Gå till innehåll

Johan bgren

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jonas
  • Stad
    göteborg
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

Johan bgren's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej! Hur mycke sand har ni i era RSM akvarier? Jag har köpt 9 kg levande sand, är det för lite? Om jag skall ha i mer sand, är det bäst att kompletera med mer levande eller går det lika bra med vanlig?.
  2. Plastbrickor låter bättre, var fick du tag på dom?, hur mycke justerade du bänken? Jag skulle behöva justera ca 8mm i ena bakkanten och ca 5mm i framkant.
  3. Jag har original bänken. Jag tänkte först att jag skulle palla upp den med träbitar men jag har svårt att få den rak och det ser inte så roligt ut.
  4. Hej! Jag har precis blivigt ägare till ett RSM, nu undrar jag hur ni har gjort för att få bänken i våg? Mitt golv lutar ca 5mm, jag funderar på ätt sätta fyra (sex?) Justerbara ben innanför sockeln. Sockel är 13.5 cm så benen behöver vara 14 cm +- 1 cm, är det någon som vet var man kan få tag på den typen av ben?
  5. Nu har det rasslat in lite svar, tack. Enbart t5 är inget alternativ efter som jag tycker att ljuset man får med MH ger det snyggaste skenet i akvariet. Kul att Acropora72 svarade, riktigt snyggt akvarium som jag tänkt att ”kopiera” vad är det för skivor du använt och hur har du fäst dom till ramen? Är det någon som vet vilka det är som säljer Giesemann, gärna i Västsverige så att man kan åka och titta på dom?
  6. Ok! Jag hade hoppats att 250w skulle vara tillräckligt eftersom 400w är betydligt dyrare. Alternativer är ju att köpa en enklare armatur först och sedan byta. Vet du någon svensk återförsäljare av giesemann? Eller lite fler bilder på armaturen än vad som finns på deras hemsida?
  7. Hej! Jag skulle behöva ha lite hjälp att välja armatur till en kub på 70x70x70. Jag har funderat på aqua medic Ocean Light 150 plus (150w+2 st 24w t5) eller 250 plus (250w+2 st 24w t5) dels för att dom tilltalar någorlunda estetiskt och är bra i pris. Vad tror ni är bäst och tillräckligt? Eller skulle jag klara mig med enbart 150 alt 250w MH? , Jag kommer att till början att bara ha fisk men när jag blir mer säker på saltvatten att eventuellt även skaffa koraller, anemoner mm. Eller är det någon som vet några alternativ? (som inte ser ut som något man motvilligt skulle hänga i garaget). Och sist! Är Giesemann wega http://www.giesemann.de/28,1,,.html något för saltvattens akvarium? Eller är den bara för växter? /Johan
  8. Hej! Tackar för svaren, det övre var det jag letade efter! Även ditt såg trevligt ut men eftersom jag planerar att ha akvariet mot en vägg så vill jag inte ha en ”hatt” på, utan bara en nedpendlat armatur.
  9. Hej, ny här på forumet Jag letar efter ett akvarium som jag tittat på här på sidan, det var en kub med måtten ca 80x80x80 akvariet var byggt av marinakvariet i göteborg. Akvariet stod på en hemmabygd låda med skivor av vit laminat. Är det någon som vet viket jag menar?? /Johan
×
×
  • Skapa Ny...