Gå till innehåll

Lindgren

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Daniel
  • Stad
    Häljarp
  • Akvarievolym
    130

Lindgren's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag har ett RSM 130 och mitt låter inte mycket, har aldrig gjort det. Mitt har varit igång sedan okt-nov 2007 och har faktiskt aldrig haft några problem med det. Akvariet står i vardagsrummet ca 1 meter från ena soffan och tycker inte att det stör något alls i ljud väg.
  2. Hur mycket väger tex en 6x39W ATI sunpower samt en 6x54W ATI sunpower eller nått liknande modeller?
  3. ok men hur gör man om man ska i och rota i akvariet? måtten på akvariet lutar att blir 130cm x 110cm x 60cm. Då kanske man får sätt typ nått gångjärn bak på ramen in i väggen så den går att lyfta i framkant?
  4. menar du att man ska lägga aluminiumramen direkt på akvariet? blir väl svårt att hantera med kanske 3st armaturer som sitter fast i den?
  5. Sitter och planerar lite inför ett nytt akvarium. Hur har ni löst era upphängningar har armaturer? Jag planerar att ha 2 eller 3 st T5 armaturer med 4 till 6 rör i varje typ ATI sunpower. Vill helst dölja dessa ovanför akvariet men vill helst inte heller dra vajrar upp i taket vilket jag inte tycker skulle bli snygg då vi har lutande tak då det är öppet upp till nock. Hur har ni gjort? Hur mycket kan en armatur väga? Akvariet ska stå i en hörna i rummet och kommer nästan vara fyrkantigt med två rutor med insyn, var inne först att bygga en ställning med överskåp med 3 ben då jag inte vill ha ett ben mellan de två insynsrutorna. Men är lite tveksam till hur mycket armaturerna väger och att ställningen ska klara vikten med bara 3 ben. Har ni några bilder på hur ni gjort?
  6. blir nog T5 2st ramper. 6 x 39W eller 8 x 39W Nu ytterligare en fråga, Hur högt över ytan ska man montera ramperna?
  7. Är i planeringsstadiet för att bygga ett nytt akvarium på 661 liter samt en sump på ca 230 liter. Funderar på vilken skummare man skulle inskaffa sig i, har tidigare haft en Deltec 1060 tror jag den hette. Fungerar bra men kändes ibland lite klumpig. Nån som har ett bra förslag på skummare som är effektiv men inte är så bred.
  8. Är i planerna att bygga ett akvarium med måtten 105cm x 105cm x 60cm och har börjat att fundera på ljuset. Har tänk att köra med framförallt SPSer och LPSer i akvariet. Ska man satsa på ett par MH lampor eller ett par T5 ramper? vad blir bäst för korallerna? Hur många T5 rör behövs för att täcka en yta på 105cm x 105cm. Några förslag? Några förslag på skummare? Var inne på en Deltec 1060 för en sån har jag haft innan men den känns lite klumpig.
  9. Nått sånt här blir det i så fall, vet inte hur det blir med ställningen. Den ska svetsas ihop men vet inte exakt hur många ben som behövs samt stöd. Ställningen ska vara 100cm hög.
  10. kommer köra som wrang skrev, 12mm på allt med en sarg överst. Borrat ska det vara men har inte riktigt bestämt mig för var. Kommer att stå så att endast 2 rutor syns men jag funderar på att sätta ytavrinningskammaren på mitten i bakrutan om det blir så att jag ställer den mitt på väggen så man kan se in på tre håll, eller mitt i akvariet om man i framtiden vill kunna se från alla håll. Och då kommer man till nästa fråga man ställer sig, hur många hål och vilken storlek? I mitt 540 liters som jag hade innan hade jag bara ett håll för utvatten till sumpen. Har läst att vissa har tre hål, är det då ett för ut och två för retur?
  11. blir inte riktigt klok på den tabellen, kollar jag på 60cm högt och 105cm brett så får jag det till ca 9mm. Men sen så är det klart att djupet påverkar. Om det nu varit så att akvariet skulle varit tex 60cm djup så hade antagligen tjockleken på sidorna minskar. Ä vad vet jag! kör nog med 12mm ändå överallt.
  12. frugan där hemma ville ha akvariet på en annan plats och då blev det till att ändra måtten. Kommer nog bli 105cm x 105cm x 60cm Får nog bli en rätt tjock botten på ett sånt akvarium va? Vilka glas rekommenderas till dessa mått tro?
  13. Funderar på att bygga ett akvarium och måste veta vilken tjocklek på glaset som behövs. Akvariet är tänkt att ha måtten 125cm x 80cm x 60cm (längd x bredd x höjd). Nån som är duktig på det här som kan svara.
×
×
  • Skapa Ny...