Gå till innehåll

Josv1973

Medlem
  • Antal inlägg

    43
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Johnny
  • Stad
    Vejbystrand
  • Antal år inom saltvatten
    ca 2
  • Akvarievolym
    130 L
  • Akvarietillverkare
    Red Sea Max 130D
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    Orginal Red Sea Max 130 D uppsättning T5
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Tunze 9002
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    ca 30 kg

Josv1973's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Det är en Tubanemon. Den är verkligen jätte snygg.
  2. Hej Krillo. Jag kör med orginal lysrör.
  3. Förra helgen var jag på saltvattensträffen på Zoogiganten i Lomma och fick tips om ett salt som heter Haqouss Hi-tech Reef Salt ett två komponet salt som har grade 5. Micke på BZ pratade lite om saltet och jag slog till och köpte ett paket som är till för 30 liter. Jag blandade till det igår och bytade idag och jag kan bara säga till alla saltisar prova detta! Mina koraller fullständigt exploderade och slog ut helt och blev stora och fina inte för att dom var fula innan men man märkte en tydlig skillnad bara på en timme. Gissa om jag ska köra med detta saltet i framtiden. Detta är en rigtigt bra produkt för mig. Tack Micke för tipset!
  4. Ja det var ju synd att man inte kunde följa med hem till Kenta. Ni ser ju ut att ha det rigtigt trevligt där också. Shit vilket kar han har.
  5. Här är lite nya bilder på min balja. Jag var på saltvattensträffen igår på Zoogiganten i Lomma och där inhandlade jag en del nya koraller och fisk. Det lutar åt en större balja snart:smiley24: Ha det gött saltisar!!!!
  6. Tack för en helt fatastisk träff igår. Det inhandlades en hel del och man fick se nya produkter som kommer i vår. Maten och drycken var god och stämmningen var perfekt. Hoppas det blir fler såna träffar i framtiden Tack för allt Zoogiganten!
  7. Nu har jag fått mitt RSM 130 D ditt jag vill. Jag har uppdaterat med följande 1 st Red sea media basket med tillhörande filter. 1 st Green killing machine UV-C 9 W. 1 st Tunze Skummare Doc 9002. 1 st Tunze Nano Streamer 6025. Hela mitt RSM fungerar klockrent och är framförallt tyst och alla vattenprover är kanon Väntar nu bara på min skummar kopp från In Tank!
  8. Hej! Jag undrar om glasros tar sin mat och drar in det i hålet där den växer? Jag har upptäckt en glasros i ett hål i stenen. När jag matade mina fiskar så såg jag att glasrosen tog lite mat och försvann i i hålet. Jag är nästan säker på att det är en glasros. Tack på förhand.
  9. Tack för tipset. Jag vet att kiruger blir stora men eftersom den var så liten så tänkte jag att man kan ha den ett tag i mitt akvarium. Jag får vänta tills dom har hittat sina revir igen. Dom rör ju inte räkorna och sandvändaren och dom går ju bra ihop med varandra. Mvh Johnny
  10. Min krirurgfisk blev misshandlad till döds. Jag har två clownfiskar (Ocellaris) och två Damselfiskar (Azure) Som bet och slog kirugfisken (Desjardini) till döds. Den blev bara 13 dagar gammal. Varför? Jag såg att clownfiskarna bet den i fenorna så att dom blev helt trasiga och damselfiskarna slog den med sina sjärtfenor. Kirurgfisken var inte så stor. Kan det vara därför eller för att jag möblera om i akvariet för några dagar sedan? Jag tycker att det är fegt fyra fiskar mot en liten fin kirurgfisk. För några dagar sedan så försvann min mandarinfisk spårlöst. Sura pengar! Två fiskar på kort tid har lämnat mig.
  11. Här är lite nya bilder på mitt akvarium efter uppgradering. In Tank Skummar kopp och media rack samt Tunze 9002 skummare och Tuze 6025 streamer + Chemi pure, Purigen filter. Jag är hel nöjd framför allt karet blev tyst! "SKÖNT"
  12. Jag köpte en jätte fin Mandarinfisk för 7 dagar sedan. Något konstigt har hänt! Jag kan inte hitta den längre, den finns inte i akvariet mer. Jag har lyft på stenar, rört i sanden men nej den är inte där. Jag misstänker att anemonen har tagit den. Jag tycker det är konstigt för fisken var inte liten och den bara försvann över natten. Är här någon här på forumet som har en liknande upplevelse? Tack på förhand.
  13. Du hade rätt! Vilket skit filtervadden var. Det fungerade typ en dag sen var det stopp.
  14. Hej Saltisar! Idag fick jag mina prylar från In Tank i USA. 1 st Red Sea Max Media Basket och 1 st Standard Upgraded Cup Tunze 9002 och för innan hade jag en ny Tunze 9002 skummare liggande som bara väntade på att få komma i. Jag har plockat ut den gamla skummaren och fått i det nya. Vilken passform det var klockrent och ljudet från skummaren försvann nästan helt. Mycket nöjd !!! Allt fungerar perfekt. Nu vätar jag bara på filterna till media basket. Jag har satt i ett skummfilter och filtervadd så länge.
  15. Här är lite nya bilder på mitt akvarium efter ca 6 månader. Nu har det börjat hända saker :nya bilder: Mvh En glad saltis.
×
×
  • Skapa Ny...