Jump to content

opel

Medlem
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Poseidon
 • City
  Horred
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten
 1. hur är det med utfärgning o tillväxt då?
 2. Mythic kör ju sedan länge, bara att fråga om det skulle vara något skulle jag tro likaså så har marinakvariet sålt P.L tidigare också. så det finns säkerligen flera här på forumet som använder/använt P.L
 3. har du några bilder på akvariet o korallerna då?
 4. hur reagerade korallerna på biopelletsen? färggladare? hur matar ni korallerna?
 5. Vill höra vad ni har för erfarenheter av biopellets och även lyfta fram dess nackdelar. Har inte testat biopellets eftersom mina tankar är följande: Svårt att ställa in processen att passa akvariets eller sina egna förutbestämda vattenvärden då processen inte går att ställa in/styra. Kan krasha akvariet om näringen försvinner. Schockar korallerna genom en att näringen dras ner för fort Tillför ingen föda till korallerna och har inga anvisningar om att göra så heller. vad är det då som gör biopellets så populärt?
 6. var det inte svärd som hade en aquamedic turboflotor 5000 till ett 800L?
 7. såg att den kostade 200 USD, vilket ger ca 1500 kr. kostar nog något liknande i sverige. finns hos bioted i webshopen
 8. kostnaden för zeo verkar vara den samma som för polyp lab, 1500 kr/500 dagar. det som jag tycker verkar enkelt med polyplab är flera små detaljer; kräver inget filter, därmed inte heller sump. dvs passar även för små akvarium. lätt att dosera, samma mångd av de 3 små flaskorna. Kräver inget arbete med pumpning. extremt bra korallfoder. Bra fiskparasitmedicin. läser man på minirevet finns flera trådar om polyp lab och användarna av det verkar vara mycket nöjda med P L.
 9. Så bortser man från reaktorn som är en engångskostnad som man får tillbaka sina pengar på (om man köper en begagnad)

  så kostar zeovit ~1000kr per år om man kör grundartiklarna.

  Sen visst, finns det massor med tillsatser etc för att få korallerna att explodera men jag är ganska övertygad om att Polyp Lab kräver tillsatser där med.

  Då jag inte har testat så kan jag inte säga helt hundra, men jag vet att många som kör / har kört valde att dosera flera KZ produkter.

 10. Hej, när jag började titta på andra lösningar än Zeovit så googlade jag lite om Polyp Lab, och från det lilla det fanns att läsa om så var ett av argumenten som slängdes runt att Polyp lab var dyrare för större kar.

  Jag började titta på att jämnföra priser, men varken Bioted, PWSS, Drakfisken eller triton sålde produkten då (3månader sedan jag tittade).

  Och då föll det lite naturligt även för mig att Zeovit blev billigare om man slipper importera sakerna.

  Zeovit är inte så dyrt som många tror. på ett 200l kar som du tog upp så kostar sten ca 400kr per år.

  Zeobak 2x2 droppar i veckan (20droppar = 1ml) så 0.2ml i veckan, så en 10ml flaska som kostar ~120kr räcker för 1 år.

  Zeofood ~3 droppar om dagen vilket blir ca 50ml per år - Kostnad där blir 150kr till

  Zeostart ~0.4ml per dag 150ml per år. 250ml kostar 330kr

 11. billigare???? en uppsättning räcker 500 dagar (1 1/2 år) till ett 200 liter akvarium. Tror jag inte du kommer i närheten av med zeovit som kräver mer utrustning och fler preparat. Finns en tråd på minirevet med en som lyckats väldigt bra med det http://www.minirevet.se/forum/index.php?topic=351.0
 12. Blev populärt under minirevets tid... Verkar som att flera akvarister använder/använde. bara att söka på minirevet.se, där står hur mycket som helst.
 13. eller så väljer man en metod som inte orsakar denna problematik i akvariet
 14. Finns en del i sverige som använder det. på fejan också http://www.facebook.com/pages/Polyp-Lab-Sverige/
 15. matning av korallerna? du har förmodligen näringsbrist...
×
×
 • Create New...