Gå till innehåll

opel

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av opel

  1. Jo, blir lite nyfiken för pappa som vill ha något som inte kräver allt för mycket pill med olika flaskor etc. Men är det ingen i forumet som kör känns det lite riskabelt om man skulle stöta på några problem.

    Mythic kör ju sedan länge, bara att fråga om det skulle vara något skulle jag tro

    likaså så har marinakvariet sålt P.L tidigare också. så det finns säkerligen flera här på forumet som använder/använt P.L

  2. Vill höra vad ni har för erfarenheter av biopellets och även lyfta fram dess nackdelar.

    Har inte testat biopellets eftersom mina tankar är följande:

    Svårt att ställa in processen att passa akvariets eller sina egna förutbestämda vattenvärden då processen inte går att ställa in/styra. Kan krasha akvariet om näringen försvinner.

    Schockar korallerna genom en att näringen dras ner för fort

    Tillför ingen föda till korallerna och har inga anvisningar om att göra så heller.

    vad är det då som gör biopellets så populärt?

  3. är det verkligen så billigt? jag var under intrycket att det var det som det kostade i USA?

    såg att den kostade 200 USD, vilket ger ca 1500 kr. kostar nog något liknande i sverige.

    finns hos bioted i webshopen

  4. kostnaden för zeo verkar vara den samma som för polyp lab, 1500 kr/500 dagar. det som jag tycker verkar enkelt med polyplab är flera små detaljer;

    kräver inget filter, därmed inte heller sump. dvs passar även för små akvarium.

    lätt att dosera, samma mångd av de 3 små flaskorna.

    Kräver inget arbete med pumpning.

    extremt bra korallfoder.

    Bra fiskparasitmedicin.

    läser man på minirevet finns flera trådar om polyp lab och användarna av det verkar vara mycket nöjda med P L.

  5. Eller så har det helt blivit ersatt med Zeovit då det är billigare och mer utbrett...

    Pratade med ted för några veckor sedan då jag såg att han hade ett par flaskor i hyllan och lade fram poängen att folk som har fina kar brukar vilja berätta om dem (och skryta lite ;) ). Att man hör så lite är nog ett tecken på hur få det är som kör det och lyckas.

    billigare????

    en uppsättning räcker 500 dagar (1 1/2 år) till ett 200 liter akvarium. Tror jag inte du kommer i närheten av med zeovit som kräver mer utrustning och fler preparat.

    Finns en tråd på minirevet med en som lyckats väldigt bra med det

    http://www.minirevet.se/forum/index.php?topic=351.0

  6. Är det någon som testat denna produkten 4 år senare? Bengt berättade att han skulle börja ta in detta när jag berättade att jag planerar att sluta med pellets.

    Erfarenheter?

    Blev populärt under minirevets tid...

    Verkar som att flera akvarister använder/använde.

    bara att söka på minirevet.se, där står hur mycket som helst.

  7. jag tror inte det är bra att se så svart-vitt på orättvisor och regler. Ge det hela mer andrum och frihet, det växer helheten av. Det är troligen många som med spänning följer bygget i landskrona, varför ska det då modereras?

    Är det något som inte står med i reglerna så bestämmer moderatorerna egna tillfälliga regler från gång till gång, eller om det som står i reglerna inte passar dem så bestämmer de något rakt upp och ner utan att det blir regel av det. något mellanting helt enkelt. kort och gott så måste alla regler skrivas upp först, eller så får man ha mindre och enklare, dvs mer basic-regler.

  8. Kanske är denna nitrittopp orsaken till så kallade "krascher" orsakade av Biopellets?

    + att förändringen blir för snabb, en korallinvänjning tar flera veckor.

    + korallernas primära näring från nitrat & fosfat försvinner och ersätts inte med plankton och aminosyror, alltså korallsvält.

  9. Nix, så är det inte. För EG bilaga A behövs det inom hela EU tillstånd för handel men det är ett tillstånd knutet till ett visst djur och inget tillstånd för att handla. Bilaga A råkar man mest ut för när det gäller fågel och reptiler, hittills har den inte mycket med akvarier att göra.

    För handel med bilaga A och B (och även N, n och Europeisk fågel) behöver man enligt den svenska artskyddsförordningen ett tillstånd för att handla yrkesmässigt eller med förvärvssyfte. Det är en rent svensk regel och alltså inget som gäller i Europa generellt.

    För att handla med t ex en B-listad korall i Danmark så måste man uppfylla de generella EG-reglerna som säger att man för ett B-listad djur skall kunna styrka djurets lagliga ursprung. Man behöver däremot inget tillstånd för handeln, även om man handlar i företag.

    Jag har kollat EG-förordningen, danska regler och för säkerhets skull också frågat ansvarig dansk myndighet så tugga i er det här nu, man behöver inget tillstånd för att handla listade arter i Danmark.

    Ok. det är inte vad jag fått veta. I övrigt ska allt vara samma i alla euländer o då borde samma gälla i danmark...

  10. Rent Juridiskt köper man varan i Danmark, inte sverige. Därför måste de Danska kraven uppfyllas. DO åtar sig att leverera varan till vissa adresser i Sverige.

    Tillstånd som behövs för DO:

    Tillstånd för handel med CITES-djur, vilket är lagkrav inom hela EU(inte importtillståndet till EU, vilket DeJong har som importör)

    Godkänd djurtransport.

    Övriga regler som krävs i Danmark vid försäljning av fisk.

    Det minsta Deep Ocean ska kunna visa upp är ett intyg på för handel med CITES-djur, kan de inte visa upp det så är det ilegalt och då ska man inte handla av dem.

    Bioted visar iaf upp alla papper, en seriös affär

  11. I en bostad har Länsstyrelsen inga möjligheter att tvinga sig in för att kontrollera artskydd
    , men därimot djurskydd. Släpper du inte in en inspektör från LST så ringer de polisen som i sin tur öppnar dörren på sitt egna sätt. Flertalet djurägare(bl a häst och hund) har råkat ut för det.
×
×
  • Skapa Ny...