Gå till innehåll

linnea85

Medlem
  • Antal inlägg

    69
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Linnea
  • Stad
    Göteborg
  • Antal år inom saltvatten
    sysslat med saltvatten i 2veckor...
  • Akvarievolym
    240L
  • Akvarietillverkare
    Deltec Panorama
  • Antal år inom sötvatten
    Brjade med sötvatten när jag var 9år
  • Storlek på sump
    kanske 50L

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

linnea85's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Har rengjort akvariet med en disktrasa och endast använt sötvatten. Svårt och få upp all sanden så jag väntar tills det sista har torkat in sedan så kommer jag nog att damsuga upp skiten. Luktar inte direkt mysigt i lägenheten nu, men det luktar helt klart lik i grovsoprummet, vad gör man med 25kg sten? Tänkte dumpa den i älven men då skulle nog grannarna ringa polisen eller nått... :/ Om ni hör någon som skall lägga ner sitt akvarium och tänkte sälja sten och lite fisk så är jag mycket intresserad.
  2. Nja.. såg nog betydligt bättre ut på bilden än dess riktiga skick, de var helt bruna och mjuka i stammen,
  3. Jaa... Stenen gick tyvärr inte att rädda, bara ramlade ut en massa maskar ur stenarna, de flesta var döda men den var en och annan riktigt feta som hade överlevt, fattar inte vad de alla kom ifrån, och den otroligt stora svarta krabban med röda ögon.. fy fan! Den fick jag mosa med en sko. Körde foderautomaten i en vecka innan jag åkte så att den verkligen fungerade som den skulle, men antagligen måste det ha fastnat pellets i öppningen av luckan så allt i behållaren åkt ut samtidigt. Nu när jag inte har något levande alls kvar så kommer jag nog avvacka till efter sommaren innan jag kör igång igen. Detta kommer verkligen att svida länge..
  4. Kom precis hem efter en semester på två veckor. Troligtvis har foderautomaten varit lite väl generös när det gäller matningen, och därför möttes jag precis av ett stendött akvarium, som ni ser på bilderna är korallerna nästintill döda och fiskarna (att dömma på lukten) har nog varit döda ett bra tag. Det kryper fullt med maskar och krabbor i akvariet och det ser verkligen fruktansvärt ut.. Frågan är: Går det att rädda stenen?
  5. Ibland känns det som att man kanske borde ha pluggat mer kemi.. Har lite tester nere i förrådet men de använder jag väldigt sällan, borde kanske testa vattnet.. Fosfatremover och jod kommer inhandlas, får vi se om jag får dem att glänsa igen, hittat en skummare som jag nog kan ha inne i själva akvariet, vill verkligen inte ha nått som sticker upp ovanför akvariet..
  6. Tackar, men finns mycket kvar o göra innan det blir riktigt fint, Belysningen är idag orginal belysningen, allså lysrör som inte är anpassade för marint liv, har beställt juwels lysrör för marint liv med en blå nyans, tycker det är ganska snyggt. Nån som vet hur man får sina koraller att bli färgglada? De blir bara brunare och brunare.. ?
  7. Men tycker du att det är nödväntigt med en skummare? Vill helst slippa det då de är ganska fula..
  8. Typiskt nog dog min gula kirurg inatt... Har antagligen legat och sovit under en sten som sedan rasat.. Nu har jag endast 3st clowner, eller 4 om man skall räkna den mobbade som just nu bor i en skål.. Det blir att handla nya fiskar när jag kommer hem ifrån Dubai.. Om det finnt någon i gbg trackten som vill bli av med lite fisk så är jag mycket intresserad..
  9. Då var nog kanske det något fel på min sump för när det var för mycket vatten i systemet så rann allt ner i sumpen och då inte returpumpen pumpade upp vattnet rann det över kanten...
  10. Nu har jag äntligen kommit igång med mitt nya akvarium! Krängde av mitt Deltec 240L och införskaffade ett Juwel Lido 130L, främsta anledningen till detta var att jag verkligen inte gillade att ha sump, låter mycket och framförallt så riskerar man en vattenläcka så fort en propp går…. (när man bor i Eriksberg är man ganska van med strömavbrott eftersom de hela tiden råkar gräva av lite kablar när de bygger nya hus. Har just nu ingen skummare, vet ej om jag bör införskaffa en? Tyvärr så är de ju ganska otympliga och inte direkt snygga så om jag kan slippa skaffa en så är jag glad. Vattnet i karet är lite stilla sående, använder original pumpen som är på 600l/h införskaffade en Seio på 1000L/H tyvärr är verkligen denna pump helt kass, låter mycket och delarna som man kunde bygga ihop den med passade inte på längden så bara en hållare funkade, men den var billig… 79kr.. så vad man kan förvänta sig.. Blir nog att jag får inskaffa en ny, bättre så snart som möjligt. Mina fiskar verkar gilla sitt nya hem, har ju bara 4st, tre clowner och en gul kirurg men de håller sams så både jag och de är nöjda.. Nån som vet vad den bruna höga korallen heter?
  11. Fläkten fixade så tempersturen sjuk, allt överlevde. =)
  12. Nån som testat denna pumpen? (Tunze Recirculation pump Silence 1073.020) http://www.aquapro2000.de/product_info.php?language=en&products_id=7397 Verkar ju som att den skall vara en tyst modell, tror ni den passar ett 240L akvarium?
  13. Jaha, så det är ingen sjukdom utan bara ett sår? För det ser mer ut som en utstående vit svamp. Får ge det lite tid så får vi se vad som händer, clownerna bråkar aldrig men de är ju ganska glupska, bröta runt bland stenar är de duktiga på. Tack för era svar.
  14. Min Clownfisk har tyvärr fått en konstig prick, sitter på hakan och är vit/ljusrosa den sticker ut lite.Clownen är annars mycket pigg och beter sig som vanligt. Clownen har bott i mitt akvarium länge och jag har inte inskaffat några nya föremål eller likande till akvariet på över 2 månader. Nån som vet vad detta kan vara?
  15. Slängde i lite isklampar men det gjorde igen skillnad. Man man inte plocka ur dem och lägga i en hink som man sedan ställer lite svalare?
×
×
  • Skapa Ny...