Jump to content

ynot

Stödjande medlem
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ynot

 1. Som rubriken lyder. Söker ett vitt Red sea max Nano. Söker ett tömt kar utan levande då jag ska gå ner i storlek. Ska vara komplett. Helst i södra delen av landet, men kom med förslag om du bor i höjd med Göteborg och söderut. Pris enligt överenskommelse.
 2. Säljes, paket med: 1st MP10QD (ej mobius) 1st MP40QD (ej mobius) 1st ReefLink (USB kabel saknas) Säljes då jag gått över till Neptune och deras streamers. Paketpris: 3000kr
 3. Ingen som använder och vill köpa?
 4. ynot

  Red sea Nano köpes

  Efter lite mer mätande så insåg jag att ett 170 inte fick plats så som jag tänkt. Så Red Sea Max nano är vad jag söker!
 5. ynot

  Red sea Nano köpes

  Kan även tänka mig ett reefer 170 komplett med all teknik för vettig peng. Helst utan levande.
 6. Söker ett Red sea Nano i bra skick. Svart eller vitt kvittar. Helst utan levande men funkar med oxå om priset är det rätta. Bor mitt i Blekinge men kan köra 10-15 mil för att hämta. Lite längre om det är ett bra pris. Hör av dig med vad du har. Mvh Tony
 7. Har två Foundation, A och en C (Calcium och Magnesium) som jag inte använder. Ca 900gram kvar i båda. Bäst före: Calcium 0224 Magnesium 0723 150kr/st Kan skickas.
 8. Hej. Letar efter några caulastraea bicolor. Gärna flera med olika färgkombinationer. Kan hämta inom blekinge och angränsande län. Annars skicka som gäller. Bild för exempel.
 9. Har en röd BTA. Vet ej vilken. Hämtas på plats i Johannishus, Blekinge. Bud eller byte mot någon lps. Obs. Bild på "moder" Anemonen. Den andra är lite minde, ca 8cm.
 10. Någon som har lite sniglar att sälja av, t.ex. turbosnigel. 10-20st. Gärna inom bleking alt. Skåne, Kronoberg. Pm om du har.
 11. ynot

  Dino? Vad göra?

  Nej. Jag köpte det beg. i Aug 2020 och det hade då varit igång lite drygt 1 år. Och redan i sep så började det komma. Så antagligen p.g.a. flytten av karet. UVC kör jag 24/7 och har alltid gjort. Jag har dock det i sumpen, testade att göra ca 3 veckor i visningskaret men flyttade ner det när det inte blev någon skillnad. Ska man testa med ett starkare UV (kör med ett 18Watt nu) en tid direkt i visningskaret utöver det jag har i sumpen? Kan det bli för mycket UV så det blir skadligt? Sedan har jag alltid kört med aktivt kol (Aquaforest) som jag byter var 4:e vecka. Kanske något jag ska pausa? Senaste tiden har jag dessutom fått en hel del gröna trådalger som under dagen är mer röda . Så nu få jag kämpa med de samtidigt Har några sniglar och en kirurg. Men den är ingen storätare. Men sedan är det absolut det med att systematisk och regelbundet göra allt, lätt att man missar/glömmer någon dag/dagar. Få man nog bli bättre på. Jag har ett Reefer 250. UVC är ett Helix 2.0 18Watt. Kör vad de rekommendera för flöde(uppskattningsvis) Vilka bakterie är det man ska dosera varje dag? Just nu dosera jag en andra omgång av Vibrant, den ska man köra 1-2 ggr/vecka. Sedan det med mörkläggning. Körde 48 timmar, typ 80%. Kunde komma in lite ljus upptill. Men känns lite sådär att köra 4 dagar...rädd att man tar död på någon korall på kuppen .
 12. ynot

  Dino? Vad göra?

  Hej. Har kämpat med den röda mattan i sandbädd och på stenarna nu i över 6mån. Först nu har jag lyckas ta bilder på det. Och vad jag kan läsa mig till så är det dino. De är runda, rör dig ganska snabbt, syns när ljuset är tänt och "försvinner" på kväll/natt. Har provat flera saker genom tiden; *Mörkläggning 48h *Nytt UVC rör+flyttade upp det i visningskaret *Regelbundet röra runt i sanden, borsta stenarna *Kört med medlet Vibrant *Kört med redslime(innan jag tagit bilderna, är väl till cyano?) Vad ska man göra nu. Börjar bli riktigt tråkigt att inte bli av med de. Värden: Salt: 1.024 Ph: 8.0 Kh: 8.3 Nitrat: 5 Fosfat: 0-0.1, kanpendlar lite ibland Ca: 420 Mg: 1365 Fundera nu på Dino X eller annan mer extrem metod... //Tony
 13. Söker efter en Eheim foderautomat, singel ej den dubbla. Pm'a pris ink. Frakt.
 14. Söker en Vortech MP10W-QD eller en MP40W-QD. PM pris ink.frakt Kan hämta om de finns inom 10 mil från Ronneby/Blekinge.
 15. Söker en EcoTech Reeflink.
 16. Har några BTA som söker nytt vatten. Avhämtning då jag ej har möjlighet att skicka. Olika storleker, 2st ca 6-8cm och 2st ca 12-14cm. Finns i Johannishus, Blekinge. Pris. BUD. Eller byte mot en Caulastraea
×
×
 • Create New...