Gå till innehåll

schon

Medlem
  • Antal inlägg

    135
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jimmy
  • Stad
    Sölvesborg
  • Antal år inom saltvatten
    Började 2008
  • Akvarievolym
    130
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    2x54w T5
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Tunze 9002
  • Antal år inom sötvatten
    Började 2008
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    ca 20% av volymen
  • Använder du UV-C
    Ja
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Ja

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

schon's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Nu är inte alla arter lika aggressiva men bjuder på denna videon. Hade inga förluster som jag kunde härleda till min pistolräka. Vet dock inte vad arten hette. http://video.nationalgeographic.com/video/worlds-deadliest-ngs/deadliest-pistol-shrimp
  2. Hade en drakfisk ganska skygg drog sig helst undan när man grejade i karet. Men gäller att ha uppsikt så du inte skrämmer/tränger in den då kan de sticka dig. Enda gången den stack var när jag skulle fånga den för att sälja men då hade jag ganska tjocka nötnarvshandskar så det gick inte igenom, men bra tryck kändes på handsken. Handskarna följde med till köparen
  3. Formula two pellets käkar min samt frysfoder. Formula two pickar den från botten
  4. Har nu flyttat till nya huset dock mer renovering än planerat så varken hunnet sköta akvarie eller byta kar RSM250 står fortfarande tomt i garaget...renoverat i 3 månader nu morgon till kväll (förutom ordinarie arbete då) All fisk är såld förutom S.Ramosus som ser ut att må riktigt bra den vill jag inte göra av med. SPS döda förutom en som faktiskt börjat ta sig igen efter några vattenbyten. Även en tidigare utrotad Xenia har börjat ta sig... Hmmm. Alla problem med cyano är borta förutom en turbo som faktiskt har cyano på skalet så väldigt lokalt problem . Ljus sedan länge uppe i full tid. Har noterat en hel del borstmaskar antar denna sorten på bilden ovan tillhör de fredliga? Har ganska många av dom.
  5. Ok ger mig ni har säkert rätt klart är att de ser olika ut hur beroende på ålder osv. Följande kan ju förklara endel: .Mitt exemplar har smalnat av endel får lov översätta lite tyska kommentarer se vad den vill ha för käk dock verkar den picka på det mesta som växer och matas med i karet. Kanske lägga lite brunalger mot en sten till den på botten verkar mest hålla till där. För litet kar med enligt artikeln men blir större snart som sagt dock inte 500l.
  6. Finns vissa likheter men även vissa olikheter på bilderna, kan ju vara yngre och äldre exemplar. Svårt avgöra faktiskt.
  7. Får uppdatera Cyanon verkar ge med sig endel fortsätter med fosfatabsorber dock hänger den i strumpa i sumpen igen, kör även med kolkälla igen då jag inte tror på att denna Cyanon beror på för låga näringsvärden. Det första som dippade när jag startade igen var såklart NO3 så det tillsätter jag P04 ligger fortfarande ganska högt 0,06. Andra åtgärder jag gjort är att jag kört med fotoperiod på ca 4h under 4 veckor samt bytt 25l vatten i veckan samtidigt som jag suger ur Cyanon. Nu har jag sakta börjat höja fotoperioden igen, och cyanon verkar inte frodas på samma sätt längre. Men vågar inte ropa hej ännu dock ser karet betydligt bättre ut nu. Bjuder på lite bilder på en Blenny? (Kanske någon har för & efternamn på den?) och om man kollar noga så ser man hur Cyano fortfarande hänger ut som långa trådar i vattenkolumnen när ljuset är släckt:
  8. Vet du vad var det för styrka på den väteperixoden?
  9. Jo visst önskar man sig lite fräsigare streamers men priset spelar viss roll. Vad kan du rekommendera i samma prisklass, antingen som 2x10ml eller en 15ml? Flytta lika med vatten utan statiskt flöde och kanske låta mindre?
  10. Summan verkar vara att den låter mycket iaf i början det ska ju stå i vardagsrummet så kanske inte är optimalt om den låter som en backande lastbil ibland . Vet en handlare i närheten som har en 15ml/20ml igång men mycket övrigt ljud i butik så inte enkelt lyssna på den där. 2 st 10ml vore kanske ett vettigare alternativ faktiskt, går dom att synca eller är det en styrning till var och en?
  11. Funderar på att beställa en Polario 15ML vad har ni för erfarenheter av den? Är den kompatibel i ett RSM 250? Tanken var att ha den som enda streamer i karet.
  12. Ett par bilder dessa är nog det enda som växer bra verkar det som. Spserna har inte funkat så bra men lär mig förhoppningsvis lite på vägen
  13. Temp: 27 Salinitet: 1,025 PH: 8,0 NO3: 2,0 PO4: 0,16 Kh: 8,4 Ca: 440 Mg: 1380 Fosfaten är väl det som svänger svårt dosera kolkälla rätt ser ju på skivorna när det är låga halter de spänner inte ut sig alls. Har nu slutat med kolkälla och ska prova fosfatabsorber hoppas den är enklare få jämnt låga halter. Blev Deltec ACP (järnremover om jag fattat rätt), la i hälften för en vecka sen av rekommenderad mängd resten la jag i idag 40ml sammanlagt. Ger det några dagar till se om det sjunker annars får jag kanske byta media om den råkat suga i sig fullt redan. Byggde även en sorts reaktor eller behållare snarare med pump slangbit och petflaska hoppas de funkar bättre än att bara ha media hängandes i sumpen.
×
×
  • Skapa Ny...