Gå till innehåll

Freddie

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Freddie
  • Stad
    Stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    Skaffade första saltvattensakvariumet år 2000. Höll på i ungefär 2 år sen la jag ner pga flytt.
  • Akvarievolym
    350
  • Antal år inom sötvatten
    Skaffade mitt första sötvattensakvarium när jag var 8 år.

Freddie's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Okej, låter inge vidare. Men det va väl det jag trodde...grejen var det att den skulle passa mitt kommande kar perfekt längdmässigt. Har kollat runt men den ända kombo-armatur jag hittade i den längden (95 cm) var den här från sunsun. Men jag får leta vidare! Freddie
  2. Tjena, jo det är det jag vill men hittar inte alla delar jag behöver:ledsen:
  3. Ser schysst ut! Det är något i den stilen jag vill få till det. Vilen dimension på hålet i karet har du? Gjorde du ett "Dursotandpipe" som på hemsidan som du hänvisade till? Försöker få tag i alla delar men kruxet verkar vara att få tag i den övergångsdelen "1¼ to 1 inch reducer bushing", hur gjorde du?
  4. Tack Laggeman! Kollade in sidan och det verkar väldigt intressant. Håller på att leta PVC-delar nu. Fanns en DIY där dom beskriver hur man bygger en egen "Durostandpipe" viket jag tänkte försöka mig på...lite svårt att hitta alla delar bara. Har du byggt en egen variant eller?
  5. Vad för diameter på PVC-rör ska jag ha isf? Tips på hur jag ska limma ihop en bra konstruktion på anordningen (rören) ner till sumpen? Lyssnar på de erfarna!:-)
  6. Nu börjar jag vela och behöver lite stöd för att ta ett beslut. Ska beställa karet på lördag...hade bestämt mig för att köra sump med avrinning ner i sumpen via en Overflow box. Nu har jag kollat runt lite, börjar ta till mig alternativet att köra ett hål i akvariet, som jag har tänkt bort helt innan eftersom att det känns lite olustigt att ha ett hål i botten på karet med risk för läckage...eller?? Ni som har erfarenet av detta kan väl hjälpa mig lite, vad funkar bäst? Ev fördelar och nackdelar? Tar tacksamt emot stöd, tips och hjälp;)
  7. Plats finns så att det är klart att jag gör en större, tack för tipset!
  8. Nu har jag påbörjat nyårslöftet...att skaffa ett saltvattensakvarium igen. Har haft tidigare med det var 7 år sedan nu...fan vad tiden går fort! Men jag har länge varit sugen på att skaffa igen och nu är det dags. Tänkte att jag skulle lägga in en tråd om detta för att dela med mig av hur jag går till väga samt för att kanske få lite tips och ideér från andra på vägen. Jag bestämde mig för ett kar med måtten 90*50*80. Tänkte vara duktig och bygga en egen bänk till karet viket jag gjorde igår. Nu står den på plats och jag är riktigt nöjd...men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag måttade lite fel (trots att jag hade gjort en ritning med exakta mått) eftersom att jag blev lite ivrig. Så bänken fick måtten 99*50...tur att jag inte har hunnit beställa akvariet än. Men det funkar det med...blir ett något större kar än vad jag hade tänkt men det har inte så stor betydelse. Tänkte lägga upp lite bider sen på bänken och göra det under hela uppbyggnaden, lite kul att dela med sig och sen som sagt att kanske få lite tips och så. Sen så är det alltid kul att kunna blicka tillbaka och minnas. Jaha så nästa steg nu är att beställa akvariet och en sump till det. Mått på sumpen tänkte jag köra 40*40*30. Har inte tidigare kört med sump men har fått för mig att jag ska göra det den här gången. Tänkte köra en 3-kammarsvariant. Någon som har tips på en lyckad och bra variant på sump? På lördag beställer jag akvariet...lär väl ta ungefär 3 veckor att få det. Återkommer med bilder...
  9. Hej, Kollar runt och planerar inför mitt akvariumköp. Någon som har erfarenhet av märket SunSun? Hittade en armatur för ett bra pris på PWSS.nu, en SunSun HLD-640C2 - 1x250 watt HQI - T5 2x24 watt. Kanske bättre att satsa på en dyrare...eller hur är kvaliten på denna? Någon som vet?
  10. Tjena, Ska själv dra igång ett kar på 200 liter. Vill köra ett kar med sump men undrar lite hur jag ska göra..hur har du gjort? Tacksam för tips:-)
  11. Det hade absolut varit intressant om det inte hade varit så långt bort, bor i Stockholm. Mvh Freddie
  12. Tänkte dra igång ett saltvattenskar. Har haft flera kar tidigare men det va många år sedan nu och då körde jag en bio-variant (schobert tekninken tror jag att den hette). Får se vad det blir för variant den här gången...är tacksam för tips! Tänkte iaf köra ett 250 liters med sump. Skulle vilja ha tips på hur jag ska bygga akvariumet med sump, hål i botten med ett pvc rör ner i sumpen? Eller en pump som pumpar ner vattnet i sumpen? Vilket är bäst? Som sagt tar gärna emot tips! Någon som har begagnade tillbehör som ni vill sälja till ett 250 liters akvarium...belysning, cirkulationspumpar, skummare, mm. Mvh Freddie
×
×
  • Skapa Ny...