Gå till innehåll

Hedlurd

Medlem
  • Antal inlägg

    156
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Tröttnade, i vanlig ordning lite för mycket att göra på dagarna
  2. Jepp, de står ned monterat i förrådet nu
  3. impellern har pajat, nya dela på väg till ted. Sen ska jag hinna dit också
  4. än så länge lyckats byta 50L, lär skaffa större osmos. No3 1.0 Po4 0.00 No3 har börjat röra sig uppåt nu när jag vart utan skummare i 4 veckor. avlägsnade strumpan med fosfatremover igår så att luckan mellan dom inte blir allt för stor. Med dessa värden i karet och ändå brunt på sanden tror jag det är dags att börja mäta silikat. kommer inte på vad boven skulle vara annars.
  5. helgens projekt. byta 200L vatten.
  6. Fortsätter du med foseringen av zeofood under behandlingen?
  7. någon i gbg som vill bli delägare? par mätarna var inte billiga om jag minns rätt
  8. Hej Hur mycket tappar mh ljuskällor efter ett år? är det så att dom tappar färgen helt tillslut eller är det bara vissa spektra som ger med sig?
  9. Påverkar silikat korallerna på något sätt?
  10. Jani, du skriver om att växla bakterie kultur emellan åt. zeobak, biodigest osv, jag har gått i samma tankar, att byta fabrikat nångång då o då för variationens skull. Hur ofta tänker du dig att bytet sker, i just ditt fall?
  11. Jag lite fult kapar tråden och frågar om caliumet. Hur mycket/ ofta doserar ni? vilka tester är tillförlitliga och vart ligger värdena?
  12. Först, bilder på dom nya invånarna.
  13. är det någon som provat detta på sps? resultat?
  14. Någon med erfarenhet av att sätta bakterie mot bakterie o konkurera bort dom?
  15. i princip noll värde på bägge sen flera månader, antagligen samtida med cyano upkomsten
  16. Efter att försökt störa och manuellt avlägsna cyano under större delen av hösten har jag nu bestämt mig för att byta taktik. Tänkte dock ventilera den här först. Jag håller ett stadigt låg värde av både nitrat och fosfat. vad jag har förstått kan en obalans mellan dom bägge vara en orsak. Lösning, försiktigt dosera nitrat? Variant två, eller kanske som ett komplement, dosera bakterier. Tanken är att få bakterierna att konkurrera om den näring som finns. I längden borde cyanon förlora kampen och försvinna. Vad tror ni?
  17. Så din erfarenhet peter är att lägga sig kring 1-2 ppm, så att man har en närings buffert?
  18. Blev en snabbtur till butiken denna helgen med. Red sea nitrattest och ballingsalter. Testet var klart bättre utformat än dom andra jag haft under åren, om än lite omständigt. Rätt många steg och tidskrävande, ca 12min. Hoppas att det visar sig något så när tillförlitligt. Minns inte siffrorna just nu men det var så lågt man kunde komma. Det kombinerat med noll fosfat gör att det är hög tid att öka korallmatandet. Så snart det blir vår ska jag även börja odla på med levande foder. på att göra listan: -bygga om sumpen -sätta luckor på bänken
  19. jepp allt och alla huvudena, 2000 är lite i överkant men två mh150w +två lysrör landar lätt kring 12-1600kr
  20. Sen är ju frågan, köpa nya ljuskällor för 2000 eller köpa ett par ledarmaturer istället??
  21. Hur har det gått för dig? stabiliserade karet sig?
  22. Jag har en clown hona som beter sig lite underligt. Hon har börjat lägga sig stilla på botten emellanåt. Hon är dock alltid framme och äter. Färgerna ser bra ut och fenorna är hela. Jag har börjat grunna på om hon är deppig över att vara ensam clown, trots att hon jagade ur sina tre hanar under hösten. vad tror ni om det hela??
  23. vatten byten igångsatta, värdena stabila. Nu är det dags för en revival efter ett halvår utan lust o motivation, kom nära en nedläggning, men nu tar vi fart igen. problem ett: KH buffring vi har, just nu iaf, väldigt mjukt vatten. Det går åt rätt stora mängder bikarbonat för att hålla uppe nivåerna. tips på andra, kostnads effektiva, alternativ??
×
×
  • Skapa Ny...