Jump to content

Fagerberg

Medlem
 • Posts

  312
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Mathias
 • City
  Helsingborg
 • Antal år inom saltvatten
  5
 • Akvarievolym
  400 / 144
 • Akvarie mått
  150*50*60cm // 80*40*40
 • Akvarietillverkare
  juwel
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  40kg
 • Använder du UV-C
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fagerberg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Reputation

 1. Hur ställer du ljuset på dessa ? Är det någon app eller det är genom USB och dator ?
 2. Hej om du fångar den kan jag köpa den. bor i Påarp så kan komma hyfsat fort.
 3. Köper gärna lite xenia om någon har i närheten av Helsingborg eller i Skåne. Zoa även av intresse.
 4. Hallå Frank kanon, precis så jag tänkt. Kul att höra om någon annan kört så innan man köper ett, är man bara noga med rengöring av median så borde det funka bra, och som du säger så ska ju slangarna inte läcka vatten, för i ett reaktorrör så ska man lossa slangarna och där läcker det garanterat. Vet inte om du minns men jag var hos dig för ett bra tag sedan och köpte en anemon, euphyllia och ”gräsmattan” och lite sten, det växer på bra och anemonen har delat sig nu
 5. Okej jag förstår, men man måste ju öppna och byta i en reaktor också, hade ett deltec fr509 i mitt förra kar och det var inte heller ”roligt” att öppna och lossa slangarna på, om man nu ska jämföra. tänkte att ett ytterfilter öppnar man och drar upp ”korgarna”.
 6. Hade ingen aning om att dem säljer levande och tillbehör till salt, kul med en lokal affär, finns ju inte alltför många.
 7. Hej har funderat lite på ett ytterfilter eller en reaktor för att köra kol, fosatremover och dyl. Har ett litet kar på 150l så undrar om någon har använt ett ytterfilter till just detta ändamål och om någon har för och nackdelar att dela med sig av ? Själv tycker jag ett ytterfilter verkar kanon då jag ej har plats i akvariet eller har sump.
 8. Fagerberg

  Ozon

  Fått igång mitt ozon idag, funka kanon att dra det genom ozonet så skummaren suger själv en annan fundering jag har om ozon då jag har kids hemma också. när man tryckt in ozon i akvariet frigörs det ozon från vattnet efter man stängt av ozonet eller vart tar det vägen ?? Är lite små nojig med det faktiskt. Har lagt ett juwel kolfilterskum i botten på skummaren där vattnet går ut.
 9. Fagerberg

  Ozon

  Nej det hängde jag med på
 10. Fagerberg

  Ozon

  Ah kanon, då ska jag nog fixa det , tack för infon.
 11. Fagerberg

  Ozon

  Tack för svaret Frank Några funderingar till, bara så jag verkligen fattar hehe, så jag sätter dit en slang från ozonets ena utgång till ett t kors sen vidare till skummarens insug så skummaren kan suga både luft från t korsets oanvända pip och ozon från pipen som jag satt ozonet på ? Sen så är ozonets andra hål bara oanvänt (på enheten) dvs skummaren som suger så tar den in luft därigenom till ozonet sen vidare. Blir det inte fel om skummaren kan både dra luft och ozon från t korset ? Tänkte att den kanske enbart får luft om den kan suga från två hål genom korset. Nu blev det mycket text , hopps du hängde med vad jag menade.
×
×
 • Create New...