Gå till innehåll

kimett

Medlem
  • Antal inlägg

    429
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av kimett

  1. -En annan tanke som slog mig när jag läste igenom tråden är att det är många experttyckare som inte har en sådan där fin logga med pincettfisk på som många av oss har.

    Ahh måste vara den som betecknar de som kan redogöra för biologiska och kemiska processer i saltvattensmiljö helt enkelt.

  2. Problemet med ankdammen är just att "vi" är så små i sverige så om man skriver något negativt om en handlare så kommer kunderna till försvar? Tror inte att handlarna vill det men så är det ofta här! Jag har en personlig bojkott av en handlare pågrund av hans attityd men ännu mera pågrund av hans kunders attityd, i vilken annan hobby kan du få den effekten?

    //Danielj

    Så fort det finns ett öppet forum om det.

  3. Jodå det rullar. Flyttade det till andra sidan väggen i förra veckan så fick förlänga rördragningen lite med.

    Har väll tillkommit en och annan fisk med dock står alla korallerna i RSMet för tillfället.

  4. Jodå lever utan problem. Lever bara lite mer på den riktiga sidan än här.

    Ska försöka få upp några bilder på eländena snart, fick för mig att flytta ena karet lite snabbt så får väll visa på vad som hänt.

  5. Sumprummet känns lite åt hållet att det ger utrymme att komma åt sumpen under karet eller är det tillräckligt brett bakom för att få plats med något. Annars är det ju lika bra med access framifrån och köra lite djupare om man vill nyttja tillgänglig yta.

    Gillar nog mest L-formen i hörnet ger lite andra intryck än bara standard avlångt.

    Välkommen tillbaka iaf.

    • Gilla 1
  6. Så påväg hemåt nu. Varit på Herkules, Marinakvariet och Bioted. Herkules salt var obefintligt, Marinakvariet hade helt klart fina koraller och var jättetrevligt. Bioted hade nästan ingen fin fisk (blev dock 2) och hade några stora musslor hemma dock för 3lök..... Min känsla är att vi har riktigt bra butiker hemma i Skåne ändå =)

    För där kan man få betala 150:- huvudet för euphyllior ;-)

  7. Behöver inte vara så, dessa småbutiker tar ju oftast bara hem det absolut enklaste / vanligaste då de inte kar kunskap eller möjligheter att hålla annat. Dock kan dessa butiker vara det som väcker gnistan hos många som inte riktigt tänkt på saltvatten innan.

    Och Agnes: angående att någon skulle sno en krets, Just nu är saltvatten för litet för att göra sånnt, spridningen i landet på renodlade saltbutiker är så liten så man kan lika gärna kopiera någons verksamhet i en annan del av landet där det inte finns butiker. Jag tror markanden är för stor för att någon skulle ge sig på att försöka konkurrera ut någon på det viset.

    I göteborg har ju alla butiker en liten nisch som gör dem unika

    Försök har gjorts på att ta logistikled från andra butiker har ju skett i detta land så är ju inte så konstigt, inom hobbyn ja.

  8. Så nu har cirkulationen börjat komma i ordning. Blivet in Aquabee 3000 på retur och en Tunze 6095 har tagit Koralia 4ans plats vid revpelaren.

    Även algerna har börjat minska och småkrypen har börja synas mer så ser bra ut. Mer nyanser börjar nu komma fram på korallerna.

  9. Lite nya bilder från bygget.

    La till en av två säckar sand för ett tag sedan. Sedvanlig mjölk.

    post-4416-14468923141918_thumb.jpg

    Lite dragning av retur. Blev ett par unioner för att kunna vinkla det efter behov.

    post-4416-14468923141711_thumb.jpg

    Bygge av revpelare. Blåljuset slår igenom en aning som vanligt.

    post-4416-14468923142156_thumb.jpg

    Belysning 6x54W är byggd och körs från GHL:en, fortfarande några timmar kvar på inbränningen av rören innan dom börjar dimras, Fuji purple + Superblau kombo.

    7 st Nassarius har börjat ta hand om sanden så på bättring, även Veliferumen och Loriculan har fått flytta över till större vidder nu.

    Alltid skiner solen någonstans....

    post-4416-14468923142373_thumb.jpg

  10. Jag kan ta med på caliendrumen och kommer ta med mig en del av allt möjligt till träffen där emot kan jag ej ta med av glabrescensen då den inte har tillräckliga armar för att kapas i.

    Det var ju dåligt tidsanpassat av mig. Dock såg ju Caliendrumen grym ut :-)

×
×
  • Skapa Ny...