Gå till innehåll

redtroll

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Paul
  • Stad
    Malmö
  • Akvarievolym
    375

redtroll's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Ja, något liknande. Bortsett från att jag inte vill fästa i väggen. Ett alternativ skulle vara ett man har en ställning som vilar på akvariets kortsidor. Jag har sett en sådan lösning hos Zoogiganten i Lomma, men det var ett komplett paket.
  2. Jag har precis flyttat in i en nyrenoverad lägenhet, inte ett spikhål någonstans. Det är dags att hänga upp min ljusramp en Ocean Light, och jag vill helst inte borra i taket. Finns det någon ställning som man kan använda, förutom att sätt 'armar' ut från väggen?
  3. Tack för svaren! Är det något man köper i vilken elhandel som helst, eller är det märkesspecifikt tror ni? Jag har fått tag på en billig begagnad ramp, och tycker att det är lite för bra tryck i ljuset...
  4. Ursäkta en nybörjare. Vad är fragg? Jag har sett uttrycket flera gånger i forumet...
  5. Hej! Är en Aqua Medic Ocean Light 2x250w+2x54wT5 dimbar?
  6. Bra svar, tack! Någon modell som kan rekomenderas? Som jag skrev innan så köper jag helst bra grejor från början, utan överdrift såklart... Till sötvattnet gissar jag att en pump räcker så länge. Edit-- En Tunze - Nanostream 6055 kanske (1000-5,500 l/h)?
  7. Vilken strömning bör man ha i 240 l, jag tänker på L/H? Någon modell som kan rekomenderas? Jag vill inte köpa något 'billigt' för att sedan upptäcka att jag behöver en dyrare modell sedan. Vissa kan styras har jag förstått, det är kanske en fördel?
  8. Tack för era svar! Efter lite funderande har jag ändrat strategi. Ett 240 liters kar är införskaffat till temporär lagring av malawisarna vid flytten. Sedan ska jag starta 240'an som ett 'prova på' saltkar. Nu till frågan: Under tiden som mina malawi är i 240' så måste jag se till att dom inte kvävs, så någon pump måste införskaffas. Vilken pump kan vara lämplig, med tanke på att den ska användas till salt senare?
  9. När jag kikar runt på olika sajter med information för nybörjare så hittar man en hel del om exempelvis osmos, att man bör hålla jämn salthalt, kompensera avdustning. Men ingenstans om vattenbyte! Själv byter cirka 25% jag var annan/tredje vecka i mitt malawikar, gör man inte det med salt?
  10. Första inlägget... Jag ska snart flytta till en annan lägenhet, och funderar då på att samtidigt som jag ska flytta mitt 375 liters Malawikar, göra om det till salt istället. Så jag har lite funderingar kring akvariet. Jag har sett att saltkar sällan (aldrig?) har täckglas, varför det? Eventuellt kommer jag att fylla karet och stoppa i LS, för att så småningom sätta igång det på 'riktigt', lite efter hur ekonomin mår, så att säga. Behöver man någon teknik, medan man enbart har LS - jag tänker på skummare och sådant alltså?
×
×
  • Skapa Ny...