Gå till innehåll

MrBase

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Nu var det ett tag sedan jag var här inne och uppdaterade:P Karet går bra, har möblerat om i akvariet och bytt sanden på botten till ett mer finkornigt sand. Här kommer lite bilder. Enjoy
  2. hehe... karet känns så tomt utan den...
  3. Tänkte lägga upp en ny bild och visa att karet fortfarande fungerar och är igång. Bilden är nog 1-2 månader gammal
  4. Det har nog inte hänt så mycket. Jag köpte ett mollyhotel för ett tag sedan och fick göra lite förändringar på mitt. Det har dock kommit en massa färdiga saltvattenskar som liknar molly. Tror till och med att Molly har släppt ett saltvattenskar på 80L om jag inte minns fel. Min akvariehandlare pratade om det ialla fall.
  5. Jag har en mjukkorall (Sarcophyton crassicaule) Den har slutat blomma ut i mitten. Vad tror ni det kan bero på?
  6. dom är slemmiga och är lite rädd för ljus. verkar inte bry sig om berörning...
  7. Någon som vet vad detta är? Har flera bruna/genomskinliga trådar/spröten? Är det något farligt för djulivet i akvariet? Mvh Frank
  8. 5 sniglar dog för mig i början, men inga sniglar har dött för mig nu på ca en månad... men inga fiskar eller eremiter.. Har 5 sniglar kvar i karet.
  9. Tackar:D ja, man har väll haft lite tur med det
  10. Hej! Har ett litet "problem" i mitt akvarium.. Vet något vad detta är? Kan inte identifiera vad det är!? Någon kunnig som vet? Tack!
  11. hehe, än så länge får han stanna där nere. Dessutom verkar min clowner trivas mycket bra i den:P Jag hoppas det med.. det växer på bra, alla djur ser ut att må bra osv. Blir köpa 2 nya fiskar nästa vecka Funderar på 2 Pseudochromis fridmani
  12. Då var det väll dags för lite uppdatering:D Tänkte lägga ett par bilder på hur akvariumet ser ut idag. Vuxit en hel del i det:D Någon som vet vad det är för något vitt på mitten av ena stenen på sista bilden??
  13. Hej! nä det har jag inte gjort, har dock inte satt min in i det så mycket så jag kan uttala mig om för och nackdelar med det. Är det något som man bör ha? Idag kör jag 30L vattenbyte en gång i månaden och har inga problem med mitt akvarium. Angående min leksak är det nog delada åsikter för många och så länge det inte gör någon skada för mitt akvarium eller fiskarna så tycker jag det är ok. Mvh Frank
  14. hej.. Jag kör 3 st kompakt lysrör 24W med 10 000k. Dessa drivs med 2 elektriska don. Mvh Frank
  15. Hej! Har en fråga som någon kanske kan svara på? Är det farligt att temperaturen går upp och ner i akvariet? Har satt fläkten på samma timer som lamporna. När fläkten/lamporna släcks står temperaturen på 25-27 grader. Mot kvällen/natten går temperaturen upp mot 28-29 grader.
  16. Då var jag och köpte 2 st odlade Amphiprion ocellaris (clownfisk) idag. Stoppat ner dom i akvariumet och de ser ut att trvias bra. Dom la sig först uppe vid ytan, tog ca 10-15 min inannan dom började undersöka akvariumet.
  17. Här kommer bilderna på fläkten som jag skrev. som ni ser blåser den på rätt bra. Hade ca 30C grader i vattnet innan fläkten, nu ligger jag på 25-26C grader och då har jag doppvärmaren igång på 26C. Har stoppat ner 2 röda eremiter och 2 blåa. Får se om dom kommer överrens.. värkar som dom gör det för tillfället, har haft dom där nu i ca en vecka. Mvh Frank
  18. Idag på jobb tog jag mig fritiden att bygga ihop en datorfläkt med en 12V dc adapter från en laptop. (modell: Nidec Beta V TA450dc) Kanske få byta ut fläkten till en mindre, då den blåser på en hel del... Ska försöka hitta på något sett att sätta fast den vid foder luckan är tanken och se hur mycket man kan få ner temperaturen i akvariumet.
  19. Nej har bara ett in sug/galler på mitt mollyhotell. se bifogad bild. (bild lånad utan Lasse här på SG)
  20. nu har jag så vattennivån ligger lite över plastkanten (så den inte syns när man står och och tittar på den utifrån), sänker jag nivån så att gallret fungerar som en ytavrinning ser man vattenkanten utifrån?. min flickvän har ett lika dant men ett 40L, där kan man använda gallret som ytavrinning utan att man ser vattenkanten genom glaset. kanske är något defekt på mitt?
  21. nja, har jag vatten så att gallret blir en form att ytavrining så blir vattennivån under själva plastkanten på karet och det tycker jag inte blir så snyggt. därav ska jag slitsa upp ett par jack ovanför gallret.
  22. Här kommer bilderna jag pratade om innan... som ni ser finns det gott om alger. ska införskaffa fler sniglar i morgon är tanken
  23. Ok, tack så mycket för informationen. som sagt så är jag väldigt ny på detta här och försöker ta till mig allt jag läser och andras erfarenheter. Glömde nämna i mitt inlägg att jag hade haft igång karet i en månad med LS och grus innan jag gjorde mitt första vattenbyte. Gjorde mitt andra vattenbyte dagen innan jag köpte turbo sniglarna (4 dagar sedan). kan även meddela att inom en snar framtid ska jag fixa till med ytavrining i karet med som inte finns idag.
  24. tanken med akvariumet är att det ska vara så lättskött som möjligt, har idag stoppat i en nano skummare som ligger i sumpen med doppvärmare och uvc. Ska även byta ut pumpen till en större då det är orginalpumpen som sitter i idag. Tänkte lägga ut ett par bilder lite senare idag när jag kommit hem så ni kan få se.
  25. Den information jag fått så ska det inte göra något att byta ut vattnet för bakteriefloran ska inte ligga i vattnet utan sätter sig på stenarna, i gruset och alla filter man har i. + man blir av med nitraten som ligger i vattnet ska försvinna snabbare. Nu kan jag inte garantera att detta stämmer till 100% men jag har bra värden i akvariumet och allt ser bra ut. Nästan alla alger är borta
×
×
  • Skapa Ny...