Gå till innehåll

droopy

Medlem
  • Antal inlägg

    125
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mickael
  • Stad
    Borlänge
  • Akvarievolym
    270
  • Akvarie mått
    0,9x0,6x0,5
  • Om JA vid skummare - Vilken
    MCE500
  • Antal år inom sötvatten
    3
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    20
  • Storlek på sump
    60l

droopy's prestationer

Korallgalen

Korallgalen (7/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej jag köpte mitt kar beggat och fick med en ramp med 6st 39w T5:or. nu märker jag att det börjar bli svagare i ljuset så det är dax att köpa nytt. men jag vet inte vad det sitter för rör i idag, så jag skulle vilja ha tips på vilka 6 jag ska kombinera. samt var det är billigas att köpa dom. super tacksam för alla förslag.
  2. En dum fråga kanske, vart kan man köpa dom algerna? Samt har du nå mer dom lera eller LS där? Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
  3. Nån tips på refugium bygge? Vill ha det för att få lite mat till en kommande mandarin. Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
  4. Fortfarande mycket alger men bra värden. Några rekommendationer? Har det på stenarna överallt. Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
  5. har inge fosfater i karet nu, men det börjar bli lite gröna lurviga alger på stenarna nu? normalt eller onormalt? ska jag köra med eller utan lampa?
  6. Nu har ja mätupp fosfater oc den visar i mellan 0,03 och 0,1 på ett salifert test, det är närmare den lägre än den övre. Tror ni ja bör köra med remover, eller blir det bra med lite vatten byten? Då ja inte tycker att de var så höga värden kan man dra Slutsatsen att inte allt i stenen har dött? Nu planerar ja att flytta i de i mitt kar och starta upp med lite start kultur, bör det vara märkligt under cyclingen? Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
  7. så även fast vattnet var super grumligt och nästan som lite flytande mögel på ytan, så är det bara att ta nytt vatten och cirkulera det?
  8. nja det är bara när dom tog ur stenen och stoppa i dom i plast bunkar och fylde på med det gamla vattnen så har det inte vart nå cirkulation eller vart vatten byten, så det såg lite ut som att det var mögel på vatten ytan. saken är att jag gillar verkligen min sten men hur ska jag göra för att kunna använda den igen? PS. det lukta verkligen skit ur baljorna oxå
  9. Hej, jag var bortrest i några månader och min sambo fixade inte att ta hand om de levande. så vi bestämde oss för att sälja av de flästa invånarna. Nu är då mina frågor. 1. Den levande stenen som jag har kvar, hur tar jag lättast död på allt så att jag kan använda den igen utan att de skitar ner vattnet. 2. Hur bör jag göra ren all den gamla tekniken? från eventuella gamla bakterier och oönskade sjukdomar? 3. Rekommendation på uppstart? /då jag köpte karet komplett har jag inte vart med om det från början. köpte med vatten och allt.
  10. Samt att ja bygger ny bänk, Med 16mm MDF. Tror ni det håller?
  11. Har haft mitt 90*60*50 i ca1år, köpte det komplett med vatten å allt nu fick ja vatten läcka i huset så ja var tvungen att bytta golv m m så min stackare har bot i plast backar på toa i några veckor. Så kvalité på vattnet nu är väll inte den bästa sedan behövs det mer. Så hur ska jag göra?
  12. Tackar för bra svar, men det jag judt funderar på är fästningen av luckorna då man sätter dom i sidostyckena, hur blir det då med reglen fram, förskjuter man den lite eller? då mitt kar är 90 så skule det vara kung med 2st 45 luckor. skulle bli snygt.
  13. Vet att många har frågat om detta tidigare, har läst massa tråda. men ingen sriver dimentionerna och hur mycket det bör hålla för. om man bygger en botten och top ram 90x60 av 45mm X 70mm, sedan samma i alla fyra hörn och skruvar samman allt med 16mm MDF? håller det för 90*60*50 ca:270L. samt vad rekomenderar man för HÖJD på en bänk? tänker mäst på hur man ska plasera skåp luckorna.
  14. Hej, jag har ett kar som jag tänkte starta upp, det är fräsht men på några ställen kan man se att tidigare ägare har gått för långt ner med rakblad, går det att fylla i med nyy silicon eller hur gör man? samt jag är ju en orolig person hur länge håller en fog?? och hur mycket håller den för? som i ett hör på ett 10mm tjockt kar.
×
×
  • Skapa Ny...