Gå till innehåll

Happy

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Thomas
  • Stad
    Tranås
  • Akvarievolym
    40

Happy's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Blue tip white sebae anemonehttp://lh3.ggpht.com/_b6Zqy9uASsk/Rxi4CKPiqXI/AAAAAAAAB2g/y1jAkl37NA0/s640/IMG_0485.JPG Så här såg vår gula ut
  2. Tack för tipset med krabban. Vad menar du för en fälla? Kan man köpa det eller? Vi har bara sett krabban ett par gånger, den håller sig gömd i skrevorna på levandestenen. Den är ganska liten. Vi hade clownfiskanemoner. Jag vet faktiskt inte vad de heter, men en var grön och hade rätt "bulliga" armar och den andra var gul med en blå prick längst ut på alla armar. Den gula verkade må superbra och var jättevacker. Sedan la den sig plötsligt upp och ner en dag och sedan dog den. Det var samtidigt som en av clownfiskarna försvann. Jag har ingen aning om var clownfisken tog vägen, det känns inte som om räkorna eller kräftorna är tillräckligt stora för att fånga och äta upp den. Kanske självdog den och blev uppäten?
  3. Har vi någon akvarieexpert här som kan förklara vad som händer? Vi har ett clownhotell med (från början) 2 clownfiskar 2 kardinaler 3 eremitkräftor 2 turbosniglar 1 stjärna/sandvändare 2 ganska stora räkor 4 koraller 2 anemoner Nu har på kort tid båda anemoner dött från ena dagen till den andra. En clownfisk är bara borta (uppäten av vad?) Varje dag så blir sjöstjärnan mindre och mindre, armarna kortare och kortare - något äter på den! En liten krabba finns plötsligt i akvariumet (lika liten som eremitkräftorna) Har någon en aning om vad som händer? Värdena tycks ok. Vad ska man göra med stackars sjöstjärnan? Jag kan knappt titta på den för att det ser så hemskt ut.
  4. Aha... Jag ska skicka iväg maken för att köpa nytt vatten och lite tester idag då. Saltet och nitratet var som sagt bra, men de andra testerna har vi inte hemma. Det är ett litet 40 l akvarium så det är väl ganska strömt. Vad brukar ni fylla på med, ozmos eller saltvatten?
  5. Hej! Ni verkar proffs på det här så jag slänger iväg en fråga (jag har för övrigt läst dokumentet som var bifogat här i ett svar). Vi har haft vår clownfiskanemon i ca 3 månader och den har vandrat runt en del men har sett fin ut. Ibland (några gånger i veckan) har den dragit in sig bland stenarna och krympt, men alltid kommit ut igen efter några timmar. Nu verkar den må dåligt för den hänger rätt livlöst, "armarna" är tunna och slappa och munnen är jättestor och inte ihopdragen. Ibland ser den ut att må bättre, men nästa gång jag tittar till den så ser den konstig ut igen. Nitratvärdet är bra och vi häller i nytt vatten ca 1 gång i veckan. Anemonen får Mysis varannan dag ungefär. Är det kanske för mycket? Tips mottages mycket tacksamt!!
  6. Alltså, för att förtydliga, den har sett fin ut och verkar ha mått bra. Men med tanke på att den flyttat på sig mycket så kanske den inte har mått så bra som vi trodde.
  7. Hej! och tack för svar. Vi matar anemonen med fiskmaten Mysis, de rekommenderade det på affären där vi köpte anemonen. Så trist! Vi har bra värden i akvariet så jag vet inte vad som är fel. Men det känns som om den inte har trivts, för den har vandrat runt mycket sedan vi köpte den.
  8. Hej! Vår anemon ser jättekonstig ut. Den har dragit ihop sig många gånger under det senaste dygnen och nu är den ihopdragen men munnen är jättestor, större än själva "armarna" (eller vad jag ska kalla det). Är vår anemon döende? Vi har haft den i ca 3 månader och den verkar ha mått fint hittills. Hur vet man om det är dags att plocka ut den / den är död? Tack!
×
×
  • Skapa Ny...