Gå till innehåll

Aquaman

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Martin
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

Aquaman's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej När jag köpte min ls fick jag bl a en krabba som liftare. Idag hittade jag ett tomt krabbskal i mitt akvarie. Är det någon som kan berätta för mig vad det är för krabba eller om den är en snälling eller elaking som kan växa sig stor och äta upp mina mina mindre fiskar? Krabbskalet är 15 mm tvärs över ryggen. /Martin
  2. Tjena Du är modig som ställer dig frågan om du har gjort rätt val efter att du har gjort valet :-) Jag har ingen tidigare erfarenhet ifrån saltvattenakvarium och stod inför samma val som du. Valet föll på ReefMax och det är nu ca 4 månader sedan jag drog igång mitt ReefMax och jag har bara positiva ord att säga om akvariet. Mitt akvarium är inte moddat någonting och allt funkar jättebra.
  3. o fasen, får räcka med 6 ett tag till så får jag se vad som händer. Tack för svaren!
  4. Jag har köpt dem av Akvarielesing i Sumpan och de är bra tycker i varjefall jag. Btw, hittills fungerar det hur bra som helst att ha 6 eremiter i varjefall, de är alla rödbenta eremiter. Tomma skal har de oxå gott om.
  5. Men med rekommendationen 1 eremit per 50 L så blir det ju inte "många" eremiter som får plats i ett 100 L akvarie.
  6. Hej jag har ett akvarie på 100 l och är ny i branschen. Jag tycker att eremitkräftor är hur coola som helst och har 6 eremiter i akvariet. När jag köpte eremiterna frågade jag handlaren hur många eremiter man kan ha i ett 100 l akvarie men svaret jag fick var att man kan ha väldigt många. Jag skulle gärna ha 6 eremiter till (totalt 12) för att se lite mer av djuren, men kan man ha 12 eremiter i ett 100 l akvarie utan några problem? och vad är ett "rimligt" antal eremitkräftor i ett 100 l akvarie?
  7. men första kammaren skall bara vara fylld till 1/4 - 1/3 ungefär. fyller du den till 3/4 har du för mycket vatten i akvariet.
  8. Ett osmosfilter behöver inte vara så dyrt. jag köpte detta filtret efter rekommendation av någon här SG. leveransen kom efter ca en vecka och filtret funkar bra.
  9. Nu hittade jag Klissters bilder. Röret som fyller skumkoppen: I mitt akvarie har jag inget rör där. Det är ett hål rakt ner. Då fylls koppen med smuts och ditt lock kommer att passa att sätta fast över skumkoppen. ang sörpel: Jag ser inte riktigt på bilden om det sitter någon skruv i det hålet men det ska det göra. det är ju luftintaget till skummaren så det kommer ju alltid att låta, men inte särskilt mycket om man sätter i skruven i hålet. Det är stor skillnad på hur det låter bara man har skruven i hålet utan att ha skruvat fast den något eller om man inte har någon skruv.
  10. Jag kollade på tillverkarens hemsida och jag tror att akvariet är ganska nytt, funnits knappt ett år. Jag har haft igång mitt akvarie i 6-7 veckor och har ännu inte introducerat några fiskar. Dock är fiskar beställda så jag är i väntans tider... Just nu finns det bara några turbosar, en sandsjöstjärna och en mjukis. Det enda bekymret jag hade var att jag fick ta bort ett par bollar ifrån droppfiltret så att plattan över droppfiltret fick plats. Sen fick jag lirka fast droppfilterplattan för att den skulle sitta rätt. Men allt har funkat väldigt bra för mig.
  11. Tyvärr har jag så kass kamera så det blir inte bra när jag fotar akvariet... :-( Varken skummaren eller droppfiltret tycker jag låter särskilt mycket, så nattljudet är ju väldigt (är akvariet för varmt och avkylningsfläkten drar igång så låter det en del så klart). Men vad man upplever som att låta mycket eller lite är ju väldigt relativt.
  12. JAg tycker att akvariet är förhållandevis tyst. Dock låter fläktarna en del när ljuset är igång, lite mer än jag hade hoppats på. Innan jag köpte akvariet så hade jag bara sett det igång på akvarieleasing och där är det rätt svårt att bilda sig en uppfattning om hur mycket (o)ljud som akvariet ger ifrån sig eftersom det är så mycket annat ljud som stör där. Man kan kanske köpa nya fläktar som är tystare? men det har jag inte kollat upp ännu. Jodå, det går att ha automatisk matning i ett ReefMax oxå. För mig blir det Sambo eller någon kompis! ;-)
  13. Jag kollade oxå på ett RSM 130 innan jag köpte ett ReefMax. Jag har ingen erfarenhet av saltvatten och därmed heller inte någon erfarenhet av RSM 130, men det folk sa till mig när jag jämförde akvarier så var det att ett RSM 130 behövs moddas för att man ska bli nöjd med det. Skummaren var dålig och det var ett förhållandevis bullrigt akvarie. Moddning var jag inte sugen på... Dessutom tyckte jag att ReefMax var så otroligt mycket snyggare än RSM 130.. I mitt ReefMax har jag inga microbubblor, skummaren verkar göra sitt jobb och värmen håller sig hittills under 25 grader. Det finns en fläkt som kyler ner vattnet som rinner ner i droppfiltret som drar igång vid 25 grader (när den ska dra igång kan man själv ställa in) och som effektivt kyler ner vattnet även när alla lampor är på.
  14. Hej Jag har själv ett sådant akvarium och när min skummare har låtit "sörpel sörpel.." så har det varit för lite vatten i karet, det är alltså skummaren som låter för den får inget vatten. Det gängade hålet vid skumkoppen som du skriver om är luftintaget för skummaren. Det ska komma med en skruv till akvariet som du kan justera luftintaget med. Finns det ingen skruv i hålet så sörplar det och låter mer än om du har en skruv där. Det låter ok att ha ca 1/4 vatten i första facket, så är det hos mig oxå. Jag hade lite problem med att få plastplattan över droppfiltret på rätt sätt. Jag tog bort några bollar ifrån droppfiltret så att plattan fick bättre plats och lirkade fast plastplattan lite bättre. Efter det fungerar mitt vattenflöde jättebra! Personligen är jag jättenöjd med mitt akvarie. Hoppas du får ordning på grejjerna! Ps: Att du inte fick med någon manual ifrån butiken du köpte den ifrån är inget du behöver tänka på, manualen var ändå kass! ;-) /Martin
  15. Nej den försvinner inte ner i någon håla. Den är hela tiden fullt synlig. Men då ska jag inte göra något förhastat utan låta den vara kvar i akvariet så får jag se vad den utvecklar sig till. det kanske är lättare att se vad det är om den får bli lite större?
×
×
  • Skapa Ny...