Gå till innehåll

Birdo

Medlem
  • Antal inlägg

    164
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Christian
  • Stad
    Gävle
  • Antal år inom saltvatten
    Sedan hösten 2009
  • Akvarievolym
    800 liter + 200 liter sump
  • Akvarie mått
    150x80x70
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    3 x 250w
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Bubbel magus BM250
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    120
  • Storlek på sump
    288 liter 180x40x40

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Birdo's prestationer

Korallgalen

Korallgalen (7/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hittade nu en snäcka med lite konstigt skal, Ser ut att vara 2 mönstrad
  2. Fiskar klarar sig bättre med lägre salthalt. Men man ska absolut inte gå för lågt heller. Kan även notera att koraller klarar sig sämre med låg salthalt.
  3. Min kofisk åt allt som åkte ner i karet. Gärna mina fingrar med, Fick ge den en lite större bit räka ifall jag skulle stoppa ner en korall eller något, Då lät den mig vara.
  4. Nu vet jag inte om det är en slump eller inte. Men är det brist på putsräkor just nu? Jag hade 2 stycken som strök med under en varm sommardag när tempen i karet gick över 32 grader. Sedan dess har jag inte sett några till salu.
  5. Såg att tråden hade ett par dagar på nacken, men kan säga att bilteamas sugploppar (den med 3) funkar helt utmärkt. Har burit både ett 800 och ett 900 liters akvarium med 4 st sådanna. Priset på dom är ganska tollerant med. Kan rekomenderas. Ett annat tips är att man kan tejpa fast en frigolit på botten av akvariet. Kan man ställa ner karet om det är en större sträcka man ska gå.
  6. Hmmm, Så av vad jag läst och förståt och fått respons på så kan det variera ganska ordentligt, Allt från lite mer till mycket mer. Ja allt handlar om att testa sig fram Tackar för svar och synpunkter.
  7. Tackar för svar. Jo 100 lappen per liter känner man igen. Fast mitt 260 liter gick på mer än 100 kr/Liter och 800 mindre än 100kr/liter. Och självklart går ström, osmos vatten etc upp i pris med. Men nu var det som sagt det kemiska jag funderar mest på och driftkostnaderna, Inte priset för att starta upp karet
  8. Har en liten fundering här. När det kommer till driftkostand av ett akvarium. Det jag funderar över är: Om man har ett akvarium på 500 liter med 50 kgs LS och 10 fiskar. Kontra ett akvarium på 5000 liter med 50 kg LS och 10 fiskar. Kommer det sistnämnda använda mer aktivt kol, fosfatremover och övriga tillsatser för koraller. Och då¨jag syftar på mer, Blir det 10 gånger mer eller bara något mer? Även vattenbyten undrar jag då över. Kommer desamma gälla, tex 10% en gång i månaden eller med den mängden kanske var 6 månad? Nu räknar jag inte med skummare, pumpar, returpumpar etc. och jag räknar med Halogenlampor över koraller och mindre ljus över de öppna ytorna.
  9. Tjenare tjenare MrRhames.

    I Gävle vet jag ej hur många som håller på med salt, Men vi är nog ett par stycken.

    Jag (Eller vi för det är både jag och min sambo som har karet) och Janne68 brukar träffas över fika och kaffe till och från. Alltid kul med en till som delar vår hobby.

    Jag finns på msn: lixtor@msn.com eller så kan jag alltid nås i forumet fast jag har vart inaktiv ett tag.

    //Mvh Christian

  10. Nu efter mycket om och men så har jag tagit mig tid att ta lite fler bilder. Karet är nu fullt med fisk så nu ska man fokusera lite mer på korall biten. I karet finns nu: 3 Kejsare 1: Euxiophipops navarchus 1: Euxiophipops xanthometapom 1: Arusetta asfur 4: Kirurger 1: Acanthurus japonicus 1: Acanthurus leucosternon 1: Zebrasoma Veliferum 1: Acanturus pyriferus (ej 100 på det) 2: Dragonetter (Tyvärr så har en picturatus av försvunnit utan spår. 1: Synchiropus Picturatus 1: Neosynchiropus ocellatus. 1: Wrasse (Som älskar att äta upp mina pepparmintsräkor) 5 Chromisar 2 Clowner 2 små sandvändare ej säker på namn. 1 Bicolor bleenie (tror jag dom heter)
  11. Har en rosa bta, Den vandra runt tills den stanna mitt i karet, Där brukar den bubbla upp när han får mat. Sen håller den sig bubblad i två tre dagar.
  12. Funderar kraftigt på att byta returpump när jag skaffar ny sump. Min Aquabee låter som en bilskrot. Men frågan är, Måste man borra hål i sidan på sumpen för att kunna använda en extern pump. Tex Deltec HLP 4040. Eller finns det om man säger en man kan sätta ovanför sumpen som har en sugslang ner i vattnet?
  13. Ursäkta att vi har vart inaktiva i forumet. Dock ej med akvariet. Pga att mitt jobb är säsongsbetonat så har jag inte vart hemma några längre perioder. Angelica sköter akvariet och jag donar lite med det när jag är hemma. Men som det ser ut just nu så har det inte hänt så mycket. Har köpt ett par fiskar och några koraller. En ny sump är beställd mått 180x40x40 så jag kan förenkla vattenbyten och bättre placering av UV och annat. Bilder kommer upp i början av vecka 36 //Mvh Christian
  14. 70w mh Kan mycket väll räcka om du bara kör med fisk och vissa mindre krävande koraller.
  15. Snyggt! Gillar hur du byggde med stenen
×
×
  • Skapa Ny...