Gå till innehåll

gnuttas

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    david
  • Stad
    göteborg
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten 0

gnuttas's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. det står mellan den "vanliga" 110 och den med cree. Orsaken till att jag funderar är ju prisskillnaden på en tusenlapp.
  2. men du tycker ändå det är bättre att köra med cree?
  3. när det gäller cree vs icke-cree, har jag förstått det som att cree har bra mycket längre brinntid. Stämmer det? Men armaturen med vita cree-lampor har ju ändå 18 blå "icke-cree". Då måste man ju ändå byta de blå tidigare än de vita cree, eller funkar det inte så? Vad är främsta motiveringen att köpa cree tycker ni?
  4. ok. hittar bara ett ställe i sverige som säljer den - en viss affär i stockholmsområdet. 4500 om jag har tittat rätt. är det naivt att tro att man kan få den billigare utomlands eller? Har inte hittat den någonstans i tyskland eller danmark, men vet inte riktigt var jag skall söka
  5. håller på att projektera en kub 50*50*50, och skulle vilja testa led på den burken. Är tyvärr inte så inläst på led, så ungefär vilken led-belysning tror ni skulle vara lagom - låt säga av märket "Maxspect"? Det som gäller är mest mjukisar och nån enstaka stenkorall o sen lite fiskar. Skulle en 110W vara lagom? Den är ju bara 18 cm bred, men det kanske funkar, eller vad tror ni? Eller är det bättre att göra karet lite smalare?
  6. jag tänker ha en liten streampump vid ytan också
  7. Skulle vilja ha ytavrinning på min kub på 50x50x50. Om jag gör en sned box i ena hörnet och placerar min lilla eheim compact 1000 på botten i den boxen - skulle det vara en bra idé? Vart är bäst att lägga utflödet från denna pump i så fall? Skall man borra ett litet hål för utflödet längst ner i boxen, eller skall man köpa till ett rör och leda upp utflödet till kanten på boxen, så att det rinner ut vid vattenytan?
  8. Nej, det är lugnt. Jag skall inte misstolka, men jag är rädd att jag kanske har blivit misstolkad. Som sagt: jag är i planeringsstadiet och i detta stadie kommer jag troligen befinna mig i ett antal månader. Jag brukar skynda långsamt med mina projekt. Jag har satt mig in en hel del i ämnet, men jag känner att vissa saker måste man dubbelkolla för att inte göra något löjligt fel. Även om det gäller så löjliga saker som ovanstående tråd, så vill jag vara helt säker på vad jag gör. Inte minst för att det finns en miljard olika teorier om varje liten lösning man kan göra i ett akvarium. Vad gäller kostnaden så är jag införstådd med den också, men som sagt, jag skyndar långsamt. Det här akvarieprojektet kommer att pågå under lång tid. Just detta att få bygga sitt eget akvarium från grunden och lära sig massa spännande saker under projektets gång är i alla fall minst halva nöjet för mig. Så var lugn, handbromsen är dragen.
  9. Men man behöver alltså bara en cirkulationspump och det är den som sitter i sumpen? Sedan kompletterar man med streampumpar efter behag?
  10. Ok. Nu när vi ändå är inne på hål - det finns väl inga mer hål man behöver? Jag tänker bara på att man har ju fler pumpar än returpumpen från sumpen. Sådana där sk stream-pumpar. Behöver de ha hål också?
  11. Förresten! Hur nära varandra kan man lägga hålen? Är det någon fara att glaset spricker? Egentligen skulle jag ju behöva 3 hål i boxen. 2 för utloppet och 1 för returen. Hur nära varandra kan man lägga dem?
  12. super duper! jag hittade en affär på nätet som hade det mesta av böjar och kopplingar och rör och sånt. Nu har jag börjat förstå hur de hänger ihop också, och du har rätt. Det verkar ju inte vara så svårt!
  13. Ja, jag vet inte riktigt än. Allt är bara på planeringsstadiet, men jag har tittat lite på eheim 1262. Den skall pumpa 3400 l i timmen. Den kan kanske vara bra...
  14. Aha! det är ju sant. men vart tar det vägen om jag drar upp det i avrinningsboxen då? Det är väl inget snyggt att låta det gå över boxens kant? eller hur gör man?
×
×
  • Skapa Ny...