Gå till innehåll

redrobjem

Medlem
  • Antal inlägg

    159
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av redrobjem

  1. Jag har fått vita prick och dessutom tror jag min Gobie har förstoppning så jag har haft i vitlök i maten men nu är jag nojjig att jag överdoserat. Jag har haft i 1 stor klyfta i maten igår och samma idag dom får artemia 3 kuber och det är ett 350 liters akvarium vad tror ni kan man överdosera vitlöken det stinker vitlök om akvariet nu.

  2. Nu tar jag upp en väldigt gammal tråd men kom man fram till om det var Nifurpirinol i red slime remover ? Och i så fall när törs jag stoppa i händerna i akvariet igen efter att jag använt det? Lasse sa att det var cancrogent därav min undran. Tacksam för svar eftersom jag för tillfället inte törs göra nått i karet.

  3. En osmos prestation brukar mätas med 20 grader varmt vatten med 5 bar tryck. Med 5 grader vatten och 4 kilo tryck låmnar den nog ungefär hälften. En manometer kostar ungefär en hundring. Finns på Biltema, Jula, Clas Ohlson och liknande ställen.

    Hur vet jag vilken som är för vatten? Jag hittar massor för luft men ingen för vatten.

  4. Nu har jag skaffat en picobello osmos som ska klara 190 l/dygn men nu droppar den med 1 liter/timme och i smutsvattnet rinner det betydligt mer än 4 liter/timmen som den enl instruktionen skall göra (4 ggr mer vatten ur smutsvattenslangen). Jag har förstått att vattentrycket kan ha med saken att göra men hur mäter jag vattentrycket i kranen utan att köpa jättedyra mätare? Jag tycker det verkar som bra tryck i kranen för övrigt så kan det bero på nått annat osmosen är helt ny.

    Föresten så är silikatet borta utan att jag har på silikatfiltret :).

  5. Orsaken till att man har ett silikatfilter efter en osmos är att revers osmos INTE tar bort all silikat. Min uppfattning är att även kommersiella, stora osmosanläggningar släpper igen betydligt mer än de 3 % som Stig anger. Snarare så är min uppfattning att det är kring 90 % som släpps igenom. Ett silikatfilter skall fungera med kranvatten också, så ettdera är silikatfiltret mättat, fungerar inte eller så är det fel på testen.

    MVH Lasse

    Det är helt nytt filtermedia och testet är nytt och har visat 0 på vattnet i akvariet så testet kan i alla fall indikera 0.

  6. Ett osmosfilter utan silikatfilter tar det bort silikat i någon utsträckning? Anledningen att jag frågar är för jag har ett silikatfilter utan osmos som inte funkar det är lika mycket silikat innan som efter filtrering 1,2 mg/l. Och jag undrar nu om det måste vara kopplat till en osmos för att funka?

  7. Tycker absolut INTE att du ska dra en förlängningssladd från köket. Om du då får överslag till höljet på något annat i rummet så finns risken att man får 230 V genomkroppen om du samtidigt tar i akvariearmaturen som då är jordad. Antingen så jordar man alla uttag inkl lamputtag och ev elradiatorer eller så låter man rummet vara ojordat (isolerad miljö)Mvh Mattias
    Vad innebär isolerad miljö?
  8. Så vad du har konstaterat är att nåt elektriskt läcker och att du får svaga stötar. Det som du definitivt och absolut skall gör i det läget är att köpa en jordfelsbrytare och koppla akvariets el via den. Det är en fråga om liv och död för dig och barnen, så enkelt är det.
    Jag testa jordfelsbrytare på armaturen men när timern slog av slog den (jordfelsbrytaren) från strömmen så det funkade inte
×
×
  • Skapa Ny...