Gå till innehåll

redrobjem

Medlem
  • Antal inlägg

    159
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Robert
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    130

redrobjem's prestationer

Återkommande kardinalfisk

Återkommande kardinalfisk (8/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag har fått vita prick och dessutom tror jag min Gobie har förstoppning så jag har haft i vitlök i maten men nu är jag nojjig att jag överdoserat. Jag har haft i 1 stor klyfta i maten igår och samma idag dom får artemia 3 kuber och det är ett 350 liters akvarium vad tror ni kan man överdosera vitlöken det stinker vitlök om akvariet nu.
  2. Har sett vita prick massor dessa ser annorlunda ut. Dessa sitter på kroppen (vita prick börjar ofta på fenorna) dom står dessutom ut lite och är mycket mer avgränsade/markerade. Jag har UV i karet.
  3. Den har 4 vita små prickar på kropen som tydligt sticker ut någon mm kan det vara någon parasit tro?
  4. Ok tack för det jag har haft i Coral Snow nu det kanske hjälper att ta bort lite av ohälsosamt skit som finns i Red Slime Remover just in case.
  5. Tack för snabbt svar. Jag behöver stoppa i hela armen då jag ska slanga upp gamla döda alger nu någon som vet vart man kan köpa armlånga diskhanskar?
  6. Nu tar jag upp en väldigt gammal tråd men kom man fram till om det var Nifurpirinol i red slime remover ? Och i så fall när törs jag stoppa i händerna i akvariet igen efter att jag använt det? Lasse sa att det var cancrogent därav min undran. Tacksam för svar eftersom jag för tillfället inte törs göra nått i karet.
  7. Välldigt svårt att beskriva men i en viss vinkel såg jag framförallt på ena sidan hur det var områden stora som knappnålshuvuden som puta ut lite som en djupare finne och någon difus ljusare yta på. Någon som känner igen sig i min luddiga beskrivning och kan gissa vad det är?
  8. Hur vet jag vilken som är för vatten? Jag hittar massor för luft men ingen för vatten.
  9. Nu har jag skaffat en picobello osmos som ska klara 190 l/dygn men nu droppar den med 1 liter/timme och i smutsvattnet rinner det betydligt mer än 4 liter/timmen som den enl instruktionen skall göra (4 ggr mer vatten ur smutsvattenslangen). Jag har förstått att vattentrycket kan ha med saken att göra men hur mäter jag vattentrycket i kranen utan att köpa jättedyra mätare? Jag tycker det verkar som bra tryck i kranen för övrigt så kan det bero på nått annat osmosen är helt ny. Föresten så är silikatet borta utan att jag har på silikatfiltret .
  10. Det är helt nytt filtermedia och testet är nytt och har visat 0 på vattnet i akvariet så testet kan i alla fall indikera 0.
  11. Ett osmosfilter utan silikatfilter tar det bort silikat i någon utsträckning? Anledningen att jag frågar är för jag har ett silikatfilter utan osmos som inte funkar det är lika mycket silikat innan som efter filtrering 1,2 mg/l. Och jag undrar nu om det måste vara kopplat till en osmos för att funka?
  12. Nu har jag filtrerat kranvattnet genom ett silicatfilter med nytt filtermedia med ett väldigt långsamt flöde men jag har samma nivå som innan filtrering alltså på 1,2 mg/l någon som kan fatta varför jag kör med JBL´s test.
  13. Funkar silicatfilter utan osmos? Alltså om man kopplar på den direkt på kranen och låter den sakta filtrera kranvattnet blir man av med silicatet i kranvattnet då?
×
×
  • Skapa Ny...