Jump to content

Ignörd

Medlem
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Michel
 • City
  Arlöv
 • Akvarievolym
  30 Liter
 • Akvarie mått
  30x30x30
 • Akvarietillverkare
  AquaEl
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Zetlight Nano 1702 LED
 • Antal år inom sötvatten
  6
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  ca 4kg
 1. Tack för svaren! Då får jag ta och höja nitrat värdet, det absolut sista jag vill är att få cyano i karet. Om det är något att hänga i granen Reuben vågar jag verkligen inte svara på, men med tanke på vad det kostar om man jämför med en Hanna checker är det iaf lite riktvärde än om man inte mäter alls.
 2. Har precis gjort lite tester här hemma och till min förvåning hade jag fosfat, verkligen inte skyhög men fortf långt över jag hade trott! Testerna säger: Salthalt 1.026 (refraktometer) Nitrat 0 (Red Sea) Fosfat 0.3 (Tropic Marine) Hur stor är chansen att man ligger på 0 i nitrat men har mätbar fosfathalt? Det skall tilläggas att jag kör på vanligt kranvatten. Har inga fiskar, dock en pepparmintsräka (som inte får något annat än att mumsa mina glasrosor), så jag tillsätter inte fosfat i form av mat eller liknande.
 3. Okej, men som sagt ge den ett par dagar att komma till rätta i ditt kar. Är den andra du har en percula och inte en ocelaris då?
 4. Hur lång tid tog du på dig för att koppa in den? det kan ta ett par dagar innan dom blir "hemstadga" efter man har flyttat dom. Var köpte du den om man får fråga?
 5. Jag tror att dom gulaktiga kommer bli mer orange i färgen senare. Har en polare som köpte 2 svarta ocelaris och dom var mer mörk orange när han köpte dom. Men nu är iaf honan hel svart. Så jag tror att dom kommer bli mer orange i färgen när dom växer på sig.
 6. Ja, i götet har vi BioTed och Ciklidhuset. Två absolut måsten när man är i göteborg! =)
 7. Jag ska också dit, ska dra med en polare som precis har startat ett kar så att han blir med "självständig" =P
 8. Aah missade den! Då kan ju denna tråd stängas! =P
 9. Någon som känner för att dela med sig ang. sina köp från deep ocean? Gärna bilder, skick på det inköpta och hur ni tyckte att det hela funka. Tack på förhand.
 10. synd där med leveransen från DeJong.
 11. Aaah jag som sett fel! Det var ju den 4Nov =P Vad synd! blev det inget med sändningen då? =(
 12. Imorgon kommer leveransen från DeepOcean Jimmy! Kan du skriva ett inlägg (gärna bild också) om dina nyförvärv? Gärna vad du tyckte om servicen, skicket på det levande och rent allmänt vad du tyckte som kund.
 13. Kanske HELT OT! Men jag undrar, Ted om/när du lägger ner De Jong om det fortf går att köpa arter vi ALDRIG får se i våra lokala butiker i skåne (Har fortsökt i ca 6mån tid nu). Har varit hos dig och snackat ang just dessa djur förut och då sa du att det inte var några problem, frågan är om du kommer kunna ta hem dessa djur utan De Jongs "hjälp". De djur jag tänker på är i förstahand - Hippocampus reidi Känns som att jag trassla in mig lite, men hoppas iaf att du förstår min fråga. Vänligen
 14. aha, tack för hjälpen. Inte allt för skoj att den ska "krypa in" mellan stenarna varje dag precis, men hoppas på att den kommer.
 15. Nej jag har inte modifierat ljuset i karet, därför uteslöt jag för skarpt ljus. lite synd att den är finare under natten än dan :-S men clownerna tycker dom den iaf :-P
×
×
 • Create New...