Gå till innehåll

Cherry

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Cherry
  • Stad
    Uppsala
  • Akvarievolym
    58 LITER

Cherry's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hallå igen ledsen att jag varit inaktiv men har kommit mycket ivägen! Det har bildats ett brunt lager över mina ls, har läst runt lite men vet inte riktigt vad det är och hur det kom eller hur jag får bort det!
  2. Okej det visste jag inte Laggeman men tackar nu behöver jag inte vara orolig över det Kan dra en liten kort story sen jag köpte det. Köpte ett 58 liters clown hotell. Samtidigt köpte jag ls,sand, och deras saltvatten från deras akvarium! Så när jag kom hem var det bara att sätta igång. Efter 3 dagars stående åkte jag tillbaks till djuraffärn med en flaska som innehöll saltvatten från mitt akvarium, dem testade värdena där och sa att dem var perfekta och sa att jag kunde köpa fisk. Så jag köpte 2 clown och en städpatrull som start. Om 3 veckor kommer jag att sätta i korallerna. Tack för svaren hjälper mig otroligt mycket:)
  3. Tjena vart o köpt lite saker idag och testat värden allt var bra! Nu har det flyttat in: 2 Clownfiskar Och en hel städpatrull Har ett litet problem.. Mina clownfiskar håller sig bara åt andra sidan hörnet än pumpen och ser ut att ha lite svårt att simma. Hur mycket ska man sänka kraften på pumpen på? Bilder kommer inom KORT!
  4. pH värdet är 8,2 Håller nu på att kolla nitrat värdet! Kan någon snälla säga vilket nitrat värde man ska ha på 58 liters? Nitrat: highrange=25 lowrange=5,0
  5. Hur ser man om levande stenen är död? Bilder kommer komma strax håller på att fixa något att fota med
  6. Tack så mycket. Nu funkar den bra! Har fortfarande inte kommit fram något slags djur från levandestenarna!
  7. Okej Saltvärde: 1,021 just nu sitter massa bubblor på min hydrometer som gör att den går uppåt.. Någon annan som har problem med det?
  8. Nu hittade jag någonting vet inte riktigt va det är ser ut som något slag av anemon vit/gul. Kan inte få tag i något att fota med ännu. Men kommer räckor och sådant ut ur stenen eller?
  9. Okej tack! Nu står faktiskt akvariet igång med ls o levande sand! På djuraffären fick jag köpa dunkar med saltvatten från deras akvarium så det var bara att sätta igång. Det ser väldigt bra ut må jag säga. Men dock har jag inte sett något i lsen ännu!
  10. Okej, Tack har läst nu verkar vara lite klurigt men det blir nog nice. Var kan man få tag i en billig ls stockholm/uppsala?
  11. Så ja, nu är det dags för start har ett 58 liters clownhotell. Jag vill gärna höra lite tips om en lätt start. Tips om LS och koraller/Vilka som är lättast att ha och inte för dyrt. Fick ett tips om att en 7-8 Kilo's LS skulle passa bra på 58 liters. Ska man då börja med att köpa LS och lägga i den med saltvatten och låta det stå? isf hur länge? Tacksam om alla som vet något kan svara. Bilder kommer komma!
  12. Tjena, Jag har köpt ett 58 Liters clownhotell. Lite information om akvariet detta fick man med: * Biofiltersystem inklusive vattenpump, filtervadd, filterpåse, bio-bollar, aktivt kol och keramiska ringar. * Komplett ljussystem med LED-lampa och UV-ljus. * Doppvärmare och skummare. * Öppningsbar ramp av kraftig ABS-plast med dubbel tystgående kylfläkt. Rampen kan fällas upp för enkel skötsel, och även skjutas bakåt så att den hänger på baksidan av akvariet. Är det något mer än det jag kommer behöva? Tänkte även ha en ls men vet inte riktigt hur stor jag ska ha skulle uppskatta om någon kunde ge mig tips om storlek och kostnad lite sånt om lsen. Tänkte skaffa mjuka koraller skulle vara roligt att få lite tips inom det med. Sen tillsist sanden vad tycker ni att man ska ge sig på där?
×
×
  • Skapa Ny...