Gå till innehåll

Mr_Pear

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jonas
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

Mr_Pear's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Har märkt att dom blir lite modigare när "nattljuset" är på.Och dom äter när jag ger dom mat. Provat med lite artemia i morse och nu i kväll fick dom lite små pellets som dom tog efter ett tag. Verkar föredra artemian dock.
  2. Ahh okey så det kan vara därför. Har ingen anemon i heller,än. Så detta betennde kommer dom ha tills man sätter i en anemon. Trodde det var nåt fel på dom
  3. Har nu haft igång mitt RSM 130D sen 31 maj. Var i lördags och köpte 2 st clowner och en putsar räka. Problemet är bara att clownerna står och trycker i det vä bakerst hörnet. Kan simma lite runt men inte mycket. Ända gången dom simmar är när jag mata dom. När maten var slut så åter gick dom till sitt hörn och trycker där. Detta verkar inte normalt. Vad kan problemet vara? Tack samma för svar.
  4. Hej. Ok tack för svaren. Jo jag köpte sk levende sand som låg i en påse med vatten som skulle innehålla över 10,000,000 nyttiga bakterier. Sen sa dom på Affären att man skulle ha 50% vatten från ett inkört akvarium. Så när jag köpte vattnet så tog dom 50L från deras burk. Men beger mig och köper några Eremiter att börja med imorgon. Då kör vi bara 4 timmar ljus om dagen till att börja med. Ja hopps att det kommer funka detta nu.. Är ju sjukt snygg när det är igång.
  5. Hej alla. Har efter mycket velande köpt ett RSM 130D Med 13Kg Ls, Levande sand Och 50% nytt saltvaten 50% kultiverat vatten från deras filter system på Bromma Zoo. Karet är igång med vatten o sand o sten. Fråga 1. Starat upp det på tisdag kvällen 31/5 Enl deras lapp man fick med så ska ljuset vara på 4H första veckan och att man kan stoppa i "Lätta" fiskar och eremiter efter 3 dagar ? Är inte det lite kort tid ? Fråga 2. Bör inte ljuset vara på längre om man vill få igång lite liv i tanken?
  6. Okey. För att få mycket bakterier att trivas så bör man ha mycket LS och grus i botten. Är det nån som har tips på en bra affär i norra delen av stockholm? Jag vet bara Akvarielagret och Bromma Zoo som har salt vatten och där springer jag ofta och tittar och drömmer mig bort om en egen saltburk...
  7. Jo jag förstår att det är mera jobb att få igång ett salt. Men läste på en sida om en kille som hade en 100 burk och som inte hade gjort annat än mata o fyllt på avdunstat vatten på 6 månader.... Menar att så lätt kan det väl inte vara. Ser att vissa kör utan korall sand i botten utan placerar LS direkt på glasset. Vad är det för nåt? Är det nån fördl at inte ha nåt botten sediment?
  8. Hej Tack för era inlägg. Har nu lite funderigar att göra, Var i början inne på en RSM 130. Men vet inte om man kanske nöjer sig med den utan att man vill ha större. På Bromma Zoo så är ett RSM Dubbelt så dyrt som ett RSM 130 sen är det ju självklart LS och annat som ska till. Men nästa fråga. Hur mycket skötsel är det av ett Saltvattens burk? Är det som ett sötvatten att när du väl fått igång det så klara du dig på att byta/fylla på vatten o hålla efter alger?? Tack för en bra sida !!
  9. God Afton allihopa. Jag har haft sötvattens akvarium flera år i när jag bodde hos mina föräldrar och har tagit upp det igen. Har nu en 100L burk. Har länge varit sugen på att ha en saltvattens burk. Har blivit intreserad av Red Sea Max akvariumen. Är det en bra nybörjar burk? Och vilken är att föredra? 130 eller 250?
×
×
  • Skapa Ny...