Gå till innehåll

Daatg

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    David
  • Stad
    Jönköping
  • Akvarievolym
    100

Daatg's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Det låter lågiskt. Skulle man kunna "karva" ur hela vägen ner till botten sjället och sedan ev borra smhål i bakgrunden framför det av bakgrunden dålda spjället och på detta vis justera nivån?
  2. Kommer denna avrinning att räcka till? Någon som har erfarenhet eller en åsikt?
  3. Jag kommer att ha en streamerpump för nanokar oxå. Att jag har två pumpar i "sumpen" är för att det ska bli lite mer sug genom "sumpen". Det återstår att se om jag tänkt rätt.
  4. Här är lite bilder. Jag ska givetvis ordna till en "kam" vid ytavrinningen så att vattnet kan rinna ner. Jag måste ev ha kammare två öppen ifall flödet blir för dåligt.....måste klura på detta......
  5. Ska se om jag kan lägga in lite bilder. Allt är dock inte klart utan jag funderar fortfarande på detta med att ha ett eller två "spjäll" öppna i avrinningen. Men tanken är att i första kammaren från höger ha filter och orginalpumpen, sedan i kammare två från höger ska en skummare sitta, kammare tre från höger ev värmare och i sista kammaren ha "ny" pump som skickar ut vattnet. Frågan är bara om avrinningen är stor nog för flödet.....?! Och ev. så skall nogon form av ytterligare filter finnas i systemet.
  6. Jag kommer att ha orginalpumpen i första facket, skummare i andra ev värmaren i tredje och "ny" pump i sista.......tänkte köpa en som går att ställa flödet på från 60-600 L/h. Det borde funka......
  7. Hej Jag har just införskaffat ett clown hotell som jag ska starta upp så fort allt är klat för start. Jag ska montera in en BTN slim och har i den borrat upp två hål uppe i vännstra delen där vattnet ska ut via en extra pump sedan har jag tänkt att endast använda det översta inloppet (ev de två översta) till ytavrinningen. Resterande "spjäll" kommer att förslutas samt de hål som finns tätas för att på detta vis få till ytavrinningen. Är det rätt tänkt eller bör jag ha något av de nedre "spjällen" öppna så att vatten kan sugas in från den nedre delen av karet oxå?
  8. Skulle man kunna använda vattnet som är avjoniserat så länge tills en osmos är inköpt?
  9. Jag petade på algerna och då "dammade" det rätt ordentligt om dom....Är det kiselalger då tro?
  10. Jag får ta och läsa på lite. Ska kolla upp "grunkan" som finns i verkstan och se vad det är för system. Det är kopplad till vattenledningen och ser ut som ett filter så det är nog inte en klassisk destileringsmaskin. Det blir till att kolla vattenvärdena, skrubba stenen i en hink och vänta ut det hela....och det ger ju mig lite tid att köra in det nya samt inhandla lite ny LS som förhoppningsvis har bra "liv" i sig. Någon som har erfarenhet av inköp av LS i Linköping eller Göteborg?
  11. Det låter ju troligt. Jag kör inte med osmos....har inte full koll på vad det är ska jag erkänna. Är det det samma som destilerat vatten? Vi har en "grunka" här på jobbet som vi använder för att tillverka batterivatten direkt från kranen. Skulle det kunna vara ngn form av osmos? Ska följa ditt råd ang "vädring". Kan jag rengöra stenen dvs borsta bort det värsta o sedan lägga tebax den?
  12. Nä dom dammar inte vad jag kan se utan dom är med klabbiga. Ska göra tester på vattnet. Är på gång med ett nytt kar där jag tänkte ha dessa stenar i samt köpa några nya kilon men vill ju inte "smitta" ner de nya stenarna om dessa stenar är "dåliga" Som sagt är ny i denna hobby och samlar kunskap.
  13. Jag startade upp det i våras. Alger har kommit i omgångar men jag misstänker att dessa kom med den levande stenen. Kan man få bort dom genom "rengörning" av stenen eller är det bättre att skaffa ny?
  14. Hej Jag har fått problem med allger och undrar vilken sort det är? De har formligen exploderat. Vad kan det bero på? Är ny........
×
×
  • Skapa Ny...