Gå till innehåll

ÖrebroTjejen

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Har 2x18w och 1x15 w. får inte plats med mer. så här ser det ut, dock så är den mycket mörkare på bilden än verkligheten!
  2. använder Agua expertline test för mitt ca och det var lagom.. ja han i affären använder dom testerna och de funkar för honom, ja hoppas att mina tester vissar rätt, det är dyrt om man måste köpa nya tester :S
  3. okej, jag cyklade ner till affären och fick lite kalk, iomed att det var så lågt. och så fick jag ett mycket lättare ca test och det var högre än vad det skulle vara, men de kan väl vara att jag nyligen byt vatten ? men mitt no3 är det bra eller dåligt ?
  4. Har gjort några tester och kh 3 (3droppar) Tetra test No3 100mg/l tetra test mg 14 droppar (1400ppm mg) Agua expertline test Sen har jag ett ca test som jag inte förstår, nån som vet hur Tropic marin ca2+ Test funkar?
  5. okej, kanske en dum fråga men vad står kh för ?
  6. med saliferts nitrat, vilken är bäst no2 eller no3, vad är skillnaden?
  7. Hej ska skaffa ca, kh, mg och nitrat tester, och vet inte vilket märke som är bäst ?
  8. Så här ser det ut nu! satte dit mitt 15w med så här är det 2x18w och 1x15w!
  9. japp, ne jag kan inte, får inte plats xD men kan jag ha clownfiskar och så med bara 36w? vilka koraller har låga krav med belysningen ?
  10. japp hade 1 med 15w. och nu 2 med 18w får inte plats med några mer rör och denna gång ska jag vänta ett bra tag innan djur och växer kommer i!
  11. Nu är jag tilbaka haha jag har inte haft råd att köpa saker så har inte varit inne här mycket. men nu har jag köpt en 75cm 2lysrörsramp med 18w. det funkar väl ?
  12. jag fick låna ett test från affären.. kommer inte ihåg vad den hette om de var för kalsium iallfall
  13. dropparna när jag tar provet, efter att lagt i det lila pulvret
  14. okej det låter bra! Ska ta och köpa mera tester på måndag så jag kan lista ut vad som är fel. min Ca nivå ska vara rätt de ligger på 420 (enligt han på akvariekällan), iallfall hur jag har har gjort provet, och då ska de ligga mellan 16-18n för at vara rätt .. och saltnivån är rätt. men när det gäller ljuset så har jag bara ett rör i rampen (om man kallar det så ) Måste köpa mig en som får plats med 2 rör, för de måste jag ha ? det funkar inte att bara ha ett rör med reflektor för mitt lilla akvarium?
  15. Nu har jag köpt en 15w marine-glo med blått ljus, och iomed att jag än så länge bara har en ramp med plats för 1 rör så har jag köpt Reflector som skulle vara bra ?
  16. ok, kanske senare jag måste iväg och köpa ett starkare lysrör iallfall..
  17. aj då jag har bara en ramp som kan ha ett rör.. :S kan man inte ta ett starkare w på bara ett rör ?
  18. 2x24w 2 menars att det är 2 rör va ? jag har bara ett rör till mitt akvarium.
  19. japp så var det, men jag har fått väldigt olika svar, på ljus.. på affärn sa han att de jag har skulle vara bra. och att kalsium nivån ska vara mella 16-18 ? väldigt förvirrad efter va ni sägar att det ska vara, iomed att jag fått helt olika svar ..
  20. japp det var på 6-7 ungefär och de skulle vara mellan 16-18 vet ej tror det är 15w ett rör.. han på affären sa att man kunde ha den.. vad är kh?
  21. Hjälp nu har det värsta hänt! mina koraller har dött, allihopa.. trist och dyrt var dom med :/ har fixat vad problemet var, men kan inte köpa koraller, har inte pengar förtillfället så hoppas att räkan och clownerna klarar sig. synd att man inte kan få nån kompensation
×
×
  • Skapa Ny...