Gå till innehåll

ThePatrik

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Patrik
  • Stad
    Hörby
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten
  • Allmän beskrivning av dig
    Nybörjare i saltvattens världen...
  • Antal år inom sötvatten
    2-3 år

ThePatrik's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. köpte en Euphyllia för några veckor sedan, men för någon dag sedan såg jag att ungefär en tredjedel av den hade dragit ihopa sig, trodde bara att det var något som hade kommit åt den men blev värre och nu idag så har litem er än halva draigt ihopa sig och är krit vit på vissa kanter. värdena har jag inte hunnit kolla, men med tanke på att dem andra korallerna mår fint så tror jag inte att det är något jätte fel på dem. men en teori är ljuset, det är bara igång lite mindre än 8 timmar. någon som tror sig veta vad felet är??
  2. någon som vet om man kan ha en scooter blenny och en eremit eller en krabba i samma balja, för mitt är ju bara 38 liter så att det inte blir bråk där inne??
  3. ja det hade varit trevligt:) var inne i kristianstad idag och köpte mig en scooter blenny, tror det stavas så i alla fall. ska bli kul och se hur det utvecklar sig, men det ska nog bli bra:)
  4. Han tyvärr inte in till butiken i helgen, men ska in där i veckan och skaffa mig en liten eremit:) ja något sånt enkelt hade varit roligt och testa, ska se om jag hinner ta tester nu i veckan också, dock så tar min bror studenten så det kan bli lite tight...
  5. ja jag har tänkt lite på det, hade också en tanke på att sätta ner den bakom pumpen på något sätt. ja jag är sugen på att testa något nu:) fick en liten fragg av en polare för ett tag sen, men den klara sig inte. ska kolla upp alla värden nu och se om det är läge för ett nytt försök:)
  6. Nä nu börjar det bli dags att vara lite mer aktiv här inne! Har nu börjat få lite bättre ordning i min lilla burk, fiskarna trivs mycket bra och har även fått in en liten städpatrull i form av 2 turbosniglar, ska försöka hinna inom akvariebutiken imorgon och skaffa mig en eremit också här kommer lite nya bilder, haha dock att jag inte är världens skarpaste fotograf;)
  7. jag har börjat få problem med röda alger nu dem senaste 2 veckorna. någon som har en aning om vad det e för alger och hur man får bort dem??
  8. fick äntligen in bilder idag, dock e dem inte så jätte bra för det är mobilkamera. fick en korall av en polare idag också för han ville att jag skulle testa det, vad den heter vet jag dock inte??
  9. Här är 2 bilder från första dagen, ska se om jag hinner slänga in nya bilder på det imorgon:) lite dåliga bilder, men det var med mobilkameran så det får duga så länge
  10. ja det e jäkligt skoj:) ja ska försöka ta en bra bild nu snart, men nu när jag la i sanden så e det lite grummligt för tillfället men kommer kanske upp en bild senare ikväll:) vattenvärdena har jag faktiskt ingen stenkoll på nu.. haha lite illa jag vet, men nitrat ligger på 0, fosfat 0, och salt 1.024. det är tyvärr bara dem jag har nu. är inte så jätte bra på akvarieteknik men den är inget märkvärdig, det är ingeting utöver det man får till i clownhotellet när man köper det förutom en värmare om man säger så i burken just nu finns där 2 clowner 1 snigel och lite annat smått o gott
  11. jaha ok perfekt! men idag va jag nere i fiskaffären och köpte in en liten sten till och sen lite sand och en snigel! det här börjar ju likna någont nu!
  12. det kom precis fram en borstmask på ca 7-8 cm.. någon som har en aning om dem är farliga för resten av invånarna??
  13. ja lite kommer jag få men inte samma klödd som innan, då stenen troligen var förgammal så fosfaten var skyhögt hela tiden, och sen hade jag bara kranvatten dock bytade jag ut lite efter hand, men nu kör jag på bara osmos och så får jag en jäkla massa hjälp av en polare som har haft salt kar i ett par år så det kan inte gå sämre än förra
  14. Tjena! Startade upp akvariet för lite drygt 2 månader sen, men fick massa klödd med värdena och stenen, så bestämmde mig i söndags för att slänga ut allting och börja om igen. sagt o gjort i måndags handlade jag in lite ny LS fixade till akvariet. jag har 2 clowner som jag hade innan jag bytat ut allting och dem verkar trivas jätte bra. har hittat lite andra roliga grejor också, som sniglar o någon snäcka hittade även ett par borstmaskar idag, vad gör dem för nytta i akvariet?? och klarar dem sig utan sand länge för det har jag ingen men ska fixa till helgen. bild på burken kommer upp snart:)
  15. haha ok:) men flyttar hela ämnet till mitt akvarium
×
×
  • Skapa Ny...