Gå till innehåll

mklauser

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senaste besök

Kontaktmetoder

  • Hemsida URL
    http://www.dawnofglory.net

Profilinformation

  • Förnamn
    Matthias
  • Stad
    Ängelholm
  • Akvarievolym
    0

mklauser's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jo absolut, finns två butiker med salt här i Ängelholm och sen finns ju BL discus i Helsingborg. Jag var bara mer nyfiken på om det funkar bra att beställa från nätet.
  2. Tjenare! Tänkte bara kolla om det är någon här som har erfarenhet av att köpa LS från internet? Såg att tritonakvarium.se säljer. Är det bra kvalitet?
  3. Gött att höra! Nu måste bara mina små malawiyngel (3-4cm) växa fortare så jag kan sätta igång med saltvatten!
  4. Men det borde väl vara lugnt om den sitter i sumpavdelningen?
  5. Tänkte sätta den i min lilla sumpavdelning/ytavrinning tillsammans med pumpen, så det borde inte vara någon risk att något sätter sig på den och grillas.
  6. Ja det låter absolut som en bra idé! Då behöver jag inte ta bort locket från akvariet heller. Det får nog bli så jag gör till en början! Vad tycker ni om doppvärmare? Just nu ligger karet mellan 23-26 grader utan. Borde jag fixa en liten som håller temperaturen konstant?
  7. Det ser fräckt ut, men jag har för lite förståelse för hur en skummare fungerar för att ge mig på det nu. Har ju aldrig ens sett en skummare! Kanske något att göra ifall jag skulle uppgradera senare. Hade först tänkt en liten sump/ytavrinnings-del på ca:5 liter. då hade jag fått plats med pump och skummar-rör. Men jag är rädd att skummaren skulle bli för stor. Har inte lyckats se en bra bild på Rio Nano skummaren för att kunna avgöra egentligen. Någon som har en bra bild med något att storleksjämföra med?
  8. Skulle den här lampan fungera till mitt lilla kar? http://www.tritonakvarium.se/product.asp?product=1050 Står ingen info om den så jag vet inte riktigt.
  9. Tack för svaren! Struntar i kalkstenen, blir nog för mycket sten om jag slängt i den ändå. Har kollat runt lite på skummaren jag tänkt mig, och den ser rätt stor ut, kanske för stor för mitt lilla kar. Men samtidigt vill jag ha skummare för att slippa lite extrajobb. Hmm, får klura på det där lite. Vill ju helst slippa ta hål i "locket" där lampan sitter. Kanske får ta bort locket och köpa en ny lampa så man kan få bra ljus från början. Har sett att folk här har typ lampor som ser ut som skrivbordlampor över sina kar. Någon som har tips på var man kan få tag på en sån till ett bra pris?
  10. Ingen som har svar på mina frågor?
  11. Okej, men som sagt, det är mest ifall jag skulle vilja ha lite mer rörelse där någon dag. Men det kommer inte bli på fiskens bekostnad, finns det ingen som inte behöver mer utrymme så hoppar jag över det. Men åter till mina frågor längst upp, vad tror ni om mitt upplägg? Funkar det?
  12. Tack för snabbt svar! Tur att det inte är för litet, är riktigt sugen att starta upp! Vi får väl se om det blir något som "svajar" framöver. Vem vet, kanske gör om mitt 100liter senare om detta verkar vara en grej för mig! OM jag skulle bli sugen på fisk senare, finns det någon fisk som skulle kunna trivas(inte bara överleva) i ett så litet kar?
  13. Hejsan! Jag är helt ny på detta området, har dock haft sötvatten i flera år, och är jäkligt sugen på att dra igång ett litet 25 liters-akvarium somjust nu funkar som yngelkar för några små Pseudotropheus Demasoni. Min tanke är att göra det så enkelt som möjligt för mig! Kommer att läsa på ordentligt då projektet är några månader iväg. (Malawisarna måste få växa upp först) Har också suttit och plöjt igenom tråd efter tråd här på forumet, så jag känner mig iallafall lite förberedd just nu, men mycket som fortfarande måste in i skallen! Jag ska inte ha någon fisk i alls (det är väl för litet för det?) utan bara ha turbosniglar, eremiter och möjligen någon räka. Sjöstjärna? Tänkte slänga i ca: 3kg LS. Funkar det att ha kalksten i ett saltvatten? Har en liten hög hemma. Borde jag ha levande sand? Eller blir det för mycket av det goda i ett sånt litet kar? Rent teknikmässigt tänkte jag köra på den pumpen jag har nu, men ta bort filterdelen och bygga en liten sumpavdelning i ena hörnet. Har lite slimline liggandes som jag kan bygga med. Ska även försöka få till en liten ytavrinningskam. Behöver jag ytterliggare cirkulation? med tanke på att Karet blir kanske 20L med sumpen så kanske det räcker? Pumpen cirkulerar Ca 220l/h. Jag tänkte köpa en Rio Nano Skimmer, borde ju räcka gott och väl till mitt ändamål, inga fiskar eller avancerade koraller/anemoner. Lampan som sitter i nu är den som följde med och är på 10W. Blir att uppgradera den om jag skulle få för mig att testa någon anemon i framtiden, men den borde räcka så länge va? Här är bilder på karet just nu. Som sagt, detta blir mest ett "prova på för att jag inte har plats för större" akvarium. Är inte beredd att lägga ut hur mycket som helst just nu på större akvarium. Men skulle det kunna fungera med ett såpass litet kar? MVH / Matthias Klauser
×
×
  • Skapa Ny...