Gå till innehåll

fiskorken

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Kim
  • Stad
    Bromölla
  • Antal år inom saltvatten
    drog igång december 2009
  • Akvarievolym
    240
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Deltec MC300
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    ca 35-40

fiskorken's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Du har inte metall eller t5 längre gubbe!

  2. Japp klart, men har inte tillgång till någon kamera som är tillräckligt bra för att man ska kunna se. om man säger så
  3. Har nu kollat runt lite mer, verkar vara lite för mycket tid med att ha hästar för att de ska må bra, och priserna på dem är ganska höga med, så det får ligga på hyllan tills den dag man är mycket mer erfaren
  4. Ja precis, lustig krabat. Här är med en liknande, fast denna krabba i LÄNKEN här har större armar och inte riktigt lika vit, och större prickar. Den JAG har är mjölkvit, lite mindre röda prickar och bara lite mindre armar, fast lite längre "klor" och klorna är svarta medans armarna är vita med prickar, benen ser lite randiga ut med men bara lite blarrigt randiga, typ ljusbrun & vit randiga. Här är länken till den som var lite lik min: http://se.reeflex.net/tiere/1094_Trapezia_tigrina.htm Någon idé? vill mycket gärna veta vad är för någon.
  5. Har tyvär ingen bild, men den är mjölkvit med röda prickar, svarta klor och ungefär 2 cm stor skulle jag tro. någon som vet något?
  6. Aha okej, på det viset. vart man kan få tag i hästar har jag ingen aning om, aldrig sett en affär som haft det så.
  7. ah okej, vad jag har förstått så ska de va rätt mycket jobb med att ha ett häst kar väl?
  8. Bra sida det. Men söker också folk här som har erfarenhet av hästar som kan berätta lite med
  9. Har spekulerat mycket runt vad man skulle kunna ha för kul i ett litet akvarium, mina tankar va först mantis, räkor eller något i den stilen, något annorlunda som inte går i mitt vanliga akvarium. så undrar hur det är med sjöhästar, såg en sort som verkade intressant : Hippocampus zosterae. hur är dessa, går det i ett 15 liters och hur tar man hand om sådana. behöver just inte va den sorten jag nämnde, utan någon häst som går alls i detta kar? (bifogade ett par bilder med ett värmeljus så ni kan se)
  10. Kan nog stämma rätt bra det, får väl se hur man löser det. Något ska nog gå och ordna, lite kul med ett sido-projekt som man kan pilla med så
  11. Tackar för info. skulle bara veta lite närmare om vad för typ man kan ha där, lägredjur av något slag eller liknande?
  12. goddag, vad finns det för möjligheter med ett 16 liters typ panorama kar? måste man ha skummare med eller räcker med att byta nån liter då och då? vad för liv kan man ha i ett så litet och vilken teknik är ett måste i ett så litet?
  13. Får be om ursäkt att jag inte svarat än, haft fullt upp så.. till frågan nu, denne anemon har alltid varit krit-vit, det är en före och efter bild jag har lagt upp, dvs att första bilden är hur han såg ut när han va frisk och fin, andra bilden ligger han bara som en liten boll i hörnet. kan ta hela historian om honom, när jag fick hem den, va han som sagt lysande vit och fin (bild 1) och allt funkade fint, han åt som han skulle osv, en tid senare (2-3 månader) senare så behandlade jag emot prick med en medicin, så dum som jag va så råkade jag överdosera lite och sjöstjärnorna frätes upp och dog, anemonen blev då gul aktig och mat vägrade, ungefär 1 ½ månad efter detta så började han äta igen, men behöll sin gula färg, ett tag senare, en vecka sen typ dvs så började jag med kh höjande och råkade då hälla på honom det oupplösta som va i bottnen av spannen, han drog ihop sig och det började frätas hål överallt på han och han blev bara mindre och mindre, vit sörja kom från honom på alla håll och kanter och hoppet va ute, nu igår natt va det även någon som tatt honom och slängt upp honom på cirk-pumpen där han frästes sönder lite till men inte mycket. och nu idag så plockade jag upp han för det va inte mycket kvar allt och han stank bara död rutten fisk som legat i solen..
  14. Goddag, härom dagen så hällde jag i lite KH buffer, tydligen hann inte allt lösa upp sig i spannen varav en skvätt kom rakt på anemonen och han blev inte vidare glad, det började fräta på honom, lite hål uppstod och han drog ihop sig till en pytte liten svamp, typ röksvamp. nu har det gått 3 dagar och han är ännu ihopadragen, men har börjat bli lite större. finns det något hopp?
  15. Hm, låter precis som de som hände mitt kenyaträd innan, drog ihop sig och blev en brun gegga. mycket mysko..
×
×
  • Skapa Ny...