Gå till innehåll

Belovai

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Isabella
  • Stad
    Malmö
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    112 l Sötvatten
  • Akvarie mått
    80 x 35 x 40

Belovai's prestationer

Första dyket

Första dyket (1/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. DaTrucka – Har läst ut den boken. Men vill ändå få det förklarat med andra ord och få in andras erfarenheter. Jag har svar på alla frågor, med hjälp av böcker, men jag vill höra vad andra tycker och tänker. En mentor låter intressant. Jag får nog följa med på några salt träffar och se om någon är intresserad av att ha en ”elev”
  2. Jonas Am - Tack för förtydligandet Okej. En kombination av skummare och aktivt kol eller biobollar. Vilket är att föredra kol eller bollar? Vilken metod är billigare? Om levande sand inte kostar mer än så i butik så kommer jag att köpa det, jag trodde att det var mycket dyrare.
  3. Yodelking – tack för alla svar och tack för inbjudan! Jag avvaktar då med mandarin och anemon. Jag ska försöka hitta SVG-syd tråden. Ignörd – Tack för tipsen! Behöver man komplement för skummare? Eller menar du att det är bättre att överväga att använda aktivt kol och biobollar istället för skummare? BQGrogg – Tycker du att det är för mycket cirkulation? Jag vill ha blandade koraller, men det kanske inte kommer att gå i mitt lilla kar då om vissa koraller behöver mycket cirkulation och andra mindre.
  4. Hej allihopa! Nu kan jag inte vänta längre! Jag har ett sötvattens akvarium som ska konverteras till ett fabulöst korallrev. Karet är ett 112 liters med måtten 80 x 35 40 cm. Jag är ute efter ett kar med bara den allra viktigaste tekniken och i detta fall så är det plånboken som styr. Jag är studerande och kommer att vara det i några år till. Jag kommer att spana efter begagnad elektronik. Jag hoppas att det inte tar allt för lång tid innan saker jag behöver dyker upp på marknaden. Jag är väl utrustad med tålamod Och nu till mina funderingar. Detta är allt jag hade i tankarna att införskaffa mig. Detta är det jag behöver hjälp med. – Salt – Är det några större skillnader mellan märkena? Finns det några tydliga kvalitetsskillnader mellan priserna? Kan man skifta mellan märkena? – Ljus – Det lutar mot en metallhalogen. Är det något jag ska tänka på innan jag köper ramp? Jag är mycket förtjust i rörmaskar. Det jag har läst om rörmaskar är att dem inte gillar direkt ljus och då var min tanke att köpa en ramp som var lite mindre än självaste karet och ha koraller på den ljusa sidan och maskar på den lite mörkare. Några kommentarer om detta? – Filter – Jag kommer troligast att använda en proteinskummare. Sump låter så krångligt. Något jag ska tänka på innan köp av skummare? – Cirkulation – Är det smart att ha två? Jag hade kunnat tänka mig en cirkulationspump som pumpar 1120 l/h. Den kommer att få ytvattnet i rörelse samt en streampump som pumpar 5600 l/h. Jag vet dock inte var streampumpen ska sitta i karet. Är pumparna för starka? – Dopvärmare – Återanvänder den jag har i sötvattenskaret. – Tillsatser – Vad behöver jag? Jag ska ha koraller ev. 1 anemon någon fisk och rörmaskar. Allt levande kommer att vara av tåliga arter. ”Min man skriker i bakgrunden att en mandarinfisk är ett måste!” – Levandesten – 12kg. Är det lagom eller ska det finnas mer? Den kommer jag att köpa ”ny”. – Bottenmaterial – Beroende av priset. Jag vill helst ha levande sand men om koralgrus är sjukt mycket billigare så kommer jag att ta det, så vidare ingen kan övertala mig till något annat… – Vattentester – Vilka behöver jag köpa? Det finns ju tusen! Många frågor, jag har många till… Hoppas att någon orkar svara på detta…
×
×
  • Skapa Ny...