Gå till innehåll

Sjöbomicke

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Michael
  • Stad
    Sjöbo
  • Akvarievolym
    570

Sjöbomicke's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Dom startar nog igen när dom svalnat av , brukar inte vara några problem
  2. Jag har Salifert Phosphate Killer men hur använder jag det ?? ska jag lägga det i ett ytterfilter i en strumpa eller ? och hur mycket doserar jag då ?
  3. Oj detta var längsen man pysslade med saltvatten =) men kul som vanligt ! startade upp karet för ca 1 vecka sedan . och tänkte att jag skulle göra ett test på PO4 nu ikväll och fick ett test resultat på 0,25 ( Salifert ) . Vad jag minns sedan mitt andra kar för några år sedan så låg jag på 0-0,03 när burken var helt nystartad ! Eller är det bara jag som minns fel ! brukar PO4 verkligen synas i ett helt nystartat kar ?? Man börjar ju bli lite orolig eller så är det bara som man minns fel !!
  4. Då var det dags för mig att starta upp min burk igen efter 3 år i garaget. Flyttade från lägenhet till hus för 3 år sedan och i huset fanns det inte plats. Men efter lite fix och trix så fick jag en liten väggbit över att ställa burken emot . Akvariet är på 570 l och någon sump fick jag inte plats med , eller om jag ska vara ärlig så orkade jag inte bry mig om den denna gången. Så all teknik får jag gömma någon annanstans, men det löser sig nog . Man behöver ju inte göra det så jäkla svårt . Fick ihop fästena till min MH igår och skruvade upp dom på väggen. Det blir 2 st 250w samt T5 2*54 w Får väl se hur långt detta räcker , vet inte riktigt vad jag ska ha för några koraller än men men det får vi titta på senare . För övrigt så är akvariet igång med vatten och sten Denna inkörningsperiod är ju bara för långsam man vill så mycket på kort tid . Men det är bara att vänta så blir säkert allt bra . Innan här på saltvattensguiden hette jag mickegsi men kan inte logga in eller använda mitt gamla lösen så det får bli en ny profil istället !
  5. Jag blandade mitt vatten i fredags och satte i skummaren men det blir bara mer och mer !! får väl ta och klaga på salten då kanske ! för något fel är det .
  6. Kommer inte det tillbaka när du tar bort det vita ?? jag skrapade mina rutor igårkväll och dom är vita idag igen . Sen är det som det ligger en hinna på ytan
  7. Mitt ser precis ut som ditt kanske lite vitare ! håller på att bli tokig tänkte lägga i LS till helgen men då blir dom ju också vita ! saltet jag körde med innan hette ocean instant eller något sådant och där var det inga problem !!
  8. min vatten temp ligger på 24 - 25 grader
  9. Startar upp ett nytt saltkar och köpte ett salt som heter Red sea coral pro salt. blandade ner saltet i vattnet tills det blev rätt salthalt på mätare . Akvariet är tomt alltså bara saltvatten i . satte sedan i skummaren bara för att se så att den fingerar samt 2 st coralia cirkpump. På kvällen så blev vattnet som mjölk vitt som snö !! dagen efter klarnade det upp men då är allt som är i vattnet , pumpar mm helt vita . Rutorna ha även dom en beläggning av vitt som går bort med skrapa . Det känns som det är kalk för det är trögt att ta bort från rutorna . kollade PH värdet i vattnet och det ligger på 8 när jag körde salt innan så blev det inte såhär i vattnet så kan det ligga i saltet ?? eller vad tror ni ?? tacksam för svar / micke
×
×
  • Skapa Ny...