Jump to content

stooolpe

Medlem
 • Content Count

  314
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  stooolpe
 • City
  Helsingborg
 • Antal år inom saltvatten
  2
 • Akvarievolym
  31 liter
 • Akvarietillverkare
  Aquatic Nature
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  3-4 kilo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Verkar tyvärr kosta 439 kr nu, annars verkar den trevlig.
 2. Har fått tag på 6 meter fyrkantsrör i aluminium med måtten 20*20 mm, där godset är 2 mm tjockt, men har fått problem med prick nu i det lilla karet så jag börjar med att fokusera på det, förmodligen har jag lyckats få det i mitt "stora" blenny akvarium också, men nu börjar jag med att sänka salthalten till 1009 i det lilla och hoppas på att jag reder ut stormen.
 3. hur tjock måste plåten vara, har mindre strimlor som är 5 cm breda och 35-40cm långa men bara drygt 1,5 mm tjocka. Det skulle fungera, får se vad jag hittar. Denna är annars väldigt trevlig http://www.ledgroupbuy.com/makersled-designer-heatsink-kit-professional-grade/
 4. jag ska driva 10-11 leds, 15*15 eller 20*20 kanske
 5. Blir att jag köper av Stig, problemet just nu verkar vara kylflänsar, Kjell.com har inget vettigt och inte heller Conrad. Finns det någon som säljer det i vårt avlånga land?
 6. Funderar lite på det också, men vet av erfarenhet att det ibland tar lite väl lång tid från öst. Vem köpte du dina av, hur är det med värmeutvecklingen? Verkar som folket på nano reef föredrar gu10 med 3 watt då värmeutvecklingen blir för stor på de kraftiga.
 7. Tack Manne, vet du vad det är för Kina leds han säljer? Är det 3 watts på samtliga Kina leds?
 8. Skulle snabbt behöva få ihop en mindre led ramp till ett kar på 30 liter, använder för tillfället en halogenspot på 25w och 2700k, vilket inte ser direkt trevligt ut. Finns det någon i Sverige som säljer leds till humana priser, kan tänka mig ett par gu10 leds men även vanliga 3w, 10w, eller 20w leds som limmas på en kylfläns. Har ni några bra tips på butiker för snabb leverans?
 9. Det gick bra för mina, prova att placera de på ett ställe med mindre cirkulation och se om de trivs, idag har jag ett Aqua medic blenny och där får de inte mycket till cirkulation men de trivs ändå, kolla bara så att det inte är brunt slem på polyperna. Jag kör fortfarande utan tester och förlitar mig på regelbundna vattenbyte så jag kan inte uttala mig om vattenvärden.
 10. De är numera enbart verksamma i Danmark tror jag, tidigare även i Sverige.
 11. Ja med barn drar nog priset iväg, enligt hotellet så är det klassat som 5 stjärnor, ving har klassat det som VVVV+ och spies har ett liknade betyg fyra stjärnor+, det ingår i Red Sea Hotels, http://www.redseahotels.com Det som kan vara en nackdel om barnen är väldigt unga är att det inte är en normal sandstrand utan en konstgjord strand och man måste ta sig ut i havet via de två bryggorna och det är grymt djupt direkt utanför revet. Annars kan nog barnen gilla det, restaurangen på stranden serverar lunch, rekommenderar pizza, sen finns det ett annat ställe längre upp som serverar pannkakor och
 12. Tackar Tack, kameran är en Pentax Optio WG-2 GPS. [h=1][/h]
 13. Hotellet var rejält och fint, ville man inte bada i havet fanns det åtta pooler att välja mellan. Maten lämnade väl lite att önska, man gick dock aldrig hungrig, men i det stora hela var både jag och min sambo mycket nöjda. Det finns både ett par bufférestauranger samt ett flertal a la carte restauranger, vi testade tre av a la carte restaurangerna med blandat betyg, a la carte restaurangerna krävde dock bokning ett dygn innan samt vissa menyer och även någon restaurang kostade extra även om man hade all inclusive. Vi snorklade enbart på hotellets område, men jag pratade med ett annat par fr
×
×
 • Create New...