Gå till innehåll

jejjua

Medlem
  • Antal inlägg

    57
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jessica
  • Stad
    Trollhättan
  • Akvarievolym
    320l
  • Akvarietillverkare
    Sun Sun
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    1x250w + 2x24w T5
    Halogenlampan ligger på 14.5KK
    T5:orna är på 20KK
  • Om JA vid skummare - Vilken
    JAD-1520
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    30kg

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

jejjua's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Denna krabat har börjat växa ganska rejält den sista tiden och för mig liknar det en glasros men vill ha det bekräftat om det är det eller inte. Tacksam för svar..
  2. Tack för alla svar.. Jag kom på att jag hade slängt ut 30 kilo sten i trädgården för något år sedan som nu är sköljda och rengjorda och som nu ligger i hinkar för urlakning! =) När jag köpte dem så var det odlad sten från Bali, inte direkt snygga men de duger som utfyllnad! =)
  3. Ok.. då förstår jag.. Det finns en så kallad hålsten som heter Antique Coral från fellerstone och finns att köpa bland annat på cyberzoo: http://www.cyberzoo.se/djurprodukter/akvaristik/innredning/grus-sand/endast-avhamtning/antique-coral-22-kg-fellerstone.html Är det något som kan fungera i ett saltvattenskar? Jag har kontakter så jag får 22kilo för halva det priset som är utsatt på sidan! =)
  4. Finns det då någon annan bra sten för utfyllnad i saltvatten som är vanlig hos akvariehandlare? Min lokala akvariehandlare har en massa olika sorters sten men han vet nämligen inte vilken av dem som går bra i saltvatten.
  5. Jag har en hel låda med fin porös lavasten som jag köpte för något år sedan ifrån en akvariehandlare och undrar nu om man kan ha den typen av sten i mitt saltvattenskar som utfyllnad. Har sökt i forumet om detta och det är en del gamla inlägg om detta men nu är det nya tider och undrar om det är någon här i forumet som har erfarenhet av lavasten. Hade varit trevligt att fylla ut med lavasten! =) Tacksam för svar
  6. Cirkulationen och ljuset är det inga problem med. Den har ju blommat och växt enormt mycket sen jag skaffade den för flera månader sedan men nu skrumpnar den bara bort och jag vet inte om den är död eller levande.
  7. Det var lågt där ett tag men fick upp värdet som nu ligger på 8,2. Om det nu var det som var felet, kan man göra något åt korallen så att den kan bli bättre eller är den påväg att dö ut helt då?
  8. Hej! För ca tre veckor sedan så ömsade min kära läderkorall skinn som den ofta brukade göra men denna gången så började stammen att se konstig ut och blev skrynklig och skrumpen, precis som när man glömmer ett äpple i fruktskålen hemma. Har även en bit av korallen på ett annat ställe som också var fin och blommade ut länge men som också ser död och skrumpen ut. Båda drog in sina tentakler samtidigt och skrumpnade ihop samtidigt. Jag har absolut ingen aning om vad som kan ha hänt och därför undrar jag om någon här inne kan veta vad det kan vara och vad jag ska göra för att den skall må bättre. Tacksam för svar.
  9. Någon som vet om det går att köra ozon i dessa skummare? Är nämligen sugen på en Powercone 200i men hittar inte någon stans om den klarar ozon!
  10. Jag gillar ju akvariet + möbeln väldigt mycket så man kanske kan skaffa det och köpa resten av utrustningen man verkligen vill ha vid sidan om istället! Det är ju väldigt dyrt det kan jag hålla med om! =) Vill bara ha lite feedback och era åsikter! Hade inte tänkt köpa något idag! =)
  11. Är ingen direkt nybörjare men kunde inte hitta något bra ställe att starta dena tråd så det fick bli här! =) Jag har ett 300 liters kar sedan snart 2 år tillbaka men har börjat kika efter ett stort kar på ca 1000 liter eller mer och har stött på ett stort komplett system från Aqua Medic. Ett system som är på 950l, komplett med filtreringssystem, belysning, bänk mm. Det är bara att montera ihop och köra igång så gott som! =) Jag är osäker på om det är ett bra system eller inte och vill bara ha lite synpunkter på om det är värt att satsa stora pengar på detta. Visserligen så kan man köpa lösa delar och bygga själv men frågan är om det blir billigare eller inte. Hela paketet innehåller allt från slangar/rördragningar till nivåvakter, pumpar och filtersystem och allt annat man behöver för att kunna köra igång. Finns det andra system som är bättre eller ska man bygga allt själv och köpa lösa delar? Acua Medica - Tridacna 200 - (200 x 73.5 x 87 cm) Sump/filtersystem: Aqua Medic - Riff 2000 Belysning: Aqua Sunlight NG 3 x 250 W + 2 x 80 W Dogman säljer detta paketet och de tar 78.000kr exkl moms Filtersystemet är ett Acua Medic - Riff 2000 Filtertank med bio-filter, ca. 100 l. Turboflotor 5000 Shorty Kompakt proteinskummare med Ocean Runner 3500 venturi pump. Calciumreactor KR 1000, med SP 3000 doseringspump. Nitratreduktor NR 1000, med SP 3000 doseringspump.
  12. Jag tackar för svaren jag med! Det känns tryggt att någon vet mer än en själv! =)
  13. Någon av er här inne som kan tala om för mig vad dessa små bollar kan vara för något. Jag är orolig över att det kanske kan vara en glasros men liknar inte de jag har sett på bild. Dessa har jag märkt sitter under en sten och inte på andra så jag förmodar att bollarna följde med stenen.
  14. Då har jag fått lite mer kött på benen som man säger! =) Ska verkligen bli kul att få till det här! Tack så mycket för svaren.
  15. Jag tackar för det otroligt givande svaret! =) En fråga bara.. Måste man ha död sten i botten? Är man ändå och handlar LS så kan man väl ändå köpa lite extra av den levande stenen, det borde väl ändå vara bättre än död sten? Tänkte mest på att jag inte vet var jag kan få tag på död levande sten. Du skriver också att vanlig sten går lika bra som grund. Jag skulle hellre vilja använda plana stenar till min grund istället för död levande sten Är det något man bör tänka på vilken vanlig sten man ska använda?
×
×
  • Skapa Ny...