Gå till innehåll

mr_lundkvist

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Göran
  • Stad
    Ludvika
  • Akvarievolym
    200

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

mr_lundkvist's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag har 2 st blåbandade eremiter, dessa har knallat runt o grejjat på men så hux flux så gör de inget alls.. den ena ser jag ej längre och den andra bara ligger på ett o samma ställe, rör man på han så kommer han ut en sväng men så kryper han in i skalet igen. mitt kar har gått i 7 veckor nu och alla vatten värden jag kollat är bra, och dessa är: PH, KH, Fosfat, Nitrit och salt. Finns det nåt jag kan göra? vad händer om dom dör och ligger gömda i stenen.. kommer dom ligga där och sprida gifter eller e det bara låta dom vara ??
  2. Nu har mitt kar gått i 5 veckor sedan jag lade i levande stenen, Alla vatten värden är jätte bra, har i dagens läge 10 sniglar, 2st eremiter, 2st clowner, 2st gulbröstade fröken fiskar och slutligen en folkskygg putsarräka. =) När ska jag göra mitt första vattenbyte? Jag har ytterst lite brun alger på sanden, men det är så lite så inget som stör. får för mig att det är på de ställen cirkulationen är som sämst. (har ett hörn akvarium). Ska man leva med detta eller skall man försöka uppnå en helt fläckfri sand? jag har gjort fosfat test men fick inte ens utslag. Skummaren, jag har en JAD skummare.. jag har nu så att vatten nivån i skummaren ligger typ i mitten av skumkoppen, (skummarens utblås ligger precis vid vatten ytan, halva röret oavnför ytan ) alltså från där att skumkronan tar fart så är det typ 2cm upp till kanten innan det rinner ner i koppen.. i dagens läge fylls koppen med brunt vatten.. kommer inge skum i koppen..är detta som det ska?
  3. oki, får se hur jag gör då.. finns det nå andra mindre sjöstjärnor då som e trevliga att ha..?? alltså icke sandvändande !
  4. Vill gärna ha några sandvändande sjöstjärnor som håller sanden fin.. men vad ska man välja?? har lusläst varenda tråd så gott jag kan men kan inte komma fram till något, vore mkt snällt om någon kunnig kunde hjälpa mig ! Jag har ett 170 liters hörnakvarium.. sandtäcke på ca 1-3 cm tjockt och ca 90x25cm. Tack på förhand //Mvh Göran !
  5. Hejsan, nu har jag kört min LS i 2 veckor.. har kommit lite brun alger på den men inga mängder, alla vatten värden är bra förutom att jag hade lite höga fosfat halter, detta tänkte jag åtgärda med fosfat remover. allt som allt har akvariet gått i 4 veckor. Jag har inte fått någon nitrit topp än.. vet inte om det kommer bli nån eller ej, kör ZEO BAK enligt rekomendation. Jag har satt i 2st eremiter och dom tycks trivas bra.. jag har en påse levande sand som ligger o väntar.. är det dags att sätta i den nu? eller kommer den bli brun direkt?
  6. Hejsan, kan någon hjälpa mig att få ihop en bra städpatrul till mitt 170 liters hörn akvarium?? Tips o ideer på vad jag behöver, nu har min burk gått en vecka, så om dryga 3 veckor har jag fått lära mig att städpatrulen ska in.. Så jag vore tacksam för goda råd, vad ska jag ha? hur många ska jag ha? ja ni hajjar =) Tack på förhand !!
  7. Skall i dagarna lägga i min levande sten. Mitt akvarium är helt nytt från grunden, det är på 200 liter "HÖRN" har haft saltvattnet igång i ca en vecka nu med pump och skummare. Nu har jag en fråga om lyset.. skall det vara tänt något under inkörningen? och isåfall hur lång tid under dagen? Hur ofta bör man ta vatten prover? Har även beställt levande sand, men detta har jag förstått inte skall i föräns akvariet fått stått med stenen och vattnet stabiliserat sig. men när det väl ska i.. ska man skölja det nå eller bara hälla i direkt? Tacksam för svar, Ha det ! //Mvh Göran
  8. spinner vidare på skummar frågan.. hur länge skall det i regel gå innan det e dags att tömma skummaren ?? så jag får en liten vink om hur jag ska ställa in den !!
  9. Underbart.. var lite lur på det där jag med.. tackar så hemskt mkt !
  10. oki.. tackar tackar.. jag har en JAD skummare.. inte dyraste på marknaden och säkert långt ifrån den bästa, men jag tycker den ger ut så mkt syre i vattnet, har öppnat luftintaget så att det är bra med skumm på toppen, även strypt utflödet så mkt det går innan det rinner över i koppen, men ändå så kommer det ut mkt små små små bubblor ur utblåset.. kommer detta försvinna då man får saker i karet? det gör ju vattnet nästan lite "grumligt" o det e ju inge skojj !! Tack för snabba svar =)
  11. Jaha.. då kanske man råkat ut för en dålig hink med red sea salt då.. skall starta ett 170 liters akvarium från grunden.. har fyllt upp nu med 160 liter osmos vatten och idag var det dags att blanda salt.. jag drog igång skummaren och pumpen (observera att allt e sprillans nytt förutom osmosen).. sedan blandade jag i saltet. j när jag slog i saltet hade jag 25 grader i akvariet, jag har mätt kh på osmos vattnet och det slog om direkt. Men även jag upplever vattnet som mjölkigt.. har stått i 6 timmar nu och e fortfarande mjölkigt.. kommer detta ge sig eller är det bara tappa ut skiten ??
×
×
  • Skapa Ny...