Gå till innehåll

Misfit

Medlem
  • Antal inlägg

    49
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Sammy
  • Stad
    Norberg
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten 440l
  • Akvarie mått
    120 x 65 x65
  • Akvarietillverkare
    Percula
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    2x250w halogen
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Deltec 600

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Misfit's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Ok, nej det är bara lampor jag behöver. Men det går ju att beställa. Men de flesta har inte såna på lager längre, sen ledlamporna kom.
  2. Ok, tack... Det va alltså djurmagazinet i löddeköpinge? Vet du om de har nå tillbehör som tex halogenlampor?? I annat fall får så får fisket längs kusten förgylla min semester Inte helt fel de heller Men om det finns någon som vet om nån annan butik i närheten så är jag tacksam för tips.
  3. Hallå gott folk... Jag åker och semestrar lite i Halmstad imorgon. Tänkte kolla om det är nån vänlig själ som har lust att tipsa om nån schysst saltbutik i halmstad-helsingborg trakterna? Tacksam för svar... Ha en underbar sommar allihpa
  4. Har ett 600l akvarium som stått i garaget tre månader pga flytt, har haft ett annat igång så länge, men det är för stort(, ligger i annons för tillfället) Nu är bakgrunden med limmad ls så det är mycket dött i den nu tyvärr, ska fylla det och byta tillbaka akvarium, å undrar om nån kan hjälpa med tips hur man får det beboeligt så snabbt som möjligt?? Tacksam för tips,
  5. Är det någon som vet om "canthigaster solandri" käkar glasrosor? Har fortfarande problem med en del stora... Och har prövat de mesta. Någon som har några erfarenheter om denna firre? Såg att den fanns till salu i butik. Är den revvänlig i övrigt?
  6. Den metoden är helt klart värt att pröva. Kokade du kranvatten? Använde du pipett på sprutan? Tck för tipset
  7. Kul att du har fått de att föröka sig. Och även att de gör sitt jobb ang glasrosor. Jag har också problem med just glasrosor... Så du behöver bara säga till när du vill sälja några. Låter som att det är den enda lösningen för mig. Har också prövat pepparminträkor och rostratus utan framgång. Bra jobbat
  8. Det lutar åt att jag blir tvungen att införskaffa en Acreichtys tomentosus, även om den inte har utseendet med sig, så skulle den förhoppningsvis göra nytta iaf. Ingen som har en till salu???
  9. Jag är helt 100 på art det är pepparminträkor. Tror dock ej att alla 9 finns kvar, men de som finns är iaf lata. Och ja det är glasrosor, inte rörmaskar. Men det där med nakensnäcka tycker jag låter intressant... Någon som vet vad den heter???
  10. Är det någon som kan tipsa om hur jag kan bli av med mina glasrosor??? Har köpt sammanlagt 9st pepparmintsräkor, men de gör inte sitt jobb. Har även prövat med att införskaffat en rostratus, men han tog inte heller en enda. Har hört att nån slags filfisk ska kunna fungera. Vilken isf? Eller finns det någon annan metod att bli av med den förbannade pesten???
  11. Jag använde kranvatten, ca 3l. Lösningen stod ca 30min innan jag hällde i det. Känns inte som att jag ska göra om det iaf. Doserar mindre nästa gång och prövar att skopa i direkt i burken. Det va inte mycket till manual på hinken men jag kanske kan hitta på Gro Techs hemsida hur mycket man ska tillsätta per 100l och dag osv. Jag kollade på "reef chemestry calculator", men Gro Tech fanns inte med där =( Nu börjar det förresten klarna i burken. Ska hålla koll på kh.
  12. Ligger på tok för lågt i ca, ligger på 240. Så nu har jag köpt Gro Tech Calcium Pro. Hällde i pulvret i en hink för att se hur vattnet reagerade. Det började koka och fräsa i vattnet och när det hade lagt sig hällde jag i vattnet bak i sumpen. Och nu ser det mjölkigt ut i akvariet. Någon som har erfarenhet av Gro Techs calcium pro?? Och hur mycket man kan tillsätta per dag i ml till 440l vatten. Det känns lite oroväckande att vattnet började koka och att det är så mjölkigt i burken nu. Fiskar ser ut att må bra än sänge iaf. Är detta något jag ska fortsätta med eller ska jag helt enkelt köpa calcium från annan tillverkare??? Tacksam för svar
  13. Ok då är jag med på hur det funkar. För jag har som sagt endast en kam för tillfället och ingen ytavrinning alls. Så jag får ett skikt på ytan som jag måste slå bort med streampumpar. Men om jag nu köper "vanliga kammar" fr nån butik så borde problemet lösa sig menar du??
  14. Ja jag såg i nån manual att det skulle vara 2st. Tänkte om jag skulle köpa 30 cm kam och klippa till dom själv, men jag antar att det ska vara speciella kammar till percula, eftersom det är fabrikstillverkat. Ska ta en bild på hur det ser ut o lägga ut senare
  15. Hej. Jag får ingen ordning på ytavrinningen i mitt percula... Vad jag förstår ska det vara 2st ytavrinningskammar. Jag har bara en och den verkar inte vara tät, så jag får inte igång ytavrinningen. Så är det någon som vet hur jag får tag på nya ytavrinningskammar till percula 120???
×
×
  • Skapa Ny...