Gå till innehåll

Saltbear

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Björn
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    130

Saltbear's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Har ingen direkt glädje av vare sig krabban eller pepparmintsräkan. Hur fångar man dem utan att riva hela burken? Brukar glasrosorna hålla sig borta ett tag eller kommer de tillbaks på direkten om man tar bort räkan?
  2. Före "pepparmintsräkan" har inget som sagt försvunnit däremot blev lite saker nerputtade innan jag limmade fast dem. Så det är kanske fullt möjligt att detta är den skyldige... Räkan är köpt hos Triton, upplever dem som väldigt seriösa men det är klart räkorna är väldigt lika så det är kanske lätt att göra en miss. Rörmasken har fortfarande inte synts till.
  3. Argh! Nån käkar mina grejer... Har nu blivit av med två kolonier med japanknappar samt en stor rörmask. Det konstiga med knapparna är att jag har två olika röda kolonier som X inte har rört utan han tog bara den gula och den gröna. Knappkolonierna har varit kanske 5-7 cm stora men försvunnit på 2-3 nätter när knapringen väl börjat. Rörmasken försvann i natt (första natten jag har den) den var rätt stor själva röret kanske 10cm och paraplyet bortåt 7 cm. Det levande växtliknande är skivanemoner, röda knappar, euphyllia, bubbeltip, alcyonium, några svampar, en mörkerkorall och en SPS. Alla verkar trivas och växer och ingen har ätit på dem. Har en bunt turbosar, två nassarius, två sandvändande eremiter (ska bli max 1,5cm), en rödbenad eremit, en pistolräka, en putsarräka, en pepparmintsräka, en krabba svart ca 8 cm, en palettkirurg och två clowner. Förutom några sniglar och den nu uppätna rörmasken som köptes igår var förr inköpet för ca 6 veckorsedan. Då införskaffades två pepparmintsräkor för glasrosor. Glasrosorna försvann på en knapp vecka och därefter har en av pepparmintsräkorna dött. Knapparna försvann ganska snabbt efter det så senaste veckorna har inget rörts förutom nu då då rörmasken kom och blev uppäten första natten... Kan nån hjälpa mig?
  4. Tänkte bara uppdatera lite... Vattenvärdena har redan förbättrats efter att jag slängde ut skummaren! Både nitrat och fosfat på noll enligt mina tester. Förutom att jag fyllt filterfacket med LS skärvor samt nån mörkerkorall har jag lagt i en påse aktivt kol. Ska köra 20% vattenbyte i veckan första tiden och se vart allt landar.
  5. Ingen sjöborre (fast det skulle vara kul). Huvudmisstänkt är krabban...har alltid tyckt om krabba...till mat
  6. Tack för tipsen. Ska fundera på hur jag gör med glasrosorna. Skummaren åkte ut nu i alla fall. Grymt skönt att bli av med ljudet. Och något jag inte tänkt på var att alla luftbubblor som försvann så sikten blev riktigt bra. Återstår att se hur vattenvärdena påverkas... Struntade i en intern pump för cirkulation la i ganska stora skärvor samt ska försöka att översvämma facket när jag byter vatten . I natt har en dm stor sten rivits ner. Antar att det är krabban tror han är lite för stor för mitt akvarium även ifall han verkar harmlös i förutom buffligheten. Hur fångar man en sån?
  7. Tack för snabba svar. Detta forum är verkligen grymt. Hur limmar man knappar? Det verkar som om det är levande runt om... Angrips glasrosorna bäst med en pepparmintsräka och är den säker med övrigt i karet? Kollade igenom din RSM tråd Lasse och såg att du placerat en vertikal spalt innanför ytavrinningen. Antar att denna bidrar till att hela facket där skummaren ska stå cirkulerar bra. Kan jag strunta i det och bara lägga i LS skärvor ex? Viss risk för lite stillastående vatten mot botten eller är det inget problem?
  8. Har haft igång mitt första saltkar i ca en månad. Köpte ett begagnat RSM130 med lite levande i men har börjat att lite försiktigt utöka befolkningen själv nu. Har flera funderingar nu på rak arm. Vattenvärden, färger och tillväxt verkar helt ok vad jag kan bedöma. 1. Det kom med en Doris (Palettkirurg?)som enda fisk. Dels tycker jag spontant hon är lite stor över 10cm dels var hon ganska tuff mot de två clowner jag köpt till. Hon är dock väldigt fin och har sista dagarna lämnat clownerna i fred. Kan jag behålla henne eller kommer det bli problem hela tiden? 2.Har lite glasrosor. Är de ett problem mer än att folk tycker de är fula? 3. Svart krabba! Har sett en ganska stor ca 7cm krabba rejäla klor och helt svart (snabb skymt nattetid så viss reservation). Kommer enbart fram på natten och är mycket skygg. Han jag köpte det av sa att det fanns en pistolräka i. Den har jag nu lyckats lokalisera och det är inte krabban. Vad kan det vara och är det ett problem? 4.Får inte knapparna att fästa på stenen. De rivs ner av någon nattetid. Misstänkt är krabban. Har även en lite större rödbenad eremit som kan vara skyldig. Vad göra? 5 Ljudnivån är ju hemsk!!! Kan jag dumpa skummaren och fylla med ls eller liknande. Eller bör jag sätta in nanoskummaren från Tunze som jag ser flera rekommenderar. Har hittils bytt ca 15% av vattnet varje vecka och originalskummaren verkar knappt göra något jobb så vet inte om den gör så mycket till eller från.
×
×
  • Skapa Ny...