Jump to content

Danne68

Medlem
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Dan
 • City
  Huddinge
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-04-28
 • Antal år inom saltvatten
  4 år
 • Akvarievolym
  440
 • Allmän beskrivning av dig
  Nyfiken på saltvatten akvarium .
 • Akvarietillverkare
  Percula 120
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Maxspect Razor 120W
 • Antal år inom sötvatten
  8 år
 • Använder du Osmosvatten
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej Hann inte svara igår tyvärr. Jag har biobollar . Tanken är att kunna byta vatten 1 ggr i månaden. Ska läsa på lite om biopellets .
 2. Jag tror inte heller att Fosfat värdena är det som "dödat" korallerna . Fosfatvärdena var lägre I början av mina problem . Jag tror att nitrat värdena gjorde så att algtillväxten på korallerna startade och "kvävde" dem . Man vad vet jag , är varken kunnig I kemi eller saltvattens akvaristik. Men jag funderar mer och mer på att bara köra mjuka koraller. Just nu är det ju Cyanon som verkligen förstör , hoppas verkligen att Cyano Clean ska göra jobbet.
 3. Jag har tänkt att börja med bailing igen , men först se att värdena börjar minska så att de tillgodoser sig ämnena. Tyvärr så är det nog inte så mycket som har överlevt.
 4. Jag har hela tiden haft högre värden på spårämnen , tror inte att korallerna tillgodoser sig det. Däremot så har jag slutat med bailing eftersom värdena var för höga. Har ju bytt rätt mycket vatten, kör Red Sea Coral Pro salt.
 5. Hejsan Jag har beställt Saliferts Fosfat test nu för att se vad den visar . Jag tycker bara att när en test visar 50 och mer och stenkorallerna dör så har jag iallafall för mycket.I går kväll la jag I en påse med fosfat/ nitrat remover, började direkt med det när jag insåg problemen innan sommaren men tog bort den när jag började behandla med Nopox.Jag har hela tiden legat på KH 7-8 lite över med Ca och Mg , precis som att korallerna inte använder det. Ska prova att mata lite mindre kanske .
 6. Hejsan Jag slutade med Nopox så fort jag såg att anemoner och andra mjukisar såg ut att må sämre och har inte försökt med det igen. Jag har aldrig mätt en massa värden förrut , däremot så började jag mäta lite mer efter jag köpte det här akvariet med stenkoraller . Nitrat började jag mäta när de tappade färg och det började " växa mossa " på dem . Då I våras så trodde jag bara att allt berodde på att jag hade flyttat allt och att det tog ett tag innan det stabiliserade sig.Jag flyttade även över levande sand ifrån mitt gamla akvarium där jag aldrig mätt nitrat förr. Det tror jag fortfarande kan vara en orsak. Jag har också läst att cyano inte växer om man har höga nitratvärden.
 7. Hejsan Jag har levande sten om det var det du undrade . Skummaren skummar på, kommer inte ut så mycket skit kan jag tycka , kör med lite O2 .
 8. Hejsan Jag har levande sten om det var det du undrade . Skummaren skummar på, kommer inte ut så mycket skit kan jag tycka , kör med lite O2 .
 9. Hejsan Jag har ett Percula 120 och har stora problem med Nitrat ca. 50 mg/l och Fosfat 0.2-0.4 mg/l. Har haft problemen sen i vårat och började då ”tokbyta” vatten för att bli av med det, kom ner till ca. 10 men det steg inom nån dag till ca. 50 . Mätt med JBL tester. Alla andra värden är bra hela tiden. Alla stenkoraller har tappat färgen och jag gissar att det bara är att kasta bort. Har försökt att hitta ”boven” men ej lyckats. Började behandla med Red Sea´s NO3/PO4-X tills det blev vitaktig beläggning på rutorna, minskade då mängden men insåg att flera mjukisar började se dåliga ut. Värdena sjönk inte heller.Avbröt behandlingen. Har 17 fiskar i akvariet, den största är en ”Doris” på ca. 12 cm och de nästföljande är 2 st kirurger på ca. 10 cm.se är det clowner mm. Har 2 st räkor, turbosar, eremiter, sandvändande sjöstjärnor, sandvändare mm. Matar 2 kuber fryst om dagen, ca. 2-3 nypor torrt om dagen och räkor varannan dag till mina 5 anemoner. 1 stor och 4 mindre, har delat sig. Ha nu också fått Cyano problem, provat med Red Slime remover utan lycka och håller nu på med Cyano Clean inte märkt någon skillnad ännu. Om jag mörklägger så försvinner det men kommer snabbt tillbaka. Bra tips är välkomna !
 10. Börjar bli bättre nu iaf. Vad använder ni för handskar i akvariet ?
 11. Jag tycker också att det gick för fort för att vara bakterier eftersom jag kände smärtan och domningar på en gång . Däremot så kan ju bakterierna slunkit in också eftersom jag stack ner samma hand 2 ggr strax efter för att rädda Doris . Man har ju blivit getingstucken mm förr men smärtan och stickningarna har jag aldrig upplevt förr. Nu är endast sista leden på fingret svullen och hård , värken försvann efter natten . Lite klumpigt att använda fingret är det förståss.
 12. Hejsan Jag rengjorde akvariet igårkväll , naturligtvis utan handskar. Möblerade om lite och såg att jag klämt Doris mellan en sten och bakre väggen. Försökte flytta stenen och samtidigt peta på henne så att hon kunde simma därifrån . Då sprattlade hon till och gav mig 2 stick av backfenan I höger långfinger. Drog upp handen och klämde ut lite blod , sköljde med kallt vatten och alsolsprit. Det smärtade ordentligt och började sticka I pek och ringfingret också , långfingret svullnade . Ringde sjukvårdsupplysningen och de visste inte om de var giftiga men kopplade mig till giftinformationscentralen som försökte hjälpa till med både böcker och bakjour läkaren. De kom fram till att jag skulle hålla handen I så varmt vatten som jag kunde , runt 46°C , I en halvtimme . Det blev lite bättre , men dunkade fortfarande rejält , tog en Ipren och så jag kunde jag somna. Idag är fingertoppen fortfarande väldigt stor och svullen och fingret går inte att böja . Har försökt att googla men hittar inget speciellt . Frun ringde Skansenakvariet som sa att de inte är giftiga . Är det någon som råkat ut för något liknande ? Ps. Doris lever och mår bra
 13. Tack för svaren , ni verkar ju eniga Den drar ihop sig om något kommer nära , ser annars väldigt fin ut . Jag hade en stor rörmask som tynade bort under semestern , kan den ha "ynglat" av sig ?
 14. Vad är detta ? Är det något jag ska bli orolig över ? Finns några stycken i burken nu . Danne
 15. Tack för alla svaren , det liknar nog mest http://se.reeflex.net/tiere/3678_Pomacentrus_philippinus.htm i verkligheten. Våra verkar ha tappat färgen litegrann
×
×
 • Create New...