Gå till innehåll

JonWil

Medlem
  • Antal inlägg

    62
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jon
  • Stad
    Göteborg
  • Akvarievolym
    200
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    2x24W T5
    150w MH
    40x2W LED
    10x2W LED
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Deltec MCE 500
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    55

JonWil's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. tjenare

    Gå medi gruppen WCR- west coast reefers, en grupp för oss på bäst kusten. bra när man vill byta fragg eller bara kika i varandras kar.

  2. Eremiterna får ta hur många sniglar de vill (kommer dock ej att finnas några sniglar) sålänge de gör rent bättre än sniglarna. Frågan jag får nu är om jag blandar ett tiotal krabbor, blå/röd benade, kommer de ta fiskfenor eller varandra i slutändan? Den salarias jag hade innan katastrofen åt ihjäl sig, och den lämnade massor av pussmunnar men den tog aldrig någonting som faktist växte.
  3. Kan ju lika gärna ha kvar den, så det får bli 1 då, och en som inte är så stor ifrån början så kanske den anpassar sig efter vad den har att simma i. Är krabbor duktiga på att äta alger? MVH Jon.
  4. S.Vulpinus ligger på inköpslistan. Borde jag skaffa 2? Kan ju alltid skänka bort en eller båda ifall de skulle bli för stora för mitt kar. Läste att de föredrog att ha sällskap. Tack för varningen på turbosarna, ärligt talat så gillar jag inte sniglar speciellt mycket och vill helst slippa dem ifall det går. Finns det fler duktiga städare gällande stora samlingar alger som går ihop med vulpinus? Tack för all hjälp! Det uppskattas. MVH Jon.
  5. har slitit och stånkat halva natten nu, en del alger kvar på stenarna här och var då jag inte vill skrubba bort det som sitter under de gröna algerna. Skall införskaffa ett tiotal turbosar, någon sandvändare och någon fisk som äter trådalger och se om dessa kan lösa de återstående problemen. Om jag inte minns helt åt skogen är det pincettfiskar som är väldigt duktiga på att plocka trådalger? Om cyanon inte ger sig köper jag red slime remover då det inte kan vara mycket cyano kvar, utan bara det att den inte ger sig och några levande koraller har jag ju inte kvar. Tack för tanken Reuben, det är ju faktist den som räknas! : ) tack för tipsen, MVH Jon.
  6. Mina koraller gick åt skogen ja, men det var inte mycket. ett par kenya träd och en skivis. Ska få vattnet till 1.020 nu under dagarna och jobba bort alla alger. Tack för tipsen! Det har hjälpt mycket!
  7. Blandat, annars blir ju salthalten lite låg om jag inte tänker helt fel.
  8. värdena ser förvånansvärt bra ut, dock cirka ~ 1.0 nitrat tyvärr nu när jag bytt cirka 100 liter vatten mot ren osmos. Har plockat ut så mycket dött och algeklumpar jag kunnat hitta och även petat bort massor av alger från den levande stenen. dock var mina fosfat or ph tester slut, får lov att skaffa nya imorgon. Märkte också att det fanns en till clown vid liv, han hade krupit in och gömt sig i en sten.
  9. Kom hem efter att ha varit och firat jul och nyår med familj till ett kaos utan like. Mitt fina kar liknar nu ett av dessa algeinfesterade, helt döda karen man ofta ser på pizzerior. Medans jag varit borta har en väldigt viktig eldosa tagit livet av sig, nämligen den som styr alla pumpar. Karet har stått utan cirkulation i jag vet inte hur många dagar, men som det ser ut bra mycket mer än en vecka. Många invånare var döda, det enda som var vid liv var en bangai och en clown. Vågar jag skrapa av alla alger från sidorna eller borde jag tömma karet helt och börja om? All min sten har fått gröna luddiga alger på sig och cyano finns det mer av än jag någonsin sett. Min automatiska matare hade fyllt en del av bottnen med mat också då de flesta invånarna inte var vid liv för att äta och ingen cirkulation fanns tog jag upp maten som inte var uppäten. Har nu startar cirkulationen igen och hoppas på att detta ska gå att lösas, men ge mig gärna tips på vad jag kan/ska göra då jag själv är rätt panikslagen och antagligen gör en del fel. Tack för eran hjälp, MVH Jon.
  10. Sälja min kära tomatlampa ? Den som givit mig så fina tomater ? aldrig! Blir till att spara och köpa någon fin uppsättning T5 antar jag
  11. Ny fråga; 150W MH, 2x24W T5, 90W LED ufo 1 200L kar (Håller på att bygga upphängning till MH lampan och för tillfället endast 2x24W T5 som ljus) 1 70L kar (Detta vill jag ha som fraggkar eller för räkor/krabbor) Borde jag göra det lätt för mig och bara bygga en ny T5 ramp eller kan jag på något sätt kanske byta ut de röda LED lamporna mot blå/vita ? Hur skulle ni delat upp ljuset ? Är tyvärr en sån människa som måste använda allting jag har, för annars är det ju slöseri!
  12. Det är tyvärr den med röd(70%)/blått(30%) ljus, har odlat tomater m.m med den förut. Off-topic; köpte min ifrån hongkong, skulle aldrig lägga ut 3000kr för en tomatlampa.
  13. Hallå! Har en liten fråga, jag äger ett LED 90W UFO och undrar om detta skulle fungera för ett fraggkar? kanske någon som har använt denna lampa?
  14. Min skummare gjorde likadant, fyllde hela karet med luftbubblor helt plötsligt, det visade sig vara luftinsuget som var fullt av kalk eller något liknande. har du kollat så att det inte sitter nå skit ivägen för något?
  15. Tack för ditt svar Fredrik. Slipper jag oroa mig i onödan. Var precis iväg och handlade 4 nacarius, 2 eremiter, 1 putsarräka med klor och världens största bangai. Den såg så ensam ut där den var så han fick flytta hem till mig.
×
×
  • Skapa Ny...