Gå till innehåll

PsychoSam

Medlem
  • Antal inlägg

    116
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av PsychoSam

  1. Mandarin är något jag velat skaffa men hört dom är svåra, just matbeteendet är rätt många som misslyckas med det har jag hört & läst.

    Då ska jag ge dej ett glatt besked angående mandarinfisken. Jag är ganska ny inom saltvatten och har bl.a en mandarinfisk sedan första dagen i ett 58liters kar med ca 8-10kg ls (även 2 clowner och en snabb fisk jag inte kan namnet på). Matar den med pellets och fryst artemia. Den bara älskar fryst artemia :) Jag har fått några varningar om att hålla koll på den men är hur pigg å kry som helst.

  2. Ja du Tomas, karet du hade var så underbart fint att man kände för att lägga ner sitt eget lilla :) Helt otroliga koraller med helt otroliga färger. Är ganska övertygad om att det är bland de finaste kar jag någonsin sett så nog lider man med dig. Synd att man inte fick se det live men hoppas att kunna få se nästkommande häpnadsväckande kar live när det har rullat igång. Bilar utan tvekan hela vägen :)

  3. Brukade arbeta extra som plåtslagare i Stockholm för typ 10år sen. Chefen där började kalla mig för Psycho vilket då har följt med genom åren. Vissa av mina kompisar kallar mig fortfarande för Psycho. Eftersom det är ett ganska använt nick så la jag till början av mitt namn som då blev PsychoSam som jag använder till allt.

  4. Det är 36 watt i clownhotellet och min erfarenhet säger att det funkar för många koraller. Dock kanske inte de mest ljuskrävande stenkorallerna. Se min tråd om Clownhotell och även månadens kar december 2008 (tror jag det var).

    MVH Lasse

    Är det 2st 18Wattare gånger 2 du menar, att det ska bli 36W totalt? eller ska båda rören ligga på 36Watt vardera, 2x36?

  5. "Lower end" ska väl ses som att det är den delen som är längst ner då du har sprutan upp-och-ner i flaskan.

    På de gamla sprutorna så fanns det bara ett gummi, dvs de nya har kanske mindre chans att släppa in luft från andra hållet.

    Sen att de nya sprutorna är värdelösa när det gäller hållbarheten på texten på dem är en annan femma. :)

    Däremot när de skriver "1 spoon" utan att anmärka på "level" ska man då ta en rågad eller struken sked? Jag har för vana att alltid ta en struken sked.

    Är också lite fundersam över om det ska va en rågad eller struken sked när man drar fram kemilabbet :) Någon som vet?

  6. Nu när det började pratas om belysning så undrar jag vad alla här har för watt på sina c

    kompaktlysrör ni som har bytt från original som följde med vid köp av ert kar? Mina blåvita ligger på 18watt men har märkt att det är svårt att hitta nya 18wattare. Så hur har ni gjort?

  7. Nu blev jag nyfiken! Är det typ "Faxe-sten" då eller? Hur ser den ut och hur har du tänkt att gå till väga? Detta blir väl ganska mycket "off topic" men du kanske kan beskriva bygget i en separat tråd annars (vilket du kanske redan gör?)? Jag kör själv med en fake-bakgrund, men var alldeles för lat och osäker för att göra en egen...

    Har inte en aning vad den stenen kallas, kanske någon annan här som vet och kanske kan fylla på? Marine reef rock heter den i webbshopen iaf.

    Funderade på att starta en tråd om bakgrundsbygget, inväntar bara på att moonlightleden ska komma in i lager så jag kan lägga en beställning.

    Jag har lite ideer med olika lösningar om hur jag ska gå till väga men det lägger jag upp i den nya tråden.

    Jag återkommer i denna tråd när jag lägger upp den nya om bygget, hinner inte nu för stunden.

×
×
  • Skapa Ny...