Gå till innehåll

Krycke

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Kristoffer
  • Stad
    Stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    275l (planeras)
  • Akvarie mått
    65x65x65 kub (planeras)
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    Kombiarmatur med 1x250W MH och 2x24W T5
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    40
  • Storlek på sump
    160

Krycke's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Fint det blev med sanden Tycker dock att du ska ha mer levande sten. Och annat levande kanske
  2. Tack Manne för kommentaren. Det är skönt att få lite vänliga inputs får någon som sitter och plaskar med samma saker Då fortsätter läsandet och planerandet med ändå lite mer information... När man tänker 1W/l, är det inklusive eller exklusive sump?
  3. Tack, det stämmer väldigt bra, manne säljer en sådan. Jag är dock inte redo för att köpa någonting ännu, endast i planering, och påläsnings stadium och vill inte göra några "commitments" till någonting Men är det är bra armatur, någonting som känns värt att satsa på när tillfället väl kommer?
  4. Hittade den här: Aqua Medic Ocean Light T5/Metal Halide Combo - 24 inch 1 x 250 Watt MH + 2 x 24 Watt T5 Fixture - Black som Wiking har i sitt 65 kubs kar. Den armaturen verkar bara vara 60 cm lång. Är det någon som har erfarenhet av dessa och kanske till och med vet vart de går att köpa i Sverige?
  5. Ok tack för svaren Niklas och Christer. Jo det lär vara sps:er jag kommer att vara intresserad av. Hur vet man var de har för krav, då enligt Niklas man bör anpassa sig efter det. Jag menar alltså mer specifikt, handlar det om att själv få en känsla för sina invånare och deras behov eller brukar det vara angivet likt kost råd för fiskar? Om man skaffar sig en kub på tex 65x65x65cm (275l), vad skulle ni rekommendera för ljud så? De flesta armaturer med T5 har jag insett är 120cm långa... så finns det kortare, eller är det LED och MH man bör ge sig i kast med? Vänligen Kristoffer
  6. Allright. PVC och över kanten alltså. Tack för svaren.
  7. Ok, tack. Om jag vill ha ett akvarium som har ett avkillt område i ena hörnet där ytavrinningen är, ett hål i botten för att få ner det i sumpen. Ett till hål för att få upp det igen, i samma avskilda hörn, hur får jag snyggt ut detta retur hörn tillbaka i karet? Bör man ha ett hål i skiljeväggen där returen kommer tillbaka från ytavrinnginsområdet, eller ska man lägga en slang över kanten? Det kan väl inte bli snyggt, och lär förstöra för ytavrinningen också väl?
  8. Tack för alla svar, då har jag lite att gå på. Min summering lyder: Man klarar sig säkert med 0,7W/l med vill gärna ha 1,3W/l om man har råd... Allt efter smak och invånare.
  9. Hej. Jag läste någonstans att man ska tänka ungefär 1Watt per Liter vattenvolym. Stämmer det? Och gäller det alla olika sorters lampor. Har förstått att det finns 3 huvud typer att välja på. Metal Halogen (MH) T5, T8 LED Vad jag har förstått vill man ha blåare ljus för att få fram färger, tex genom T5, och MH för att täcka upp ett större spektra. Så frågorna är väl egentligen: 1. Bör man kombinera T5 och MH eller klarar man sig på en MH alternativt några T5? 2. När man jämför priser på bla LED, är det fortfarande 1Watt/liter man ska tänka? 3. Är det över huvudtaget 1Watt/Liter man ska tänka eller har jag hört fel? Ps. Jag är intresserad av korall akvarium.
  10. Då kanske jag kan få lägga till en tilläggsfråga... Jag har sett att flera låter returpumpen gå tillbaka via avrinningshålet, andra över kanten av akvariet. Vad jag inte riktigt hänger med på är hur de får "ut vattnet" från returpumpsslangen till själva akvariet på ett bra sätt. Låter de slangen komma upp i avrinningshålet, över kammen, och sen ner i själva akvariet? Sen har de borrat hål i slaggen där vattnet kan "sippra" ut, eller placerar man någon sorts cirkulationshuvud där? Tack
  11. Hej Utstrand, och alla andra här på Guiden. Har precis plöjt igenom dem här tråden med stort intresse. Intressant läsning, och både inspirerande är lärande. Sitter själv bara i tankar kring att starta upp någonting själv, då jag precis också har flyttat till en 2:a (om ett par veckor). Men känner att min kunskap för en vecka sedan var ungefär lika med 0. Nu har jag i alla fall en allmän förståelse om vad som händer, och hur saker hänger ihop. Typish vad de olika tekniska maskinera gör och varför. Men fortfarande krävs mer läsning, mycket mer... Efter att ha läst den här tråden då jag inser att du är/var väldigt mycket i samma situation som jag, så är jag bara tvungen att fråga hur mycket notan har gått på ungefär, i runda slängar. Vänligen Kristoffer
×
×
  • Skapa Ny...