Jump to content

Maria I

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Maria
 • City
  Avesta
 • Antal år inom saltvatten
  0
 • Akvarievolym
  450
 • Akvarie mått
  450l
 • Allmän beskrivning av dig
  Jag har för tillfället bara 3st sötvatten och 1 saltvattens akvarium!
  När jag bodde i lägenhet hade jag 6 sötvattensakvarium!
  Men när jag och killen flyttade till kåk ville han att jag skulle avväckla dom små akvarierna och skaffa 2st 450l.
  Jag gick me på det till en början men det var ju svårt att hålla! :-)
  Det tog bara ett par månader så starta jag ett litet akvarium till på köksbänken.
  Sen ett par månader efter det startade jag ett nytt på övervåningen, men det ser han aldrig för jag tog ett av rummena som vi inte använder till något!!
  Det är svårt att hålla fingrarna i styr och starta alla med olika fiskar ...
  Men nu har jag fastnat för saltvatten! det är lite mer sport att holla på me!
  Djuraffären tyckte att jag skulle skaffa ett som det typ bara är att fylla i vatten i och starta, men det tycker jag inte är någon sport utan jag skaffar allt från skratch!
  Annars lär man sig inte av sina misstag osv.
 • Antal år inom sötvatten
  Jag började med sötvatten när jag var 6 så jag har hållt på i snart 24 år! så nu börjar jag me salt!
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  43kg
 • Storlek på sump
  0

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Maria I's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Ja håller med dig, och jag som har fobi för tusenfotingar. Så första gången jag såg en sådan i mitt atkvarium höll jag på att dö! viste inte att det fanns sådana äkliga saker i akvariet men nu har man börja vant sig med att se dom. Men jag skall väll försöka ta ur dom största.
 2. Tackar för alla svar! Jo det är som en av er sa, att lyfter man på en sten som bara är 5cm så hittar man 5-10 st maskar under den! Och när man matar kryper det ur massor ur varända sten. Kanske skall gillra en fälla jag me och se hur många man får! Vad gör man av maskarna som man inte vill ha kvar då?
 3. Hur många borstmaskar skall man ha i ett akvarium?? Jag har massor massor! (minst ett par 100) Skall jag plocka bort dom? Börjar fundera om det var dom som hade ihjäl mina smörbultar? Kan det vara så?
 4. Någon som handlat från Deep Ocean?? Har allt gått bra? och mår alla djuren bra vid hemkomst? Verkar vara en bra sida i alla fall!
 5. Har fått en hel del glasrosor eller glasanemoner när jag köppte min levande sten! Så nu är frågan om man köper en pepparmintsräka äter den bara glasrosor och glasanemoner eller går den på minna andra anemoner också?? Vill ju inte att han skadar dom! Vad händer när han har ätit upp alla!?
 6. Maria I

  gh?

  Sandvändare och en blå fröken fisk tror jag den hette! Men clownfiskarna mår prima än och även korallerna och anemonerna, svamparna och alla övriga smådjur i akvariet .
 7. Maria I

  gh?

  Jag har förde på 5000 + fluval pumpen som jag inte vet hur mycket den pumpar. Jag har mätt Ph 8,2 Kh 10 Nitrit 0 Nitrat 0 och gh 21 eller mer vet ej! Fisken som mådde dåligt dog i natt. clownfiskarna mår bra och simmar i hela akvariet. Jag kanske skall göra ett vatten byte för säkerhets skull på 10%....? eller är det en dum ide???
 8. Maria I

  gh?

  jag har ett 450l akvarium och jag har en fluval 405 ytterfilter som pumpar med vågmaskinen och sen har jag har ett flöde på 4000 i akvariet och ett på 1000 som e mot ytan Korallerna och anemonerna värkar må bra! Men det är en fisk som värkar må dåligt! Börjar bli deprimerad! Men men man lär sig av sina misstag!
 9. Maria I

  bubbelridå

  Hur tar man bort en tråd som man skrivit?
 10. Maria I

  gh?

  Tack så mycket då skiter jag i gh värdena! Alla värden är bra i mitt kar men nu har 2 fiskar dött och en ser dålig ut och det ända som visa fel på värdena i karet var gh så jag trodde det berodde på det! Men nu satte jag pumpen närmare ytan för att få mer syre i akvariet får se om fisken pignar till! Eller vad tror ni det är för fel! clownfiskarna mår prima!
 11. Maria I

  gh?

  Hur sänker jag gh värdet i akvariumet utan? Har försökt läst på näte men hittar inget!
 12. Maria I

  bubbelridå

  Kan man ha en bubbelridå i saltvattens akvarium eller är det inte bra? Tycker det är jäkligt snyggt med en bubblorna längst bak i akvariet men jag har inte tordas satt in min ridå äv förrän jag frågat någon som vet. Så nu är jag här och frågar!! Går det bra eller är det skadligt för något i akvariet? Tacksam för alla svar!
×
×
 • Create New...