Gå till innehåll

Dakstone

Medlem
  • Antal inlägg

    213
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Dakstone

  1. Finns väl olika aspekter på detta.

    Utan dykcenter som säljer utr mm så hade det inte blivit så värst mycket dykt.

    CMAS är ju en org med sin syn på utb, PADI en annan,IANTD har sin osv osv.

    Så det gäller att se vad man är intresserad av för utb, inte bara vad det kostar.

    Grunden till all dykning handlar om inställning till säkerhet.

    CMAS har ju en del saker som andra inte har, typ parlinan (väldigt omtvistad).

    Enligt min mening handlar dykning om kontroll och avvägning,säkerhet.

    Många missar denna bit i första utbildnings stadiet.

    Men det finn det org som har focus på det redan från början.

    skulle jag ta ett cert idag så skulle jag valt PADI, enkelt, pedagogiskt,relativt uppdaterad organisation, samt gångbart i hela världen ,enkelt om man vill köra en påbyggnadskurs utomlands.

    Men allt bygger på instruktören, samt din egen inställning.

    Anders/ Full cave NACD mm,,

    DAN ger ingen statistik över vilka organisationer olycksdrabbade kommer från så vitt jag vet.

    I grund och botten måste du veta varför du tar certert (och det kan vara svårt i början). Vill du ta det för att kunna dyka utomlands eller vill du ta det för att kunna dyka i Sverige? Ifall du vill dyka i Sverige skulle jag rekommendera att du tar certet via en klubb som är ansluten till Svenska SportDykar Förbundet. Då blir utbildning troligtvis CMAS.

    Oavsett var du dyker så kommer du bli en säkrare dykare ju mer du dyker, oavsett om det är under utbildning eller inte. Många dykklubbar arrangerar utfärder och ser till att få dig aktiv (utan att det behöver kosta dig några pengar (vilket ett dykcenter vill ha, eftersom dom inte bedriver sin verksamhet på ideel basis). Utbildning genom dykklubb sker i regel under längre tid och du får i regel fler chanser till dyk, du får träffa mycket fler människor som dyker, du får möjlighet att möta olika typer av utrustning (inte bara den som dykcentret försöker sälja). Det finns inget negativt med det.

    Tar du det genom ett dykcenter så kommer deras vinstintressen att påverka din utbildning. De kanske kommer få dig att gå fler kurser snart efter du är klar med din första (i min mening vinner man mer i början på att bara åka ut och dyka, lugna fina dyk, på säkra platser med bra folk). De kanske kommer försöka få dig att betala pengar för utfärder (vilket bara kostar bensinpengar i en klubb) och du kommer förmodligen få en relation till dom som kund.

    I dykklubben får du mycket mer garanterat.

    DÄREMOT! Om instruktören inte är bra, lyhörd, sympatisk, trevlig och säkerhetsmedveten så spelar det ingen roll vilken utbildning eller cert du tar, eller hur mycket pengar du betalar. Är man inte det som dykinstruktör så klarar man sig inte länge på marknaden.

    Om SSDFs dykutbildningar

    http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSportdykarforbundet/Sportdykning/Utbildning/Dykutbildningar/

    Kunde inte hitta någon lista på klubbar, men här finns en karta med föreningar över hela Sverige, zooma in på sthlm så hittar du många, man kan klicka på dom för mer info.

    http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSportdykarforbundet/Foreningar/Visa-klubbar-pa-karta/

    Att inte få dyka utomlands för att man har "fel" cert är tämligen ovanligt. Både NAUI, CMAS och PADI är världsomspännande, kända organisationer. Ett dykcenter som inte har koll på vilka utbildningsorganisationer som finns har förmodligen fler brister än så.

    mvh

    / Leon, PADI Divemaster mm

  2. Tjena Oskar, här är lite olika varianter på keramik.

    Tjenare, Goo kväll på er =D

    Jo jag tänkte att jag skulle starta lite, genom att köpa in ock laka ur revkeramik, och undrar då, Var hittar ni "den bästa" revkeramiken?

    Såg en tråd med riktigt nice revkeramik för en knapp vecka sen, men kan inte hitta den nu =/ Så ja nu ber jag er, Skicka upp lite länkar till bra webshopar =P

    Tackar Tackar,

    Oskar

    post-5557-14468921653677_thumb.jpg

    post-5557-14468921653821_thumb.jpg

    post-5557-14468921653931_thumb.jpg

  3. Hållr med Lasse !

    Men är det så ot med lite diskussion om par värde i en tråd som handlar om ljus ?

    SG är inte den hårdaste modererade sidan inom akvariehobbyn. Zoopet modererar hårdare - där åker bara inläggen bort. Min åsikt är dock att modereringen bör bli mer konsekvent, ett sådant inlägg som från hästnos mot Christer Fredriksson skall inte få stå kvar utan bara strykas med kommentaren angrepp på person. Det är dock också så - i och med att modereringen sker på ideell basis att moderatorerna behöver hjälp med att vi anmäller inlägg som dyker upp som är stötande eller för mycket offtopic - den lilla röda varningsskylten nere till vänster i alla inlägg. Vad moderatorerna borde bli lite bättre på är dock återkopplingen och att skriva in en förklaring till varför något är stryket precis som Laggeman gjorde i en tråd nyligen.

    Något är fel i hur vi bemöter nybörjare när Porslinsdocka anser sig tvungen att i sitt första inlägg där hon ber om råd vad gäller en anemon känner sig tvingad till att börja med att hon betackar sig för moraliserande inlägg - hon vill bara ha råd i den uppkomna situationen och inte få hundra inlägg som säger att hon är puckad när hon har en anemon i ett RSM (tror jag det var). Jag vill be alla att låta bli drevtendenserna och svara sakligt då man har någon erfarenhet av ämnet eller läst någon bra artikel som tar upp det aktuella läget. Har man inget att tillföra i det aktuella ämnet så kanske man skall låta tangentbordet vila en stund.

    Offtopic händer ibland men där tror jag trådskaparen skall få avgöra vad som är för mycket offtopic eller inte. En del offtopicinlägg berikar ju det man själv skriver - tänker delvis på Thore och Stig disk i min tråd om LED-bygget som handlade om PAR-värden vid ekvatorn - inget som helst med LED att göra men införde en ny dimension i tråden och gav mer fyllighet till ämnet. och Marko - dina kommentarer - topic eller offtopic - vill jag absolut inte missa - där finns det humor :)

    Jag håller delvis med Marko om att det vore bra om moderatorerna var lite mer konsekventa att tillämpa reglerna - mycket i Deep Oceantråden skulle inte ha fått stå kvar om man följt våra egna regler fullt ut.

    Vad gäller Dakstones tråd så reagerade jag ganska omedelbart på den - en mycket bra tråd men lite orättvis mot de affärer som sponsrar guiden. Och för sponsorerna finns ju ämnet "annonsören informerar". Jag reagerade inte för innehållet som är bra men just för orättvisan mot våra sponsorer. Jag använde den lilla röda triangeln och väckte frågan till moderatorerna och resultatet av det är ju att Dakstone nu sponsrar sidan. Men det kanske skulle framgå med en liten kommentar från moderatorerna i tråden så alla vet att det inte är "smygreklam" men eftersom varken namnet eller affären är officiellt än så finns ingen banner på SG än.

    MVH Lasse

    PS Jag började skriva detta efter inlägg 27 - nu hamnar det bakom inlägg 43 - det blev efter 45 f-n det hann in två inlägg till :)

  4. Bra ex ! För min del spelar det ingen roll om folk säljer fraggar, att du sen har valt ett stort kar är ju inte nåt fel, ju mer fraggar du säljer desto mindre plats blir det i karen folk o då måste dom beställa större kar hos kungen till ex, och en massa salt av mig :nöjd:

    Regler !!!! dessa är lite påhittade efter hand tycker jag

    här finns en köp och sälj på guiden, det är ju bra

    men vissa här på guiden kan ha annons inne hela tiden för det växer ju.....

    jag satte in en annons på en massa fraggar då blev det stopp för mej pga att

    jag har ett stort kar det blir många fraggar, då skulle jag bli en sponsor VARFÖR ?

    jag har ingen firma.....jag ska erkänna att jag inte uppdaterar bilder på guiden längre

    för man blir lite små sur.......storleken har väl ingen betydelse eller

    tack för ordet!!!!!

  5. Läste igenom tråden precis.

    Marko du startar en tråd om där du vill diskutera moderatorerna, ot inlägg osv.

    Jag tycker det diskuteras det du vill här ju, sen glider ett o annat svar lite snett, men fortfarande hålls tråden inom det du ville diskutera, alla diskuterar inte med samma ord/tal/skrift osv. Så man kan inte förvänta sig det svar man själv vill ha alltid, ibland får man kanske hoppa över ett svar/inlägg som inte passar en själv.

    Jag gillar inte allt som alla skriver, men inte lönt att hänga upp sig på det.

  6. Jovisst går det ot många gånger, men så blir det många gånger på forum både bra och dåligt.

    Men att ge sig på person/affär är ju något helt annat än ot.

    Oftast finns det inga belägg för sådana saker mer än hörsägen.

    Sen måste man ju få skämta o ha roligt med varandra.

    Men visst är det mycket ot, finns ju många forum som har en skitsnackar avd där man kan babbla om allt som inte tillhör forumets inriktning.

    Så vad händer i denna tråd där ursprungsfrågan var direkt om ändring av reglerna och indirekt en begäran om hårdare moderering?

    Jo;

    Majki01 går OT omedelbart "e det bara jag som missat detta?"

    Hirez följer efter "Samma här..."

    Glenne, opel och Porslinsdocka likaså.

    Benke ligger OnT, men kommer med en liten fulpassning om inkonsekvent modererande och indirekt uthängning av Dakstone som fusk-annonsör.

    Saltdummie kommer med en typ av "+1" inlägg som inte tillför särskilt mycket.

    Dakstone går OT för att bemöta fulpassningen.

    SaltDummie langar in ett irrelevant inlägg som inte bidrar ett dugg till det OT spåret som Dakstone drog igång efter Benkes fulpassning.

    cf driver vidare OT på Dakstones inlägg och spårar sen ut i att diskutera SVGs annonsör prissättning

    Dakstone kommer in med något så magnifikt OT som att berätta om helgens fiskrätt och priset på den.

    Och så här kommer denna tråd att fortsätta, helt omodererad och ursprungsfrågan bortglömd redan på sidan två.

    Ska det vara ett forum där vi diskuterar saltvattensakvaristik eller är det här en internetvariant av din lokala kvarterskrog där svamlet flyter fritt?

    Det är väl det som måste bestämmas till att börja med.

    Som det är nu så drunknar dom bra inläggen om PeterGG's kiselalger, tråden om asparginsyra dosering, BP tråden, Lasses och Laggemans LEDs, mm. mm. i en flodvåg av vad jag endast kan beskriva som slöseri av dina medforumisters bredband.

    akvarium123 : Är detta svar på din fråga, och belysande för er andra vad jag menar med behov av hårdare och enklare regler och mer aktiv moderering?

    Om detta inte är tydligt nog så får jag börja rita bilder tror jag.

    Och opel: Om du påstår att flashback inte är modererat så vet du inte vad du pratar om.

    Jag anser mig ha bevisat behovet av åtgärder i linje med min fråga.

    Jag låter OT och trams maffian knacka vidare.. Over and out.

  7. Eller så har han betalat in 1800:- i annons avgift, men inte gått ut med namn,webshop eller nånting.

    Så kan det ju oxå vara,,

    Jag tycker att modereringen kunde vara lite mer konsekvent, min tråd om sambeställning av ett salt fick inte va kvar eftersom någon tyckte att det va ett försök av mig att tjäna pengar o ja va ingen sponsor, men tråden om en ny butik i landskrona får vara kvar och jag e ganska säker på att han försöker tjäna pengar på sin butik och vad jag kan se så är inte den butiken sponsor.
×
×
  • Skapa Ny...