Gå till innehåll

Drago

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    E
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    30

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Drago's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tänkte mer på infektionsrisken och att det som klöv den sist lär ha lättare att komma åt den nu.
  2. Så här ser den ut. Det märkliga är att den simmmar omkring med hälp av bröstfenorna och tar sig fram relativt smidigt. Antar att den inte överlever dock.
  3. Tack Lasse. Det förklarar varför jag blivit av med fyra eremiter. Trodde det var eremiter som slagit ut eremiter. Blir till att revidera den uppfattningen.
  4. Tack för snabbt svar. Nej inga knäppningar. Jag hade tidigare en krabba som jag fångade och gjorde mig av med. Kan en Mantis hålla sig gömd så länge?
  5. Nu på morgonen gör jag en hemsk upptäckt. Min ena E. Pellucida saknar helt sjärt! Ca: 40% av fisken är borta, ser ut som om den gått av på mitten. Trots detta simmar den omkring, äter och beter sig som vanligt. Möjligtvis är den något skyggare. Har någon en aning om vad för djur som kan ta ett bett av fisk som i princip lämnar efter sig ett helt rakt snitt. Övriga djur i akvariet är: Inhandlade En till E. Pellucida. En vanlig putsarräka. Fyra eremiter Några Trochus En Nasariussnäcka En Babyloniasnäcka som endast kommer fram ibland vid matning. En mängd olika skivanemoner(Disosoma, Rodactis etc.) lite Palythoa, två huvuden Euphylia, en lite Singularia samt en del Xenia. Liftare Massa små ormsjöstjärnor Olika borstmaskar (har ej sett någon stor) Asterina Olika rörmaskar Svampdjur Små sjöpungar Samt något som möblerar omkring gamla skal och småsten mellan olika större stenar. Någon som har en idé om vad som kan ligga bakom? Akvariet är endast på 30 liter och har varit igång i 20 månader.
  6. Såg det nu. Märkligt när fotot är 12-13 år gammalt.
  7. Bra scoutat! Bilden stämmer med "Pink Dart Goby". Dock hittar jag inget latinskt namn. Bilden ska tydligen vara tagen 1999 på 45 m djup i sydligaste Japan (Okinawa kanske?). Fisken är ca: 4 cm.Kan man säga att nöten är knäckt innan det vetenskapliga namnet hittats? Eller kanske har den inget ännu?
  8. Jag postade denna fisk i tråden om ovanliga fiskar nyligen utan att veta vilken art det är. Kanske någon som läser denna tråd har en aning? Bild från en tråd på nano-reef.com
  9. Jag kanske. Tydligen är Navigobius Dewa den enda arten i familjen. Söker man på "rare Ptereleotris" eller "new Ptereleotris" dyker ett par bilder på N Dewa upp.
  10. Ska enligt diskussionen på nano-reef.com endast ha fotograferats ett fåtal gånger. Edit. Bild från nano-reef.com Kan det vara Navigobius dewa? Först beskriven 2009, lever på mellan 50 och 100 meters djup i södra Japan.
  11. Jag har bara de två små gobierna. Förmodligen räkan som är boven.....Har en liten sten på ca: 4x8 cm med några skivor, några spagettimaskar och till nyligen runt 50 små rörmaskar i olika färger. Nu finns en rörmask kvar. Segt, man uppskattar det lilla i ett nano. Tack för snabbt svar!
  12. Hej! Den senaste veckan har en hel del små rörmaskar försvunnit från vissa platser i akvariet. På andra platser är beståndet oförändrat vilket får mig att tro att något äter upp rörmaskarna. Där de färsvunnit på glaset (baksidan där jag väljer att inte skrapa bort dem) kan man se att någonting delvis brutit upp röret och tagit masken. Det är små rörmaskar vi pratar om, de lite större har lämnats ifred. Nedan följer en lista på nya invånare som skulle kunna vara skyldiga: 1) Två Eviota Pellucida (Guld neon pygmégoby) som har funnits i karet i 10 dagar. 2) En Lysmata amboinensis (Putsarräka) sedan 1 vecka. 3) En liten svartmuskig Asterina-sjöstjärna (har en del vanliga vita sen tidigare). Så vad tror ni, vad eller vem är skyldig?
  13. hej är du från ex yu ???

  14. I söndags introducerade jag två mindre stenar med skivanemoner i mitt 30 liters nano. PÅ den ena stenen sitter ett antal Ricordeor och på den andra något som liknar Discosoma sp. 19 på reeflex (men mindre rött och mer vitt). Sedan dess är min xenia hälften så stor men ser i övrigt frisk ut. Någon som känner igen sambandet? Jag gjorde ett 5 liters vattenbyte utan att xenian växte. Övriga mjukkoraller ser ut att må bra(skivor, sinularia, knappar samt protopalythoa).
×
×
  • Skapa Ny...