Jump to content

slarvid

Medlem
 • Posts

  565
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by slarvid

 1. ska man ha lite ljus på sumpen? är de även bra att ha typ LS i? eller nått annat levande?
 2. Ska väl snart starta igång världens segaste projekt som stått stillinästan ett år. Men men. I förrgår beställde ja lite från fishstreet och spontan köpte deras biopelletsfilter mini 70. Är väl en klon på bm skulle jag tro. har dock onga pellets. Men fosfatremover, vilket om jag fattat rätt man inte använder om man kör bio pellets. kol och strumpa finns i lådan oxå, samt en bm skummare nacqq tror jag. Samt ett deltec uv filter. aå frågan är vad jag ska använda i sumpen?
 3. Aha. Hoppar in. Har ls som jag köpt i våras som går i en hink med cirkulation på samt ett lock som ej sluter tätt men håller vattnet kvar. Är den död då?
 4. Ok. Får leta upp en hink till och blanda nytt vatten i
 5. Alltså. Vart kommer det ifrån? Har bara 5 kilo sten i en 10liter hink med pump. Går mörkt. Är stenen förstörd?
 6. Alltså. Botten på hinken va full med typ sånt brunt som blir i filtermatta som man kramar ur.
 7. Har en hink med LS som går i väntan på mitt kar ska bli klart. Lock på (ej tättslutande) för att hindra avdunst. Igår började pumpen låta lite, kollade till den idag, då stod den still. Vattnet luktar inget särskilt men det är fullt med typ såna dår småslamsor som blir i filtermattor. LS stenen är riktig LS och inte artificiell.
 8. Diskar analogt och oldschool, får bli skrubba!
 9. Aquael har reefmax eller vad dom heter. Ganska schyssta mått på dom. Fluval har gjort en men som är grymt snygg, men vet inte om den går få tag på i sverige än
 10. Det kan ju hänga över vattenytan om jag inte bara skrapar av trycket först så är det ur världen?
 11. Tänker du på lockets färg eller trycket? Och vad för problem skulle det ställa till?
 12. Fick hem mina två shakers idag. http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/gasp_shaker rundade nertill med ett raster som sitter kanon. Funderar på att ha dom uppochner. Kommer då se ut som jag tror biopelltes reaktorer gör kanske funkar till det?
 13. Har iaf beställt två shakers modell vassare. 130kr nkl frakt....
 14. Ska väl inte dras rör i en sån där?
 15. Varför limma??? Biltema genomföring med schysst packning!!!! Tips på bra packning?
 16. Exakt! Borde funka fint. På vissa sidor står de exakt vilken plast de är gjorda av. Så de inte utöndrar något som tar bort effekten av någon vitamin. Herregud. De är ju inte kloka de där som lyfter skrot! Haha
 17. Japp! Såna där som muskelbyggarna använder. Finns lite flashigare varianter. Transparanta, skruvkork samt sil i. Hålet man dricker ut tror jag är bra dimension på.
 18. Känns som shakers med skruvkork borde va den bästa filter behållaren. Billiga, lagom små till små kar.
 19. Kör med akryl i mitt malawikar. Men skivan ligger ju mot glaset. Blir väl knappt inget vatten under den?
 20. Gör sista justeringar när det slog mig att kanske bygga en box i plex och fylla med biobollar och köra typ dry wet filter om det nu heter så? Så vattnet går alltså från karet, ner i rör mot sump men innan sumpen under karet så passerar det biobollarna. Är biobollar bra prylar? Nehövs det överhuvudtaget? Kmmer köra med järn bas. Nitrat, aktivt kol, ev biopellets
 21. jo, men om vattnet dunstar så blir det väl knepigt? bättre med lägre där pumpen är så om vattnet dunstar så är det där det syns?
 22. Om skiva 1 går från botten och 25cm upp. Skiva 2 börjar 3 cm från botten och slutar 35 upp. Skiva 3 samma som skiva 1
 23. Är det så tight så nehöver du ju inte limma!
 24. Fundera på om jag gjort bort mig när jag limma sumpen. bubbel fällans yttre skivor är lika höga. Är det något problem?
×
×
 • Create New...