Jump to content

jetstar

Medlem
  • Content Count

    148
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

  • First name
    fredrik
  • City
    gävle
  • Antal år inom saltvatten
    8 dagar :-)
  • Akvarievolym
    130L
  • Akvarietillverkare
    RSM

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. precis! tackar! men hur hittade du det?? har sökt som fasen men får bara upp nån jäkla tillsats för dieselrening!
  2. Hej! tips på var jag kan köpa AlgenEX eller Algeax ?? har letat men hittar inget! Med vänlig hälsning:>Fredde
  3. okay! jo jag vet dock finns ingen butik i gävle som säljer saltvatten fisk.....jag har "Levande sand" lite grann i botten eftersom jag inte hade tillgång till LS
  4. okay! är det hyffsat lätt eller kräver det mycket bygga:-) nån länk till kitet eller namn?
  5. hallå! finns det starkare lysrör till rsm 130?
  6. Hej ! har ett RSM 130 med Tunze skummare som jag haft i några år! fick total obalans med MASSA långa alger mm som täckte ALL LS vet ej vad skom hände så enda lösningen efter div försök är nu att slänga all LS mm.....har grundligt rengjort karet med alla tillbehör idag kan säga att det tog över 5 timmar:-) jaja hursomhelst så har jag nu fyllt nytt vatten osv problemet är att jag hade 4st fiskar i karet som nu ligger i en hink!! ska jag chansa och sätta dom i det nya vattnet eller hur skulle ni göra?? det är 3st fröken fiskar samt 1st goby.....vad ska jag tänka på mer nu när det är total omstart
  7. tack för alla svar! nu vet jag var jag ska börja!! tackar!
  8. okay! tack för svaret! då ligger nog aktivt kol närmast till hands! hur använder jag det? typ i en strumpa eller?
  9. Hej! har ett RMS130 som jag haft i ca 2år drygt utan större problem! men nu har jag fått ett problem jag inte rår på! behöver därför tips från någon som är mer rutinerad! problemet är att vattnet fått en gulgrön skimmrande nyans! vattnet är inte grumligt men däremot så är det väldigt mycket particklar! min LS är täckt med gröna och röda alger(ser ut lite som mossa) i princip överallt samt lite cyano(inte onormalt mycket) har bytt ca 30% av vattnet då blev det lite bättre men efter typ 2 v likadant igen! jag får inte upp den där "saltvattens lystern" längre! det ser mer ut som ett tråkigt dåli
  10. ååkej kan de vara så enkelt:-) jaja jag får pröva det! gjorde visserligen rent den för typ 1 månad sen men kanske slarvade då
  11. Hej alla! har fått problem med min tunze! den är ca 1år gammal men skummar nästan ingenting längre!! alltså det bubblar mm men det blir inte mycket i koppen det skummar liksom inte upp någonting oavsett hur jag ställer in flödet!! även om jag har möblerat om och det blir mycket skrot så skummar den i princip ingenting! har inte tömmt burken på två veckor och i dag är den typ bara halvfull! tar tacksamt emot tips vad jag kan göra eller vad som kan vara fel! akvariet är ett RSM130 kan tillägga att skummaren skummade bra förut i samma burk! mvh
  12. hej! tack för svaren! jag har kommunalt vatten!
  13. ingen osmos,matar med torrfoder små granulat samt fryst, lite varje dag ingen kolkälla det är som sagt ett rsm 130 orginal allt i ett så att säga,det enda som är bytt är skummaren fyller på vatten när det behövs precis som jag alltid gjort,denna explotion startade i sommras
×
×
  • Create New...