Gå till innehåll

sebbeh83

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Sebastian
  • Stad
    Oxelösund
  • Akvarievolym
    370

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

sebbeh83's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Nu börjar vi lite mycket grön alger, kan det bero på för högt fosfat värde? Vi har ca 37kg LS, 2 clownfiskar, 15 räkor av olika slag. Värden är 1023 i salthalt, 0 nitrit, 0 nitrat, 6 PH(är väl något lågt), 7,6 KH Vi ska göra vatten byte imorgon, ä det något annat vi bör tänka på?
  2. Vi har väl ca 15st räkor totalt nu vi satt i, vi har ett ganska öppet landskap i karet. Kollat runt och lyft lite men ej sett nåt.
  3. Vår ena clownfisk har försvunnit spårlöst, är det farlig om den ligger död bakom/under nån sten? Vi har kollat nu ett tag men kan inte se den. Och är det farligt röra på den levande stenen nu när den är inkörd och så? för om vi ska leta så måste vi röra ganska mycket levande sten tyvär.
  4. Nu har vi inhandlat vårt osmos filter och blev ett aquatic nature antartica osmos filter. Vart ska vi koppla in det för att få bäst resultat? Kollat kopplingen till vår tvätt maskin och det är samma, så läst nånstanns att det är bäst koppla in det där, stämmer det? Annars funkar karet hur fint som helst, fick lite nya räker idag oxå. Värden har vart stabila sen dag ett och det är jag väldigt glad över. Men vore tacksam för svar på mina frågor.
  5. Clown är redan inhandlat, tackar för rådet om innerfilter jag fick. Liten kirurg kommer i veckan, just nu har vi 3st clowner, 5st räkor, 1st sjöstjärna så härligt se lite liv i akvariet nu.
  6. Är ett innerfilter nåt att satsa på att köpa? Vore tacksam för svar snarast och gärna då med förslag och era erfarenheter. Karet är som sagt på 375L
  7. Nu har vi fått bort nästan alla glasrosor dom som är kvar kommer jag inte åt utan behöver hjälp av tex pepparmints räkor. Dom är väldigt små oxå så nu är det dags at köpa fisk och räkor. Så nu vill vi ha råd med olika exemplar vi kan ha i vårt kar. Det vi vill ha är färg glada fiskar, dom krav vi har är att det ska va några olika älgätande fiskar och putsräkor, vad kan man få för förslag på olika arter här ifrån?
  8. Vi har haft stabila värden nu ca 1v och undrar om man kan köpa fisk + räkor som vi tänkte bosätta i akvariet? Vad för fisk rekommenderas till glasrosor? Våra värden är: Kh 180 Ph 7.5 Nitrit 0 Nitrat 0 Salthalten 1023 (salthalten har vart stabil från dag 1)
  9. Jagundrar om det finns nån digital mätare som mäter alla värden man ska ha koll på? Vet att det finns digital mätare men bara hittat såna som bara mäter ett värde i taget och oftast då KH eller PH
  10. Jag håller med om att det är jätte intressant och kolla vad som kommer med i den levande stenen. Vi köpte 37 kg på akvarilagret. jag har hittills hitat 2 sjöstjärnor varav en bara har 4 armar. några rörmaskar och glasroser som tydligen inte är nåt man vill ha. Sen har jag sett nått jag inte riktigt vet vad det är. det är en röd mask som bor i ett hål och bara kommer fram när det är mörkt. Den är snabb som fan när man tänder lampan. Jag har bara hunnit se att den är röd, smal och minst 3 cm lång.
  11. Varför är glasroser nåt man inte vill ha i akvariet? Hur ska jag göra för att bli av med dom. Jag har sett nu att vi har mer än 1
  12. Nån som kan hjälpa mig identifiera denna varelse som följde med mina LS hem nu i helgen
  13. Nu har vi satt i den levande stenen det blev 37 kg. Det är intressant att se vilka som flyttat med. Hittills har vi sett 2 st rörmaskar, sjöstjärna som saknar 1 arm och vad vi tror är en anemon. Ni får gärna säga vad ni tror att det är som synns på bilderna.
  14. Tackar då vet man det, men ska hämta levande sten i helgen och sätta i karet som börjar bli riktigt fint nu, bilder kommer upp snart. Är det några specifika värden man ska se upp med när man lägger i levande sten?
×
×
  • Skapa Ny...