Gå till innehåll

Abri

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Abri
  • Stad
    Eskilstuna
  • Akvarievolym
    60l

Abri's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej Mats, min har också fyllts på ganska mycket vid några tillfällen så jag kör den manuellt numera. Några problem med temperaturen har jag inte upplevt att jag har, min doppvärmare ligger i mitten behållaren. Däremot så jag har inte lyckats få någon fisk att överleva i karet och jag har ingen aning om vad det beror på... Alla räkor och min städpatrull har klarat sig bra och jag har även rörmask och ett par koraller som trivs. Men jag tror att mina missöden med fisken inte kan skyllas på karet så mkt som på dess ägare.. Kan du dra iväg ett par bilder på det du har i ditt akvarium?
  2. Hej Lasse, tycker du att jag borde köpa någon extra pump för att öka rörelsen ytterligare?
  3. Här kommer en bild på hur frökenfisken ser ut efter att den insjuknat.
  4. Här kommer bilderna. Nemosarna låg i karet i nästan 4 dygn innan de blev utslagna. Vad kan man göra för att undvika problemet?
  5. Hej igen, var i Stockholm en sväng och köpte på mig lite fisk i helgen. Det blir två nemosar, en frökenfisk och en liten salaris. Fiskarna var helt fantastiska och jättevackra fram tills igår morse då båda nemosarna hade blev helt matta för att senare bli räk och ermit mat. Nu ser den underbara lilla frökenfisken också ut att vara inne på sina sista timmar. Har precis som nemosarna tappat sin färg, fått lite vita ränder och simmar med stor möda nära ytan.. Något som är väldigt konstigt här är att salarisen mår som en gud. Är överallt i akvariet, nyfiken och lekfull och har inga spår av någon sjukdom. Är det någon som kan ha en aning om vad det är för problem jag har i mitt kar? Kan det vara vita pricken som tar livet av mina djur? Tacksam för svar. Ska bifoga ett gäng bilder, jag lägger upp några bilder från onsdagskväll och även ett par på hur min frökenfisk ser ut ikväll.
  6. Nej, jag har en blå och en vit lampa i min belysning. Men inget månljus som är på under natten. Tyvärr så har båda hoppat ut under dagen då lampan har varit släckt.. Det är ett mysterium för mig...
  7. Hej, jag har en fråga om fisk som hoppar ut ur tanken... Är detta något som är vanligt och är det någon som vet vad det beror på? Jag hittade min andra goby liggandes lite stelt på golvet idag...
  8. Hej igen! Här kommer lite nya bilder. Nu har akvariet varit igång ett tag och varit ganska stabilt så jag har fyllt på lite i omgångar med en extra omgång städpatrull och lite fisk. För tillfället finns det 4st turbosniglar, 6 ermiter, 2 pepparminträkor, 1 gul golbi efter att hans bästis hoppat ut ur karet och en g loreto. Sedan har det tillkommit en korall som jag inte riktigt vet namnet på men som är väldigt fin i min smak, ser ut som ett träd när den vecklar ut sig. Har ni några förslag på någon liten rolig fisk som man kan ha i karet utan att det blir för belastat. Vad tror ni om ett par frökenfiskar av de mindre arterna, chrysiptera kanske?
  9. Hej igen. Nu har akvariet gått i ca 2 veckor med LS i. Jag har lite frågor kring några av invånarna i karet samt lite om det som händer där i. På bild 0003 har jag en röd liten härlig prick som gör akvariet tittarvänligt vet någon vad detta är? Bild 0011 så är det en genomskinlig sticka som sticker upp ur en av LS. Har sätt liknande i andra saltkar men vad är detta för något? Bild 0017 och 0012 är på någon form av koraller som jag fått med, har ni någon aning. Har fortfarande belysningen på ca 3-4h om dygnet, bör jag ändra detta eller ska jag hålla den tiden en stund till? Har även 2 pepparminträkor som jag hittills inte matat med något, bör dessa ha något foder eller kan de enbart klara sig på LS? I nuläget finns 2 ermiter och 1 snäcka som städar. När bör denna patrull utökas och har ni några roliga förslag? Jag bifogar lite bilder, ledsen för kvalitén.... Tacksam för alla svar!
  10. Hej igen, tack för all hjälp och alla svar. Allt uppskattas enormt! Nu är jag inne på dag 3 med LS och akvariet ser riktigt trevligt ut i min mening (hoppas det håller i sig). I torsdags tog jag den sand som jag fick sedan den tidigare ägaren samt de två LS som säkert inte var så levande, sköljde av dessa och sedan kokade samt sköljde igen. Vid den tidpunkten hade mitt saltvatten blivit ca 1v så jag kände att det var dags att köra igång. Var nere hos vår lokala butik i Eskilstuna och fick med mig ca 2-3kg ny LS. Sedan gjorde jag något som man på butiken och av bekanta blev avrådd till, jag köpte en städpatrull. Blev 4 snäckor och 2 räkor. Jag vet, nu tänker alla erfarna att det är helt kört men jag kunde verkligen inte hålla mig. I fredags togs det en liten sväng upp till S-holm. Var inne på alla stora salt butiker och fick mycket bra hjälp och information, fick också med mig ca 1,5 kr LS. Sen fick jag med en liten lampa, (nu tänker alla fel igen), blev 2x11 blå och vitt lågenergi. Men det får räcka nu i uppstarten. Vet inte om jag gör helt fel men jag tänkte tillsätta en bättre belysning längre fram när akvariets cykel har passerat. Så där är vi nu. Jag har säkert gjort en massa massa fel, men kanske går iaf. Har mätt lite värden i akvariet, salt ligger på 023 och temp på ca 26C. Fick lite utslag på Nitrit och inga på Nitrat värden.. Har tagit lite bilder i torsdags då första omgången LS och städpatrullen kom i som jag bifogar här. Självklart så uppdateras detta om ett par dagar med de nya levande stenarna. Har lite frågor kring några roliga små liv som jag lagt märke till i akvariet men vi tar det till nästa gång.. Tack för alla svar på frågor!
  11. Hej, jag har precis införskaffat ett proreef 64l och har lite frågor och funderingar. Har för ca 2tim sen fyllt på ca 25 liter osmosvatten men ca 920g salt. Hade pumparna igång ca 2timmar men har stängt av dessa under natten då de låter rätt mkt. -Min första fråga är om pumparna behöver vara på innan LS kommer i eller om akvariet lika gärna kan stå utan cirkulation. -Nästa fråga är ungefär hur länge bör vattnet stå innan jag lägger i första LS? Jag fick med lite sand till akvariet som stått i en påse i snart en månad. Är den sanden något som jag kan använda och behöver det göras något speciellt med den innan den läggs i akvariet. -En till knepig fråga är om jag kan använda några stenar som jag också fick med vid köpet. Dessa har stått i färdigt saltvatten med riktigt dåliga värden under mer än en månadstid. Är det något jag kan använda och isf hur? -Med risk för att bli riktigt tjatig så har jag en sista fråga ang belysning. Har ingen för tillfället men har sätt att den andra proreef ägaren har en Armatur med 4x15w, vad finns det för andra alternativ belysningar och tror ni om Solar DuoBoy 26w? Är detta något jag skulle kunna använda. Jag är mycket glad över alla svar som man kan få! Jag bifogar en bild på akvariet och lovar att uppdatera det med fler snart..
  12. Hej, jag har precis köpt ett Proreef utan belysning och undrar om du/ni tror att det kan gå bra med en Solar DuoBoy 26W istället för Armaturen som du använder för de djur och arter som finns hos dig. Tack för trevliga bilder.
×
×
  • Skapa Ny...