Gå till innehåll

janbanan

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    jan
  • Stad
    Strömsbro
  • Akvarievolym
    150L & 80L

janbanan's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hahahaha:-) jo det kan man tro men nej det är inte plast och ja du ser en bordsskiva dock genom akvariets botten
  2. Jätte tack för infon! Ja dom är jätte fina! då är dessa vad jag trodde! har tänkt ha dom i ca 26´grader men de borde dom klara iaf enligt vad man läser på nätet! dom mår bra nu iaf! så så väl helt enkelt prova mig fram i ett eget akvarium är ju inte roligt med anemoner som dör i ett akvarium med annat iaf efter vad jag läst! dom är väldigt fina tycker jag! gillar deras olika färger! en är rödbrun,en grön,en brun,en röd! eftersom jag inte haft anemon förut så blev det en intensivkurs nu:-) men en sak jag inte fått fram är-bränns dessa om man tar på dom? har läst att vissa bränns typ som en brännässla stämmer det?
  3. ja det är en död fungia det vet jag:-) men den kommer från mitt andra kar och lever i högsta grad genom annat liv:-) nä har förstått det men det är som sagt tillfälligt! i de andra karen tror jag det blir bättre men vill som sagt inte pula i dom där det första jag gör! tror du jag kan fylla på akvariet med nytt vatten( gjorde i ordning det igår) skulle ifos också kunna sätta en till 40w så blir de ju lite mer ljus! var det ok med fisk och räka? Tackar för din hjälp!!
  4. Jaha!:-) jag trodde det var extremt känsliga djur!men där ser man! ok bra då vet jag det ingen mat på några dagar!men är det ok med räkbitar och fiskbitar? just nu har jag dom tillfälligt i ett litet akvarium 30l med ca 15liter vatten(vattnet har jag så klart slangat ur ett av mina inkörda burkar så det är inte nytt vatten.) och endast en filterpump samt en doppvärmare i och den lilla biten levande sten du ser på bilden! ville ju självfallet inte koppa i dom i mina andra burkar på en gång innan jag ser hur dom verkar må! tanken är att dom ska få bo i det lilla i typ en vecka ska fixa lite mer levande sten åt dom snarast också! räcker cirkulationen från filterpumpen tro eller vill dom ha mer kraft? det är en liten bara på max 200l/h, lyset är undermåligt vet inte hur jag ska lösa det! nu är det bara en liten akvarieramp med en 40w lampa i! inte bra! anemoner gillar ju ljus vet jag! är det bättre att använda ex en starkare lågenergilampa?? eftersom detta är ytterst tillfälligt och kom ganska hastigt så hann inte förbereda riktigt!
  5. hehe jadu ibland går det för fort!:-)
  6. Har fått 5st anemoner av en kompis kompis kompis lite invecklat men han var där och fick dessa av honom för han vet jag har saltvattens intresse! nu är min fråga! vad är det för art? kan det vara Actinia Equina???? min vän vet inget om dessa och han fick dem av en kompis kompis i england....så vet någon?? vill dessa ha mycket,lagon eller svag cirkulation på vattnet?? är inte jätte hemma på anemoner faktiskt men nu så är jag mer eller mindre tvingad! vad ska jag mata dem med? har gett var och en en liten bit räka det gillade dom verkar det som! trodde de skulle vara döda efter resan för han hade dom i en påse med vatten i en tidning i sin väska totalt i två dagar men de verkar må bra!
  7. Har fått 6st anemoner av en kompis kompis kompis lite invecklat men han var där och fick dessa av honom för han vet jag har saltvattens intresse! nu är min fråga! vad är det för art? kan det vara Actinia Equina???? min vän vet inget om dessa och han fick dem av en kompis kompis i england....så vet någon?? vill dessa ha mycket,lagon eller svag cirkulation på vattnet?? är inte jätte hemma på anemoner faktiskt men nu så är jag mer eller mindre tvingad! vad ska jag mata dem med? har gett var och en en liten bit räka det gillade dom verkar det som! trodde de skulle vara döda efter resan för han hade dom i en påse med vatten i en tidning i sin väska totalt i två dagar men de verkar må ypperligt! dom är ca 4cm i diameter när dom är "utslagna"
×
×
  • Skapa Ny...