Gå till innehåll

Micke_

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Michael
  • Stad
    Göteborg
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

Micke_'s prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Referensbilden ligger ovan, men här kommer den igen.
  2. Tjena Andreas, Har vart och snorklat i Indiska Oceanen i två veckor (kom hem inatt) och skall iväg imorrn bitti igen. Akvariet har inte skötts ordentligt under denna tid, så den du ser på bilderna ovan som står på botten ser ut att ha dött. De övriga ser dock ut att må bra och växa. Här kommer en teaser på den blå acroporan efter ca 1 månad i karet. Bilden blev lite suddig, men jag tar några ordentliga bilder när jag kommer hem igen. Mvh Michael
  3. Hej! Jag skall erkänna att i min lösning så kör jag med både vita och blå till samma driver i nuläget, dvs de vita och blå är alltid på samtidigt. Av den anledningen kan jag tyvärr inte svara på din fråga. Ha dé!
  4. Kan säga att fraggarna växer så det knakar, sjukt najs! Bilder kommer senare.
  5. Jäkla dåligt språkbruk i mitt förra inlägg, men du verkade hajja. Gôtt. Om du hittar en bättre lösning så bygger jag nog om det hela. Här om dagen så stoppade jag ner ett gäng rörmaskar i sista karet som jag hoppas kan bilda ett gigantiskt filter. Får se om det gör någon skillnad. Hehe, det kan man ju kalla backup. Vad tänkte du ha för grejjer i karet? 31 grader kan ju både vara dödligt eller nödvändigt beroende på vad du väljer att ha i. Framför allt koraller är ju väldigt temperaturkänsliga. Jag kör bara med doppvärmare. Tempen pendlar mellan 25-27 grader, vilket är perfekt för mina grejjer.
  6. Nu har fraggarna vart i, i ett dygn ungefär. Fram t.o.m början av juli satsar jag endast på att få korallerna att aklimatisera sig ordentligt i sitt nya kar och att deras fötter skall täckas av kalkalger. Sen ska det odlas om de fortfarande trivs! Kommer även att lägga lite tid på att få fram färgerna ordentligt då. Än så länge så ser det ut som att de stortrivs, vilket så klart är kalasroligt. Det betyder ju att LEDsen gör sitt jobb. Införskaffade även en pepparmintsräka igår som jag hoppas ska ta hand om mina glasrosor.
  7. En intressant tanke, testa. I mitt kar så är både skummaren och uv-röret sammanlänkade med pumpen. Pluggade igen alla hålen på högersidan utom det som sitter överst (avrinning med partikelfilter). Sedan sugs vattnet genom uv-röret och blandas i slutet med luft (går en slang upp över ytan). Blandningen åker in i pumpen som slår sönder luftbubblorna skickar in dem i den del av skummaren där slaggprodukterna sen samlas. Det som får vattnet att här ifrån åka in till nästa kammare är bara ett övertryck i skummarkammaren. Det enda tråkiga med den lösningen är att pga av den relativt låga genomströmningen så bildas det rätt mycket skit i kammarna. Löser det genom att suga ut det när jag byter vatten.
  8. Det där karet ser kusligt likt mitt. Bra grejjer! Följer med spänning!
  9. Tack! Följande koraller är på ingång: *lila poccilipora *en röd millipora *en blå acropora *en grön acropora enzmann *en lila digitata
  10. Den som väntar på nåt gott.. Tyvärr har jag inga riktigt bra före-bilder (eller kamera) då ljuset gick sönder, men de två första bilderna visar hur lyset såg ut när jag startade upp karet för första gången och resten är med LEDsen. Förrutom att det är mer ljus nu så är det ett mycket klarare ljus. Det skimrar mer och sandbotten är betydligt vitare än innan. Över tiden kommer jag nog att sätta in en liten fläkt för att få lite bättre ventilation i den slutna ljushyttan som idag endast har fyra lufthål. Inte för att det blir übervarmt, men för att jag tror att det kan öka livslängden på dioderna. Tyvärr så har det ju hunnit bli ganska skitigt under den månad som det stod utan ljus. Har fem stycken olika fragment av stenkoraller på ingång, som jag redan glömt namnet på. Återkommer med bilder när de är på plats. Målet var ju att det skall gå och odla stenkoraller i karet så det ska bli spännande att se vad som händer framöver.
  11. Tack & tack för tipsen! Jag har redan fått hem ledsen, men det där med att löda före hade jag ju inte tänkt på. Låter som att du själv kör med dioder? (Har inte hunnit kolla profilen än )
  12. Hej hej! Ny här. Har ett Clownhotell på ca 58 liter med några clowner, sten, räka, m.m. Tyvärr så gick mitt lyse sönder nyligen, så jag har börjat ett projekt som innefattar att bygga om ljuset ifrån grunden. Målet är att även kunna ha stenkoraller i det lilla karet. Har mätt, räknat och kommit fram till att följande kit kommer att lösa biffen alldeles kalasbra: Kylfläns: http://www.rapidled.com/servlet/the-72/5.9%22-x-9%22-Aluminum/Detail och detta LED-kit: http://www.rapidled.com/servlet/the-59/12-Ultra-Premium-LED/Detail (valde "1 Mean Well ELN-60-48P dimmable drivers" och "1 Arctic Alumina Thermal Adhesive" samt 60 graders-linser. Behöver komplettera med en väggkontakt (kommer att ta någon från Kjell & Company) och sedan behöver jag byta ut den plasthistoria som idag sitter framför lysrören för att inte sabba ljuset från dioderna. Planerar på att skära till en platta i akrylplast och sedan återanvända de skruvhål som finns. Kommer ev även att behöva fixa en ny gummilist. Det sitter även kylfläktar till de gamla lysrören som jag ev. kommer att byta ut till tystare, men systemet som sådant behålla för att hjälpa flänsen. I bästa fall kanske de inte behövs, vi får se. Pga av lite meck så beställde jag kylflänsen i efterhand och den beräknas att komma i slutet på denna vecka eller i början på nästa. Sen skall det byggas!
×
×
  • Skapa Ny...