Gå till innehåll

musikepple

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jesper
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    230 L

musikepple's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Rent teoretiskt så borde det gå att ta bort gamla rampen och montera in en för fyra rör. Det jag är lite fundersam på är hur man löser det med sump i skåpet under, man kan bygga sumpen på höjden antar jag. Men var kan man köpa en anpassad sådan?
  2. Ja, fattar. Litar på dina ord och tänker inte snåla in på nått. Sambon är ju inte direkt lika intresserad som jag i detta fall och vill bara att det ska vara estetiskt snyggt. Därför hade det varit att föredra att använda det befintliga locket istället för att köpa en ljusramp som kommer ligga ovanför akvariet samt utan lock. Funderar därför på om det bästa alternativet då är att plocka ner gamla sötvattenkaret och fixa ett helt nytt kar som är anpassat för saltvatten. Känns dock som att hela proceduren kommer ta lite längre tid då, ska ta en sväng förbi fiskaffär idag för att kolla på möjligheterna.
  3. Tack för det, Om man nu ändå utgår från det som finns och inte gör några förändringar på befintlig ljusramp och använder de 2 lysrörsplatser blir det då för snålt med 2 st 54W t5? Hur gör man för att få tag på en lämplig sump utifrån den plats som finns i skåpet? Skåpet är ca 35 djupt, 35 brett och 65 högt. Specialbeställer man det eller finns det färdigt att köpa?
  4. Ok, Klart att rampen kan bytas och att det heller inte gör något om det är öppet. Påverkar det inte att ha öppet på något sätt? Var köper man nya ljusrampar isf? Funderar också lite över möjligheterna med utrymmet nedanför karet. Idag är det två skåp vardera som är 35cm bred och 65cm hög. Får man plats med sump och skummare och all utrustning på en sådan yta? Kan kanske vara så att man helt och hållet ska packa ihop det gamla karet och köpa ett kar som är anpassat speciellt för saltvatten ist. Samtidigt så såg jag det som det lättaste att konvertera mitt befintliga då det redan finns på plats. Dessutom sjukt sugen på att göra detta nu då det varit något som jag pratat om länge och utamningen med sötvatten har varit förbi sedan länge.
  5. Gillar att ni är så snabba och ger så engagerade svar. Tror inte på att gå på billigaste alternativen utan ser hellre att man hittar den absolut nästa lösningen. (Vilket inte alltid heller är det dyraste alternativet) Det är som sagt ett Juwelkar och det är idag orginalrampen som sitter i. 1 St NARVA LT38W/010 Daylight Light samt ett warmwhite LT38W/030. Längden på dessa rör är 1047 och diametern 26. Men som sagt så är det bara plats för två rör. Visst kan jag byta ramp men går det att använda denna så är det att föredra då lock och allt passar ihop med hela karet. Mjukkoraller och Clownfiskar känns som en bra start. Hur svårt är det att utöka senare med andra typer av koraller? Tack för alla tips suger åt mig som en tvättsvamp! =)
  6. Självklart kan det bli fel, Den kunskapen försöker jag ta in från er här så att det kan undvikas så mycket som möjligt. =) Clownfiskar är det akvariet främst ska vara till för. Så bra anpassad miljö som möjligt för dessa, gärna lite tips på andra fiskar man kan ha tillsammans med dessa och bästa tänkbara utrustning både för drift och för invändig miljö.
  7. Tack för det, En bok är absolut bra. Verkar dock som att det finns mycket kunskap bland alla er här på detta forum. Är väll mycket för att lära mig under vägens gång som man håller på. Klart en bok kan inhandlas och läsas på men inhandlar och letar gärna reda på det som krävs för att börja köra igång hela akvariet då utan fisk tills allt kommit iordning med rätt värden osv. Det finns idag två lysrörsmöjligheter i ljusrampen ovanför så den hoppas jag att jag kan använda. Förstår att det mesta måste bytas ut. Gäller det även grus och sand som är för tillfället i akvariet? Så vilken typ av lysrör ska man ha? Självklart att lösa det med vattenflöde mellan dessa och en sump nedanför låter som ett bra alternativ. Gärna lite rekomendationer på vilket ytterfilter, skummare ATS filter. Typ startpaket, anpassat utifrån det akvarium som jag har.
  8. Hej! Jag har i många år haft ett hederligt vanligt akvarium av märket Juwel 200 som rymmer 230 Liter. Har länge planerat att nu ge mig på att ha ett saltvattenakvarium istället och då göra om mitt nuvarande akvarium till Saltvatten. Vill ha så mycket som möjligt utanför i form av pump osv i den tillhörande möbeln under. För att kunna rengöra filter osv så enkelt som möjligt, men ändå ha så låg ljudnivå på allt som går då svärföräldrarna brukar sova i soffan och det är även i detta rum vi tittar på tv =) Inser att det kostar en hel del att ge sig på saltvatten men att det också är spännande samt något som jag nu känner mig mogen att ge mig på då det kräver lite mer i form av tester av vatten osv. Nu vill jag ändå kunna scanna av marknaden och kanske hitta begagnat från folk som inte vill hålla på längre eller som helt enkelt gett upp. Eftersom jag dock är helt novis vad gäller allt som har att göra med saltvatten förutom att jag badat i det ett antal ggr. Så vore det trevligt med rekommendationer på märken och utrustning och allt som behövs för att komma igång med övergången till Saltvatten. Allt från lysrör till pumpar till levande stenar och vad det nu är. Tacksam för svar. Akvariumet jag har är följande; http://www.juwel-aquarium.de/en/panorama335.htm?cat=28&mat=19300 MVH Musikepple
×
×
  • Skapa Ny...